LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|07
2021
07:12

Πρατηριούχοι υγρών καυσίμων στην Ηλεία: Δεν ξέρουμε που θα σταματήσει η αύξηση στις τιμές

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown και το ξεκίνημα της πανδημίας του κορωνοϊού, οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει την ανηφόρα. Από εκεί που οι οδηγοί είδαν μεγάλη πτώση πριν από ενάμισι χρόνο και γέμιζαν το ρεζερβουάρ τους με μεγάλη άνεση, σήμερα δυσκολεύονται αφού οι τιμές έχουν ανέβει έως και 40 λεπτά σε σχέση με το παρελθόν.

Η άνοδος των τιμών δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα για τον καταναλωτή, αλλά και για τον πρατηριούχο υγρών καυσίμων, καθώς η κατανάλωση μειώνεται αισθητά με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Και είναι έκδηλη η ανησυχία τους, καθώς μέσα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι με την πανδημία και τη διαμόρφωση των διεθνών οικονομικών δεδομένων, δεν μπορούν να πουν με σιγουριά που θα φτάσει αυτό το ράλι στην τιμή του πετρελαίου, που συμπαρασύρει τα πάντα…

Spirogiannis

Ο ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Πύργο, Παναγιώτης Σπυρογιάννης, αναφερόμενος στο θέμα των τιμών δήλωσε ότι “… το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία σημαντική αύξηση στα καύσιμα. Η τάση αυτή όλο αυτό το διάστημα είναι ανοδική, δε γνωρίζουμε ούτε εμείς οι ίδιοι που θα σταματήσει αυτή η αύξηση. Μας ενοχλεί όλους φυσικά, κι εμάς και το καταναλωτικό κοινό, διότι βλέπουμε ότι ο κόσμος δυσκολεύεται έστω και για τα καθημερινά του καύσιμα πλέον, να καλύψει δηλαδή τις καθημερινές του ανάγκες. Το πρόβλημα αυτό δεν οφείλεται σε εμάς είναι ένα διεθνές φαινόμενο, οφείλεται στις χώρες που παράγουν το πετρέλαιο. Ευελπιστούμε σε μία καλύτερη πορεία στο μέλλον με μείωση των τιμών.  Σε σχέση με πέρσι παρατηρείται μία αύξηση των 0,30 με 0,40 € το λίτρο”.

Kotsakis

Ο ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Πύργο Σάκης Κωτσάκης τόνισε για το θέμα ότι “… έχουμε συνεχόμενες αυξήσεις, απλώς τώρα τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει λίγο να πέφτει, δεν ξέρω αν θα συνεχίσει, αδικαιολόγητα βέβαια, όπως είναι αδικαιολόγητα και όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν αυξηθεί. Συνήθως ένα προϊόν αυξάνεται όταν υπάρχει ζήτηση. Θεωρώ όμως τώρα ότι ζήτηση δεν υπάρχει σε όλα τα είδη. Οι μεγάλες ποσότητες που κρίνουν τις διεθνείς τιμές πάνε στα αεροπλάνα, στα καράβια και στα εργοστάσια. Από εκεί κρίνεται και όχι τόσο από τα αυτοκίνητα”.

Dionusopoulos

Ο ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Πύργο Ηρακλής Διονυσόπουλος, σημείωσε από την πλευρά του ότι “… τα καύσιμα αυτό το μήνα παρουσιάζουν μία αύξηση η οποία από ότι πληροφορούμαστε κι εμείς οφείλεται στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Πιστεύουμε ότι η τιμή κάπου θα σταθεροποιηθεί, εμείς δεν θέλουμε να ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων, θέλουμε να πέφτουν, γιατί όσο ανεβαίνουν μειώνεται η δουλειά μας. Η αύξηση είναι αρκετά μεγάλη, η αμόλυβδη έχει πάει περίπου 0,40 ευρώ πάνω.

Xatzis

Τέλος ο Γιάννης Χατζής από την εταιρία Taxi Oil, σημείωσε ότι “… βλέπουμε μία αύξηση στα καύσιμα, αυτό εξελίσσεται σύμφωνα με την πανδημία και δεν ξέρουμε που θα σταματήσει. Ενώ υπήρχαν χαμηλές τιμές λόγω κορονοϊό και lock down, στη συνέχεια είδαμε μία αύξηση”.

kausima antlia 2

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ