LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|06
2022
22:57

Πρωτοφανής καύσωνας «σαρώνει» τη Δυτική Ευρώπη - Έως και 15 βαθμοί πάνω από τα κανονικά επίπεδα

Ένα ασυνήθιστα πρόωρο κύμα καύσωνα πλήττει με 40αρια τη δυτική Ευρώπη.

Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει την Ισπανία και τη νότια Γαλλία, νωρίτερα από το συνηθισμένο και με θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα επίπεδα.
 

Ενα υψηλό βαρομετρικό παγιδεύει την θερμότητα πάνω από την Ευρώπη, φέροντας υψηλές θερμοκρασίες από τη Ρώμη ως το Λονδίνο για όλη την εβδομάδα που διανύουμε.

Όπως ανφέρει το Climatebook, ο καύσωνας αναμένεται να πλήξει με μεγαλύτερη σφοδρότητα τις επόμενες τρεις ημέρες, περιοχές της Ισπανίας και της Γαλλίας, με τιμές θερμοκρασίας έως και 15°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα!

Με εξαίρεση την Κορσική, ποτέ ξανά δεν έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες άνω των 40°C στη Γαλλία πριν τις 18 Ιουνίου.

Τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία στην Ισπανία ξεπέρασε τους 42°C. Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Τολέδο της Ισπανίας στις 15 Ιουνίου, η θερμοκρασία έφτασε τους 42.7°C, ενώ στη Μαδρίτη τους 40.5°C.

kausonas dutiki europi

Επιπλέον, ένα ακόμη εντυπωσιακό ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας καταγράφηκε στις 15 Ιουνίου στη Γαλλία και ειδικότερα στην περιοχή Cap Béar, στη νοτιοδυτική Γαλλία κοντά στα Πυρηναία Όρη. Το εντυπωσιακό του γεγονότος είναι πως η μέγιστη θερμοκρασία των 37°C καταγράφηκε στις 02:26 το βράδυ, λόγω των δυνατών καταβατών ανέμων (foehn) από τα Πυρηναία Όρη (ριπή ανέμου 154 km/h), απόρροια της καταιγίδας που υπήρχε κοντά στην περιοχή.

Η τιμή αυτή αποτελεί ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας Ιουνίου για το Cap Béar, ενώ αποτελεί και την 3η υψηλότερη θερμοκρασία όλων των εποχών για την περιοχή από το 1921.

Τις επόμενες ημέρες το κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει τις περισσότερες περιοχές της Δυτική Ευρώπης, όπως το σύνολο της Γαλλίας, τη Νότια Αγγλία, την Ιταλία καθώς και περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης όπως τη Γερμανία, την Ελβετία και τις Κάτω Χώρες. Περισσότεροι από 250 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρώπης αναμένεται να ζήσουν συνθήκες έντονου καύσωνα για την εποχή τις επόμενες ημέρες.

Το πρόβλημα γίνεται πιο σοβαρό για περιοχές της Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας καθώς η Γαλλία προηγουμένως κατέγραψε τον θερμότερο Μάιο όλων των εποχών, η Ισπανία κατέγραψε τον θερμότερο Μάιο από τις αρχές του 21ου αιώνα, ενώ η Ιταλία πλήττεται από έντονη και μακρά περίοδο ξηρασίας.

Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Angelo Carconi

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo