LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|01
2022
07:51

ΕΤΑΔ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ακίνητο "Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα"

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου "Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα" στο Νομό Ηλείας, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ). 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός της Πρόσκλησης είναι αφενός η ενημέρωση του ελληνικού και διεθνούς επενδυτικού κοινού για την πρόθεση της ΕΤΑΔ να προκηρύξει Διεθνή Διαγωνισμό για την μακροχρόνια αξιοποίηση του εν λόγω ακίνητου αφετέρου η προσέλκυση καινοτόμων και αναλυτικών προτάσεων για την αναβάθμιση και ποιοτική αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου.

Στόχος της αξιοποίησης θα είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του ακινήτου, και η μετατροπή του σε ένα νέο, διεθνούς ακτινοβολίας, "πράσινο" πόλο ανάπτυξης για όλη την περιοχή, με έμφαση στα μοναδικά του χαρακτηριστικά και λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες προστασίας του μοναδικού οικοσυστήματος.

Περιγραφή ακινήτου

Το εν λόγω ακίνητο, στο οποίο λειτουργεί υποκατάστημα της ΕΤΑΔ, καταλαμβάνει έκταση 5.210.342 τ.μ. και  περιλαμβάνει: 

α) τη Λίμνη Καϊάφα

β) τις ιαματικές πηγές: των Ανιγρίδων Νυμφών και του Γερανίου ή Ατλαντίδων Νυμφών, οι οποίες έχουν αναγνωρισθεί (ΦΕΚ 1043/Β/2016 και ΦΕΚ 3323/Β/2019)

γ) εγκαταστάσεις ιαματικής θεραπείας, με κεντρική αίθουσα υποδοχής, κυλικείο, ιατρείο, αποδυτήρια, γεώτρηση για την παροχή του ιαματικού νερού, πισίνα υδροθεραπείας που τροφοδοτείται απευθείας από την γεώτρηση, κ.λ.π.

δ) το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης στο οποίο υπάρχουν: Κτήριο υποδοχής, το Ξενοδοχείο Γεράνιο, το Ξενοδοχείο Ολύμπια, το Ξενοδοχείο Αρήνη, τρία επιμήκη μονώροφα κτήρια (ξενώνες), το  εκκλησάκι της Αγ. Αικατερίνης, αποθήκες, λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν ναυταθλητικές δραστηριότητες (θαλάσσιο σκι). Από τα Ξενοδοχεία, λειτουργεί μόνο το Ολύμπια (κατηγορίας 2*, με 18 δωμάτια – 34 κλίνες), ενώ τα υπόλοιπα δεν λειτουργούν

ε) χερσαία έκταση περιμετρικά της λίμνης και εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής, μεταξύ της οδικής αρτηρίας Ε55 και του κόλπου Κυπαρισσίας που περιλαμβάνει και την παράκτια ζώνη δάσους και αμμοθινών.

Σημειώνεται ότι ο εκσυγχρονισμός μέρους των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών του ακινήτου έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020". 

Θεσμικό πλαίσιο

Οι  ζώνες προστασίας, οι χρήσεις, και οι όροι δόμησης καθορίζονται στο Π.Δ. "Χαρακτηρισμός του Κυπαρισσιακού κόλπου και της ευρύτερης περιοχής του ως "Περιοχή Προστασίας της Φύσης", καθορισμός ζωνών προστασίας, καθορισμός χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης" (ΦΕΚ 391/Δ/03.10.2018).

Με την παρούσα πρόσκληση η ΕΤΑΔ απευθύνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να υποβάλει μη δεσμευτικές προτάσεις για την ανάπτυξη είτε ολόκληρου του ακινήτου, είτε τμήματος αυτού. Η αξιοποίηση θα λάβει υπόψη τις υφιστάμενες χρήσεις, αλλά και την εν γένει ισχύουσα νομοθεσία για το ακίνητο.  

Η ΕΤΑΔ θα αξιοποιήσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν εντός του προαναφερόμενου πλαισίου, προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να εξετάσει τον τρόπο ανάπτυξης/αξιοποίησης του ακινήτου.

Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστό φάκελο στα κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας (Πρωτόκολλο, 2ος όροφος) έως και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 και μεταξύ 09.00-16.00. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Πηγή: Capital.gr - Φωτογραφία: Eurokinissi/Αντώνης Νικολόπουλος

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ