LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|06
2022
15:22

Τις προθέσεις του για το Twitter αποκάλυψε ο Έλον Μασκ

Στην πρώτη του συνάντηση με τους εργαζομένους, ο Έλον Μασκ άφησε «ανοιχτό» παράθυρο για απολύσεις

Την πρώτη του συνάντηση με τους εργαζομένους στο Twitter είχε χθες ο Έλον Μασκ και έκανε γνωστές τις προθέσεις του για το μέλλον της πλατφόρμας παρόλο που η εξαγορά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Ο εκκεντρικός μεγιστάνας αναφέρθηκε σε «εξορθολογισμό» της εταιρείας, δήλωση που για κάποιους θεωρήθηκε ως «παραθυράκι» για απολύσεις ενώ επανέλαβε και τις γνωστές του απόψεις για την τηλεργασία.

Σημειώνεται πως το κόστος της εξαγοράς της πλατφόρμας ίσως φτάσει τα 44 δισ. δολάρια με τον Μασκ ωστόσο να ζητά συγκεκριμένες εγγυήσεις για να ολοκληρώσει το deal ίσως και σε μια μικρότερη τιμή.

«Πρέπει να βγάζουμε περισσότερα από όσα ξοδεύουμε», είπε επίσης στους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της συνάντησης χθες, σύμφωνα με το Business Insider.

«Δεν πρέπει να λέω ‘εμείς’», πρόσθεσε. «Η εξαγορά δεν έχει ολοκληρωθεί».

Ο Έλον Μασκ επιμένει να μάθεο πόσοι λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι ψεύτικοι (bots) πράγμα το οποίο δεν έχει ακόμα γίνει.

Θέλει να πενταπλασιάσει τους χρήστες

Επιπλέον, ο Μασκ είπε ότι σε περίπτωση που αποκτήσει την πλατφόρμα ο στόχος του θα είναι να πενταπλασιάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τους ενεργούς χρήστες της. Το Twitter έχει σήμερα περίπου 220 εκατ. χρήστες και ο Μασκ θέλει ο αριθμός αυτός να γίνει «τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο».

Αυτό σύμφωνα με τον Μασκ θα επιτευχθεί κυρίως μέσω της «νόμιμης ελευθερίας του λόγου» όπως έχει χαρακτηρίσει την στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει η πλατφόρμα όταν εκείνος αποκτήσει τον έλεγχο της.

Την ίδια στιγμή, ανέπτυξε την θεωρία του για την ελευθερία του λόγου στο Twitter αφήνοντας αιχμές, θα έλεγε κάποιος, για τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος «αποβλήθηκε» από το μέσο λόγω ακραίου λόγου. Ο Μασκ έκανε λόγο για «απαίσιες αλλά νόμιμες απόψεις».

«Ο καθένας μπορεί να πάει στην μέση της πλατείας Τάιμς Σκουέαρ και να πει ότι θέλει, να αρνηθεί για παράδειγμα το Ολοκαύτωμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η άποψη αυτή πρέπει να προωθηθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να αφήνουμε τους ανθρώπους να λένε ότι θέλουν ακόμη και εξωφρενικά πράγματα που βρίσκονται βέβαια εντός νομικών πλαισίων αλλά αυτά να μην αναπαράγονται και να μην είναι εύκολα προσβάσιμα σε άλλους» είπε ο Μασκ χαρακτηρίζοντας αυτές τις απόψεις «απαίσιες αλλά νόμιμες».

Δεν εξήγησε όμως πώς μπορεί να υλοποιηθεί αυτό πρακτικά, πώς δηλαδή μπορεί να ρυθμιστεί το Twitter έτσι ώστε να διατυπώσει κάποιος μια εξωφρενική άποψη και αυτή να μπει σε ένα καθεστώς… εξορίας ή απομόνωσης από την υπόλοιπη κοινότητα της πλατφόρμας και των social media γενικότερα.\

Τέλος στην τηλεργασία

Οσον αφορά την τηλεργασία ο Μασκ επανέλαβε στους εργαζομένους του Twitter όσα είχε αναφέρει στο πρόσφατο e-mail του στους εργαζομένους της Tesla, εκεί όπου οι εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει με φυσική παρουσία στις θέσεις τους.

Όπως έγραφε στο e-mail, πρέπει όλοι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στην θέση τους στα γραφεία και ότι μόνο σε ειδικές περιπτώσεις που θα εγκρίνει ο ίδιος θα υπάρξει δυνατότητα τηλεργασίας.

Ο επιχειρηματίας επανέλαβε λοιπόν στους εργαζόμενους του Twitter ότι θεωρεί απαραίτητη την φυσική παρουσία στους χώρους εργασίας.

Είπε επίσης ότι αν κάποιος αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι «εξαιρετικά αποτελεσματικός» από το σπίτι τότε θα του επιτρέψει να εργάζεται από εκεί όμως όπως είπε ακόμη και αυτός θα πρέπει κάποιες φορές να πηγαίνει στο γραφείο να έρχεται σε επαφή με τους συναδέλφους του.

«Παράθυρο» για απολύσεις

Τέλος, στο ερώτημα που δέχτηκε για τυχόν πρόγραμμα απολύσεων ή εθελούσιας εξόδου προσωπικού ο Μασκ απέφυγε να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση αφήνοντας το θέμα αυτό να αιωρείται δημιουργώντας φυσικά ανησυχία στους εργαζομένους.

Ορισμένοι υπάλληλοι εκφράζουν θυμό και απογοήτευση γύρω από το ενδεχόμενο το Twitter να περάσει στα χέρια του Musk, ενώ άλλοι έχουν παραιτηθεί ή σχεδιάζουν να το κάνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

-26

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ