LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|04
2021
13:28

Airbnb: Τι σημαίνει η συμφωνία με την ΑΑΔΕ για τους Έλληνες «οικοδεσπότες»

Με την εν λόγω συμφωνία θα υπάρξει περαιτέρω ‘’ξεκαθάρισμα’’ στην αγορά των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων -πέρα από αυτό που έφερε ο κορωνοϊός

«Η συμφωνία είναι ένα πολύ καλό νέο για τους ‘’οικοδεσπότες’’ που μισθώνουν τα σπίτια τους μέσω της Airbnb και θα είναι πιο εύκολο πλέον για περισσότερους ιδιοκτήτες στην Ελλάδα να διαθέτουν τα σπίτια τους μέσω της πλατφόρμας».

Η δήλωση ανήκει στον κ. Giacomo Trovato, country manager της Airbnb για την Ιταλία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων της Ελλάδας υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες, την Airbnb, την Booking.com και την VRBO, του ομίλου της Expedia, σχετικά με τη συμμόρφωση κατά τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης που τηρείται στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ.
 
«Η συμφωνία αυτή αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έρχεται ως αποτέλεσμα ενός συνεχιζόμενου διαλόγου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση.

Και πράγματι, οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια- ήδη από το 2019, ενώ τώρα, εν μέσω πανδημίας κι εν όψει της επανεκκίνησης του τουρισμού σε όλη την Ευρώπη φαίνεται ότι ωρίμασαν περισσότερο οι συνθήκες με τις πλατφόρμες, δεδομένης και της πίεσης που ασκείται συνολικά από τις κυβερνήσεις.
 
«Δεσμευόμαστε να εργαζόμαστε από κοινού με τις κυβερνήσεις και τις αρχές για τέτοιου είδους συνεργασίες ώστε να στηρίζουμε τον υπεύθυνο τουρισμό στην πορεία προς την ανάκαμψη», δηλώνει ο κ. Trovato, χαρακτηρίζοντας και αυτός, όπως και η ΑΑΔΕ, ως ορόσημο την εν λόγω συμφωνία.

Ως μέρος της συμφωνίας και από τις αρχές Ιουνίου, οι οικοδεσπότες την Ελλάδα θα απαιτείται να συμπεριλαμβάνουν έναν αριθμό εγγραφής πριν αναρτήσουν μία καταχώρηση και η Airbnb από την πλευρά της θα συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές ώστε να αποσύρει καταχωρήσεις που διαπιστώνει ότι δεν παρέχουν τον προβλεπόμενο αριθμό καταχώρισης ακινήτου ή την δικαιολογημένη εξαίρεση. Aπό πλευράς των Ελλήνων οικοδεσποτών θεωρείται ότι με την εν λόγω συμφωνία θα υπάρξει περαιτέρω ‘’ξεκαθάρισμα’’ στην αγορά των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων- πέρα από αυτό που έφερε ο κορωνοϊός με μαζικές αποχωρήσεις από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις- με απόσυρση αυτών που χαρακτηρίζονται ως ‘’αλεξιπτωτιστές’’.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
 
Πηγή: Protothema.gr
Tags: Airbnb

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ