LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|06
2022
11:27

Κοροβέσης: «Μαγική βραδιά στον Πύργο με τον Παντελή Θαλασσινό!»

Πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία που μετατράπηκε σε μια τεράστια μουσική σκηνή στην μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας - Σπουδαία η καλλιτεχνική συνύπαρξη με τις Φιλαρμονικές Λεχαινών & Βαρθολομιού και του Μουσικού σχολείου Βαρθολομιού - Φαρμάκης & Κοροβέσης τόνισαν ότι η Περιφέρεια κάνει φέτος την διαφορά στον Πολιτισμό

Μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια, σε μια πραγματικά πολύχρωμη πλούσια μουσική σκηνή με πρωταγωνιστή τον γνωστό τραγουδιστή, συνθέτη και τραγουδοποιό Παντελή Θαλασσινό, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε στην κεντρική πλατεία του Πύργου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, που πλημμύρισε από εκατοντάδες κόσμου από όλον τον νομό!

Την μοναδική αυτή συναυλία διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Τον Παντελή Θαλασσινό πλαισίωσαν οι Φιλαρμονικές Λεχαινών και Βαρθολομιού με μαέστρο τον Ευρυσθένη Χατζηγιάννη και τα ταλαντούχα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, σε μια σπάνια και αρμονική καλλιτεχνική συνύπαρξη, ένα πραγματικά μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή μας. Παράλληλα, αυτή η μουσική συνεργασία, απέδειξε ότι ο νομός μας διαθέτει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό δυναμικό, Φιλαρμονικές και Μουσικό σχολείο που αποτελούνται από παιδιά που αγαπούν με πάθος τη μουσική και που είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους αποδεικνύοντας ότι χρειάζονται την δική μας έμπρακτη στήριξη και ενθάρρυνση για να καλλιεργήσουν τις μουσικές του ανησυχίες και δεξιότητες.

Όλη η πλατεία Σάκη Καράγιωργα γρήγορα μετατράπηκε σε μια μεγάλη μουσική σκηνή, όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών τραγούδησαν και χόρεψαν στους ρυθμούς των τραγουδιών του Παντελή Θαλασσινού, είτε από τον οριοθετημένο χώρο της συναυλίας, είτε από τα καταστήματα εστίασης που πλημμύρισαν από κόσμο. Μια πραγματική γιορτή της Μουσικής που ταυτόχρονα έστειλε το μήνυμα ότι ο Πολιτισμός εκτός των άλλων αποτελεί και μια τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία.

Την βραδιά άνοιξαν οι δύο Φιλαρμονικές με την εισαγωγή από την όπερα «Ελαφρύ Ιππικό» του Φραντς φον Σουπέ και άλλα ορχηστρικά κομμάτια και στην συνέχεια ανέβηκε στην σκηνή ο Παντελής Θαλασσινός που μαζί με τις Φιλαρμονικές στη μουσική ερμήνευσε τα «Σμυρνέικα τραγούδια» και το μια «Σακαράκα παλιά» ξεσηκώνοντας το κοινό.

Λίγο πριν κατέβουν οι Φιλαρμονικές και αλλάξει το σκηνικό, η κ. Γιούλη Τράπαλη συνεργάτης του Ν. Κοροβέση, καλωσορίζοντας το κοινό και προλογίζοντας το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού και τις Φιλαρμονικές, αναφέρθηκε στην αξία της μουσικής τονίζοντας ότι κάθε παιδί είναι προικισμένο με μουσικές ικανότητες που ωστόσο χρειάζονται ερεθίσματα αλλά και ενθάρρυνση και αυτό ακριβώς κάνει ο τομέας πολιτισμού της ΠΔΕ με την συγκεκριμένη συναυλία δίνοντας βήμα στα ταλαντούχα παιδιά της Ηλείας.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στη σκηνή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης ο οποίος ορμώμενος από τα λόγια της κ. Τράπαλη τόνισε χαριτολογώντας ότι ο ίδιος όσο κι αν θα το ήθελε δεν είχε κανένα μουσικό ταλέντο, γι’ αυτό και πιστεύει ότι όλα αυτά τα ξεχωριστά παιδιά που είναι προικισμένα με το χάρισμα της μουσικής οφείλουμε να τα στηρίζουμε και αυτό ακριβώς κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης αναφέρθηκε στο φετινό Πολιτιστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι αυτό σχεδιάστηκε με όραμα και δημιουργικότητα, με ευαισθησία και σεβασμό στα ήθη, τα έθιμα και τις τοπικές μας παραδόσεις, με την αγάπη για τον τόπο που μας γέννησε, τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις από την οποίες πήραμε μια πρόγευση θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά κάποιες από την επόμενες εκδηλώσεις. Μεγάλα ονόματα με πλούσια μουσική διαδρομή όπως η Ευανθία Ρεμπούτσικα στον Πύργο, ο Μπάμπης Τσέρτος στην πλατεία της Ζαχάρως, η Ορχήστρα Τσιτσάνη και ο Μπάσης στην πλατεία του Πύργου, η Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη στα Καβάσιλα, τα παιδιά του Γρηγόρη Μπιθικώτση στο θέατρο Φλόκα κ.α. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή διασκέδαση.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς ήρθε πράγματι η ώρα να αποδείξουν τα παιδιά του Μουσικού σχολείου Βαρθολομιού ότι έχουν όλα τα φόντα να εξελιχθούν μουσικά και έπαιξαν αγαπημένα τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού με τον ίδιο να μας ταξιδεύει με αυτήν την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, με μελωδικά κομμάτια αγαπημένα από όλη την καλλιτεχνική του διαδρομή, μαζί με τα παιδιά και αργότερα με την ορχήστρα του. Τραγούδια που μοιάζουν συχνά με εξομολόγηση ψυχής όπως «Άμα τη δεις”, “Ανάθεμα σε”, “Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε” ‘Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω», “Στο κάστρο το παλιό”, “Τα θαύματα” το «Καλαντάρι», “Καράβια Χιώτικα” κ.α «διαμάντια» της προσωπικής του δισκογραφίας. Ένα ταξίδι στην μουσική μας παράδοση και το έντεχνο τραγούδι, μια βραδιά που πραγματικά θα μας μείνει αξέχαστη.

Thalassinos 2

Thalassinos 3

Thalassinos 4

Thalassinos 5

Thalassinos 6

Thalassinos 7

Thalassinos 8

Thalassinos 9

Thalassinos 10

Thalassinos 11

Thalassinos 12

Thalassinos 13

Thalassinos 14

Thalassinos 15

Thalassinos 16

Thalassinos 17

Thalassinos 18

Thalassinos 19

Thalassinos 20

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ