LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|01
2022
13:08

Άδεια ειδικού σκοπού: Τι ισχύει σήμερα για τους γονείς που πρέπει να μείνουν σπίτι

Η άδεια ειδικού σκοπού ισχύει κανονικά, υπενθυμίζουν οι εργατολόγοι, καλώντας το υπουργείο να βγει και να δώσει κατευθυντήριες στους εργοδότες.

Τα δεδομένα με την πανδημία, την καραντίνα, τα σχολεία και το πρωτόκολλο για το τι γίνεται σε περίπτωση επαφής εμβολιασμένου με κρούσμα έχουν αλλάξει και παρατηρείται σύγχυση και εμπόδια στη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς τα παιδιά των οποίων είτε έχουν κρούσμα στην τάξη τους, είτε βγαίνουν θετικά στην Covid και πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες 48 ώρες έχουν εντοπιστεί πάνω από 25.000 θετικά self test στα σχολεία.

«Η άδεια ειδικού σκοπού δεν έχει καταργηθεί» τόνισε σήμερα χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος και επισήμανε ότι δεν την χορηγούν οι εργοδότες.

«Πρέπει», συνέχισε, «να βγει το υπουργείο να πει ότι θα χορηγείται όταν κλείνει το σχολείο, το νηπιαγωγείο, το τμήμα».

Συγκεκριμένα για την άδεια ειδικού σκοπού των εργαζόμενων γονέων ισχύει:

  • Στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι δικαιούνται συνολικά 4 ημέρες, εκ των οποίων 2 ημέρες καλύπτει ο εργοδότης, μία ημέρα το κράτος και μία ημέρα από την κανονική άδεια.
  • Στο δημόσιο, για 4 ημέρες συνολικά, τρεις ημέρες καλύπτει το κράτος και μια ημέρα ο εργαζόμενος μέσα από την κανονική άδεια.

Τι ισχύει όταν υπάρχουν δυο εργαζόμενοι γονείς

Εργαζόμενοι γονείς που είναι υπάλληλοι στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα, τότε την άδεια ειδικού σκοπού τη λαμβάνει ο ένας ή τη μοιράζονται σε διαφορετικά διαστήματα.

Στην περίπτωση που ο ένας γονέας είναι μισθωτός και ο άλλος ελεύθερος επαγγελματίας, τότε την άδεια ειδικού σκοπού τη δικαιούται ο μισθωτός.

Εάν εργάζεται μόνο ο ένας γονέας, τότε ο εργαζόμενος γονέας δεν δικαιούται την άδεια, εκτός αν αυτός που δεν εργάζεται νοσεί ή φυσικά νοσηλεύεται με κορονοϊό, ή είναι άτομο με αναπηρία.

«Παρά το πρωτοφανές μπάχαλο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, με ελλείψεις ακόμα και στα self test, ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 15.000 κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες», τόνισε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε δήλωσή του, σημειώνοντας ότι «οι γονείς τους θα πάνε κανονικά στην εργασία τους με κίνδυνο ακραίας διασποράς του ιού, αφού η κυβέρνηση αρνείται να προβλέψει άδεια ειδικού σκοπού».

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει συνειδητά πολιτική ανοσίας της αγέλης, και συμπλήρωσε: «Είναι απαραίτητη η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τόσο για την προστασία των παιδιών που νοσούν, όσο και για τον περιορισμό της διασποράς».

Πηγή: IEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ