LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|06
2020
18:07

«Άλμα» στη ζήτηση για κοντινούς προορισμούς διακοπών καταγράφει η Airbnb

Άλμα στις κρατήσεις κοντινών εγχώριων διακοπών καταγράφουν οι εταιρείες του χώρου -  Τα ταξίδια στον μετα-Covid κόσμο αλλάζει «από το αεροπλάνο στο αυτοκίνητο, από τη μεγάλη πόλη στην μικρό μέρος, από το ξενοδοχείο στο σπίτι»,  εκτιμά η Airbnb

 
Σημεία ζωής καταγράφει η τουρισμός, μετά την ουσιαστική παύση του Μαρτίου, οι πολίτες όμως φαίνεται πως στρέφονται σε κοντινούς εγχώριους προορισμούς ολιγοήμερων διακοπών.

«Οι άνθρωποι, αφού παρέμειναν κατ΄ οίκον για λίγους μήνες, θέλουν να βγουν από τα σπίτια τους, αυτό είναι πράγματι πολύ σαφές», δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι. «Εντούτοις δεν θέλουν απαραίτητα να πάνε με αεροπλάνο και δεν είναι ακόμα άνετοι να φύγουν από τις χώρες τους» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Airbnb είδε περισσότερες κρατήσεις για διανυκερεύσεις στις ΗΠΑ μεταξύ 17 Μαΐου και 3 Ιουνίου από την ίδια περίοδο το 2019 και παρόμοια αύξηση στα εγχώρια ταξίδια παγκοσμίως. Η εταιρεία διαπιστώνει αύξηση της ζήτησης για εγχώριες κρατήσεις σε χώρες από τη Γερμανία έως την Πορτογαλία, τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία και άλλες.

 
Άλλες εταιρείες, όπως η Vrbo της Expedia Group και η Booking Holdings, βλέπουν επίσης ένα άλμα στις κρατήσεις εγχώριων διακοπών.

Οι αναζητήσεις καταλυμάτων στις ΗΠΑ μέσω Vrbo είναι πλέον σε συγκρίσιμα μεγέθη με πέρυσι, ενώ στο Airbnb μειώθηκαν μόνο κατά 10%. περίπου Ωστόσο, τα ξενοδοχεία και η Expedia δεν έχουν ακόμη ανακάμψει για το καλοκαίρι και οι αναζητήσεις παραμένουν κάτω από το 60%.

 
Τα διεθνή ταξίδια, που συνήθως προγραμματίζονται μήνες νωρίτερα, αντικαθίστανται με παρορμητικά οδικά ταξίδια που έχουν κλείσει μια μέρα πριν και οι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου μετατρέπονται σε εβδομαδιαία ανάπαυλα, δήλωσε ο Τσέσκι. «Η δουλειά από το σπίτι γίνεται δουλειά από οποιοδήποτε σπίτι», είπε.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, το ποσοστό των κρατήσεων στο Airbnb εντός 200 μιλίων (322 χιλιόμετρα) -ένα ταξίδι μετ' επιστροφής που μπορούν να ολοκληρώσουν οι ταξιδιώτες με ένα ντεπόζιτο βενζίνης- αυξήθηκε από το ένα τρίτο το Φεβρουάριο σε περισσότερο από 50% τον Μάιο. Τα ταξίδια στον μετα-Covid κόσμο αλλάζει «από το αεροπλάνο στο αυτοκίνητο, από τη μεγάλη πόλη στην μικρό μέρος, από το ξενοδοχείο στο σπίτι», δήλωσε ο Τσέσκι.

Η απροσδόκητη ταχύτητα της ανάκαμψης στη ζήτηση κράτησε ζωντανά τα σχέδια της Airbnb για εισαγωγή στο χρηματιστήριο το 2020. Ο Τσέσκι είχε αρχικά προγραμματίσει να υποβάλει την αίτηση για μια δημόσια προσφορά στις 31 Μαρτίου. Ο ίδιος δεν αποκλείει αυτό να γίνει φέτος «αν και δεν δεσμευόμαστε», είπε.
 
Πηγή: Protothema.gr
Tags: Air BnB

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών