LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|05
2022
22:18

Διαδικτυακές προκλήσεις που οδηγούν στον θάνατο: Από τη «Μπλε Φάλαινα» στο «Blackout Challenge»

Όλο και πληθαίνουν τα επικίνδυνα παιχνίδια πρόκλησης στο διαδίκτυο με δεκάδες θύματα, κυρίως παιδιά και εφήβους. Από το «Momo», τη «Μπλε Φάλαινα» και τον «Jonathan Galindo» στο «Blackout Challenge» του Tik Tok.

Το «Blackout Challenge», στο Tik Tok, φαίνεται πως είναι το τελευταίο παιχνίδι πρόκλησης στο διαδίκτυο, στο οποίο είναι πολύ πιθανό να οφείλεται ο θάνατος του 12χρονου αγοριού, που βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους γονείς του, την περασμένη Παρασκευή, στα Κάτω Πατήσια.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν μπλεχτεί με αυτές τις προκλήσεις, δύσκολα καταφέρνει να ξεφύγει.

Πριν το «Blackout Challenge» είχαν προηγηθεί το «Momo», ο «Jonathan Galindo», η «Μπλε Φάλαινα», η «πρόκληση της κανέλλας» και πάει λέγοντας.

Οι διαδικτυακές προκλήσεις ξεκινούν πάντα ως πλάκα και ποντάρουν στον παρορμητισμό των παιδιών και των εφήβων και πολλές φορές καταλήγουν σε τραγωδία.

«Momo»

Είναι μια τρομακτική, με γουρλωμένα μάτια, αδύνατη γυναίκα στην οποία έρχεται κάποιος σε επαφή μαζί της μέσω της εφαρμογής WhatsApp.

Της στέλνουν μήνυμα και εκείνη τους βάζει να κάνουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες που πρέπει να καταγράφονται στο κινητό από κάποιον. Και όποιος δεν το κάνει μέχρι τέλους ή θέλει να σταματήσει, αρχίσει να δέχεται απειλητικά μηνύματα.

«Blackout Challenge»

Σε αυτήν την πρόκληση, οι χρήστες της πλατφόρμας καλούνται να στραγγαλιστούν με ένα καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να καταγράψουν σε βίντεο την στιγμή ευφορίας, όταν ανακτούν ξανά τις αισθήσεις τους.

«Jonathan Galindo»

Πρόκειται ουσιαστικά για τη μετεξέλιξη της «μπλε φάλαινας».

Ξαφνικά σε διάφορα chat rooms διαδικτυακών παιχνιδιών, κάποιος εμφανίζεται φορώντας μια μάσκα που μοιάζει με τον Γκούφι. Αυτός τότε απευθύνει στα παιδιά να κάνουν διάφορες προκλήσεις τις οποίες θα πρέπει να του αποδείξουν ότι τι έκαναν.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών