LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|03
2022
18:25

Επιδότηση καυσίμων: Ποιους αφορά η προσαύξηση έως 5 ευρώ

Για ποιους αυξάνεται κατά 5 ευρώ η επιδότηση για τα καύσιμα

Προσαύξηση της επιδότησης καυσίμων έως 5 ευρώ για όσους επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας έναντι της πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό, προβλέπει μεταξύ άλλων η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή

Η τροπολογία ξεκαθαρίζει το καθεστώς με τη χορήγηση του επιδόματος καυσίμωνγια τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης για τον Απρίλιο, την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού 200 ευρώ στους εκμεταλλευτές ταξί. Ειδικότερα με την τροπολογία:

1. Εκπρόθεσμες δηλώσεις: Δεν επιβάλλονται, εφεξής, πρόστιμα, σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικού προσώπου, από την οποία το επιπλέον ποσό φόρου που προκύπτει προς καταβολή σε σχέση με την αρχική δήλωση είναι έως 100 ευρώ. Επιπλέον ακυρώνονται ή εφόσον έχουν εισπραχθεί, συμψηφίζονται με οφειλές και, στην περίπτωση που δεν υπάρχει οφειλή, επιστρέφονται, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί εκ της ανωτέρω αιτίας, για τα οποία δεν έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής ή εκκρεμούν ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών ή των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων ή δεν έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησης δικαστικής προσφυγής.

2. Εφάπαξ εξόφληση φόρου εισοδήματος: Παρέχεται η δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2021 με έκπτωση 3% επί του συνολικού οφειλόμενου φόρου.

3. Επίδομα καυσίμων: Προβλέπεται η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης φυσικών προσώπων για την επιδότηση του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022. Τα ποσά της συνολικής επιδότησης κυμαίνονται από 30 έως 50 ευρώ, αναλόγως του οχήματος και του τόπου κύριας κατοικίας του δικαιούχου. Η εν λόγω επιδότηση ορίζεται ως αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, συνοδευόμενη με λοιπά φορολογικά προνόμια.

4. Επιδότηση πετρελαίου κίνησης: Επιδοτείται το κόστος του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κίνησης, που διατίθεται στην εσωτερική αγορά κατά τον μήνα Απρίλιο 2022. Με υπουργική απόφαση δύναται να παρατείνεται το χρονικό διάστημα επιδότησης και να αναπροσαρμόζεται το ποσό της επιδότησης. Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 0,12 ευρώ ανά λίτρο, υπολογιζόμενο επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ ΦΠΑ που εκδίδονται από τα διυλιστήρια, ως δικαιούχοι της επιδότησης.

5. Αποζημίωση 200 ευρώ σε ταξί: Χορηγείται αποζημίωση ειδικού σκοπού κατά τον μήνα Απρίλιο 2022 στις υπηρεσίες ταξί, ήτοι επιχειρήσεις με κύριους ΚΑΔ 49.32 και 52.21.29.01 όπως αυτοί ισχύουν κατά τη 17η Μαρτίου 2022, συνολικού ύψους 200 ευρώ, για την κάλυψη του κόστους καυσίμων κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

6. Αναστολή πλειστηριασμών: Αναστέλλεται εις βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων που περιέρχονται ή περιήλθαν προσωρινά ή μόνιμα σε κατάσταση απρόβλεπτης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, για χρονικό διάστημα ενός έτους από τη δημοσίευση του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου.

Πηγή: Cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ