LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|12
2021
14:06

Με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια οι επιδοτήσεις ρεύματος για το 2022

Η Κομισιόν θέλει να βάλει τέλος στην οριζόντια επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς θεωρεί ότι αυτό ισοδυναμεί με έμμεσο καθορισμό της τιμής του ρεύματος, που αντίκειται στους κανόνες του ανταγωνισμού. Κατατέθηκε τροπολογία από το ΥΠΕΝ.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε τροπολογία στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, με την οποία κάνει γνωστή την πρόθεση της Κομισιόν να τεθούν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια στο πλαίσιο χορήγησης των επιδοτήσεων των καταναλωτών ρεύματος.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να βάλει πολύ χαμηλά τον «πήχη» στα κριτήρια, έτσι ώστε οι περισσότεροι πολίτες να δικαιούνται την επιδότηση και κατά το 2022.

Στην τροπολογία αναφέρεται:

«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών καθορίζονται οι δικαιούχοι καταναλωτές, λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, τις κατηγορίες πελατών, το είδος των τιμολογίων προμήθειας, το ύψος επιδότησης σε ευρώ ανά μεγαβατώρα, η διαδικασία, ο τρόπος και ο χρόνος χορήγησής της, ο χρόνος εκκαθάρισης, η Περίοδος κατανάλωσης, ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων, ανώτατα όρια επιδότησης ανά επιχείρηση, η διαδικασία ελέγχου σώρευσης κρατικών ενισχύσεων και οι συναψείς μ’ αυτές προϋποθέσεις, η διαδικασία τυχόν ανάκτησης ενίσχυσης αν αυτό απαιτηθεί, οι αρμόδιοι για τα ανωτέρω Φορείς, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη χορήγηση της επιδότησης».

Για να συνεχιστεί η επιδότηση των καταναλωτών και κατά το 2022, πράγμα που θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, αφού οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των τιμολογίων κατά τους πρώτους τουλάχιστον μήνες, θα πρέπει να τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτό τουλάχιστον έχει διαμηνύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς σε αντίθετη περίπτωση, η διατήρηση της καθολικής επιδότησης ισοδυναμεί με έμμεσο καθορισμό της τιμής του ρεύματος, που αντίκειται στους κανόνες του ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση επεξεργάζεται τα σενάρια για τα κριτήρια αλλά και τους επιλέξιμους καταναλωτές για την επιδότηση, από τον Ιανουάριο και μετά».

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ