LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

13|05
2022
22:18

Twitter: Ο Έλον Μασκ «παραμένει προσηλωμένος» στην εξαγορά - Γιατί «πάγωσε» τη συμφωνία

Λίγες ώρες αφότου έβαλε στον «πάγο» την πρόταση εξαγοράς της Twitter, ο Έλον Μασκ επανήλθε με νέο μήνυμα διαβεβαιώνοντας ότι «παραμένει προσηλωμένος» στην απόκτηση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Η μετοχή της Twitter, που κατακρημνίστηκε ύστερα από την ανακοίνωση για αναστολή της συμφωνίας, περιόρισε κάπως τις απώλειές της, αλλά και πάλι κατέγραφε πτώση περίπου 11% στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η συμφωνία του, ύψους 44 δισ. δολαρίων, για την εξαγορά της Twitter Inc ‘«παγώνει» προσωρινά, επικαλούμενος εκκρεμείς λεπτομέρειες για ανεπιθύμητους (spam) και ψευδείς (fake) λογαριασμούς.

«Η συμφωνία του Twitter αναστέλλεται προσωρινά καθώς εκκρεμούν λεπτομέρειες που στηρίζουν τον υπολογισμό ότι οι λογαριασμοί spam/fake πράγματι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των χρηστών του», ανέφερε ο Μασκ στην αρχική ανάρτησή του στο Twitter.

Ο δισεκατομμυριούχος στο τιτίβισμά του ανέβασε και ένα σχετικό άρθρο του πρακτορείου Reuters που αναφέρει πως «η Twitter Inc εκτιμά σε έκθεσή της πως οι ψευδείς ή ανεπιθύμητοι λογαριασμοί αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών, κατά το πρώτο τρίμηνο».

Η μετοχή της εταιρίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε βουτιά 17,7% στα 37,10 δολάρια στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση, στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ο Μασκ αποκάλυψε το ποσοστό που κατείχε στην εταιρία στις αρχές Απριλίου και στη συνέχεια προχώρησε στην «καλύτερη και τελική» προσφορά για την απόκτησή της στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η εταιρία Twitter είχε εκτιμήσει ότι οι ανεπιθύμητοι ή ψευδείς λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των ημερησίως ενεργών χρηστών του το πρώτο τρίμηνο, περίοδο κατά την οποία κατέγραψε 229 εκατ. χρήστες. στους οποίους προσφέρθηκε διαφημιστικό περιεχόμενο.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου που αυτοχαρακτηρίζεται απόλυτος υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου, είχε δηλώσει ότι μια από τις προτεραιότητές του θα ήταν να αφαιρεθούν τα «spam bots» (ψευδολογαριασμοί) από την πλατφόρμα.

Η εταιρία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης είχε πει ότι αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες έως ότου κλείσει η συμφωνία με τον Μασκ, μεταξύ των οποίων και το εάν οι διαφημιστές θα συνεχίσουν να δαπανούν χρήματα στο Twitter εν μέσω «πιθανής αβεβαιότητας για τα μελλοντικά του σχέδια και τη στρατηγική του».

Ο Μασκ θα καταβάλει αποζημίωση ενός δισ. δολαρίων εάν ναυαγήσει η συμφωνία

Υπενθυμίζεται πως ο Έλον Μασκ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Twitter Inc, στην περίπτωση που καταγγείλει τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (41,33 δισεκατομμυρίων ευρώ) για την εξαγορά της εταιρείας.

Ένας από τους όρους για την καταβολή αποζημίωσης από τον Μασκ σχετίζεται με ενδεχόμενη αποτυχία της συμφωνίας, εξαιτίας δυσχερειών μετοχικού κεφαλαίου, χρέους ή περιορισμών σε δανειακή χρηματοδότηση που απαιτείται για την κάλυψη του ποσού της εξαγοράς.

Πηγή: Cnn.gr - Φωτογραφία: ΑΠΕ-EPA/ ALEXANDER BECHER

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ