LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|01
2022
10:43

Σταϊκούρας: Πόσο θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2022 – Σε 8 δόσεις ο φόρος εισοδήματος

Για τους φόρους, τους μισθούς και την έκρηξη τιμών σε βασικά προϊόντα μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος για την πορεία της οικονομίας, με φόντο την αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, Fitch.

Ο υπουργός εξέφρασε ωστόσο τον προβληματισμό του μιλώντας στον ΣΚΑΪ, γιατί η Ελλάδα παραμένει να είναι μια από τις χώρες με το υψηλότερο χρέος στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι για στήριξη πολιτών έχουν δοθεί 43,3 δισ. πόροι, που αντιστοιχεί στο ? του ΑΕΠ, δηλαδή το τέταρτο υψηλότερο πακέτο παγκοσμίως. Όμως, αυτό είναι πια στο έλλειμμά μας που μετακυλείται στο χρέος της χώρας, το οποίο είναι το 2ο με 3ο υψηλότερο στην Ευρώπη.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η χώρα μας παραμένει σε καθεστώς εποπτείας από τους θεσμούς. «Η χώρα πάει καλά, αναβαθμίζεται, αλλά δεν έχει φτάσει σε επενδυτική βαθμίδα».

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, περιορίζεται η ρευστότητα και θα αυξηθούν τα επιτόκια, που σημαίνει αυξημένο κόστος δανεισμού. «Ό,τι και να γίνει το 2023 θα έχουμε δημοσιονομικούς στόχους», συνέχισε.

Μέτρα ανάπτυξης και όχι λιτότητας

«Οι μειώσεις φόρων που έχουμε κάνει θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα», επεσήμανε ο υπουργός. Διευκρίνισε, δε, ότι ο φόρος εισοδήματος θα ξεκινήσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο, σε 8 δόσεις, ενώ η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει από το Μάρτιο ώστε να μπορέσουν οι λογιστές να δημιουργήσουν στις φορολογικές δηλώσεις τις προϋποθέσεις.

Επίσης, ο συνολικός ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50-60 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολική μείωση 3-4% επιπρόσθετα του 22% που ίσχυσε την τελευταία δεκαετία.

«Αναπροσαρμόζουμε τους συντελεστές. Θα επιδιώξουμε να είναι σε περισσότερες δόσεις και να ξεκινήσουμε από τον Μάρτιο την καταβολή», είπε. Επίσης, θα υπάρχει «κόφτης» όπου προκύπτει υπερβολική αύξηση του .

Σχετικά με τον φόρο ακίνητης περιουσίας, είπε ότι επιδιώκουν να ενσωματώσουν τον συμπληρωματικό φόρο μέσα στον φόρο ακίνητης περιουσίας. Τέλος, ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι 38 δισ. ευρώ. 

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo