LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|07
2020
06:21

Αντωνακόπουλος για κρουαζιέρα: Είμαστε έτοιμοι στο Κατάκολο, αλλά δεν υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την κρουαζιέρα ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση πριν λίγες ημέρες και στο Κατάκολο ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε πως το λιμάνι είναι έτοιμο για την επανεκκίνηση του κλάδου.

Όπως ανακοίνωσε χθες και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανοίγουν την 1η Αυγούστου με την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων, έξι λιμάνια για την κρουαζιέρα μεταξύ αυτών και το Κατάκολο.

Όπως τόνισε με πρόσφατη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες, η εφαρμογή των σχετικών πρωτοκόλλων για την κρουαζιέρα δεν σημαίνει ότι θα γίνει επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη χώρα μας από 1ης Αυγούστου, καθώς χρειάζεται μεγάλος χρόνος προετοιμασίας για τα πληρώματα αλλά και για τις εταιρείες. Σε ερώτηση αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή προγραμματισμένοι πλόοι κρουαζιεροπλοίων για την Ελλάδα, ο κ. Κόντες ανέφερε ότι ορισμένες μικρές εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι μπορεί να ξεκινήσουν μικρές κρουαζιέρες τριήμερες η τετραήμερες, χωρίς ωστόσο να πιάνουν λιμάνια της Ελλάδας, αλλά να πραγματοποιούν μονάχα θαλάσσια περιήγηση εν πλω και επιστροφή στο λιμάνι από όπου εκίνησαν, λόγω των αυξημένων μέτρων για προστασία των επιβατών.

Αναφορικά με τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, ο κ. Κόντες τόνισε ότι νωρίτερα από το Σεπτέμβριο δεν υπάρχει καμία εταιρεία που να έχει ανακοινώσει την έναρξη δρομολογίων.

Αντωνακόπουλος: "Είμαστε έτοιμοι, αλλά..."

Ερωτηθείς για το θέμα ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, απάντησε πως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, το λιμάνι του Κατακόλου είοναι έτοιμο, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τις εταιρίες της κρουαζιέρας να ξεκινήσουν δρομολόγια.

“Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, για τον κατάπλου σκαφών κρουαζιέρας στο λιμάνι μας, όπως και σε όλη την Μεσόγειο και την Αδριατική, πληροφορίες λένε ότι ακόμα και ο Αύγουστος θα είναι «στεγνός» ουσιαστικά, δεν θα υπάρξει κρουαζιέρα, μιλάνε για κάποια μικρά πλοία κρουαζιέρας, στα οποία θα κάνουν περιήγηση και δεν θα κατεβάζουν στα λιμάνια επισκέπτες” είπε ο κ. Αντωνακόπουλος.

“Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι. Και δειγματοληπτικά τεστ μπορούμε να κάνουμε, έχουμε ήδη 400 τεστ, έχουμε τις θερμικές κάμερες, έχουμε τον χώρο του ιατρείου για παραμονή κάποιες ώρες σε όποιο ύποπτο περιστατικό, δεν έχουμε ενημέρωση από κάποια εταιρία για το διάστημα από 1 Αυγούστου με 4 Αυγούστου, που ανοίγουν τα λιμάνια μέσα στα οποία είναι και το δικό μας το Κατάκολο. Μιλάμε με εταιρείες αλλά δεν έχει προκύψει κάτι” συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα που υπάρχουν ο κ. Αντωνακόπουλος, σημείωσε ότι “… είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην κρουαζιέρα, καταλαβαίνετε τώρα με την αύξηση των κρουσμάτων, ακόμα κι αν δεν είμαστε στα επίπεδα που είμαστε πριν κάποιους μήνες, υπάρχει οικονομική δυσπραγία, υπάρχει ο φόβος, υπάρχουν πολλά αρνητικά στοιχεία.  Οι αιτίες αυτές είναι υπεράνω των εθνικών δυνατοτήτων, υπεράνω των δυνατοτήτων των εταιρειών, είναι κάτι το αντικειμενικό όσον αφορά αυτήν την καθίζηση της κρουαζιέρας” κατέληξε.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ