LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|05
2022
18:56

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο του Φεστιβάλ Ολυμπίας για εκπαιδευτικούς της Ηλείας

Η προφορική ιστορία και η κινηματογραφική καταγραφή της

Με πολύ μεστές και τεκμηριωμένες εισηγήσεις τόσο ως προς το θεωρητικό όσο και ως το πρακτικό σκέλος και με τη συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών από σχολεία της Ηλείας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου 2022στη Βιβλιοθήκη Πύργου το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η προφορική ιστορία και η κινηματογραφική καταγραφή της», που οργάνωσε τοΔιεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Το σεμινάριο τελούσε υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, οργανώθηκε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηλείας καιεντάσσεταιστον ευρύτερο σχεδιασμό του Φεστιβάλ γύρω από το θέμα αυτό, που προβλέπει α) την ίδρυση ενός Δικτύου Τοπικής Ιστορίας και Κινηματογραφικής Δημιουργίας, το οποίο θα αποτελείται από τις Ομάδες που θα συστήσουν ειδικά επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί και β) τη  δημιουργία Ψηφιακού Αποθετηρίου, το οποίο θα λειτουργεί σε ετήσια βάση και θα είναι διαθέσιμο στην επιστημονική έρευνα.

Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος με εισηγήσεις τους οι ιστορικοίΤασούλα Βερβενιώτη (μέλος του Συντονιστικού των Ομάδων Προφορικής Ιστορίας), Μαρία Καβάλα (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέλος της Ένωσης Προφορικής Ιστορίας), Έλλη Λεμονίδου (Πανεπιστήμιο Πατρών) και Παντελής Κυπριανός(Πανεπιστήμιο Πατρών),οι εκπαιδευτικοί Γιούλη Χρονοπούλου (4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής) καιΝίκη Κατσιάπη (Βιβλιοθήκη Πύργου), η αρχειονόμοςΠαναγιώτα Κωστοπούλου (Γενικά Αρχεία του Κράτους - Τμήμα Ηλείας), ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρουκαι οι σκηνοθέτες-εκπαιδευτικοί συνεργάτες του Φεστιβάλ Νίκος Αναγνωστόπουλος, Γιώργος ΔιδυμιώτηςκαιΔιονυσία Κοπανά. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο ιστορικός Θανάσης Φωτόπουλος, η υπεύθυνη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ευγενία Ηλιοπούλου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος και ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ενώ τις συζητήσεις διηύθυνε ο υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κώστας Κορρές.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ