LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

19|09
2022
06:52

Γιόρτασε η Ανδραβίδα με την εντυπωσιακή 88η Ιππική Έκθεση

«Δυναμώνοντας η Ιππική Έκθεση, δυναμώνει η Ανδραβίδα, δυναμώνει ο Δήμος μας» είπε ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας

Η Ανδραβίδα γιόρτασε και τίμησε άλογα και αναβάτες με την εντυπωσιακή 88η Ιππική Έκθεση που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με διοργάνωση από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και χορηγούς τον Όμιλο Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος» και τον Ιππικό Σύλλογο «Κένταυροι» Ανδραβίδας, η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας εντυπωσίασε το πολυπληθές κοινό που βρέθηκε στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας.

Το βράδυ του Σαββάτου είχαμε το φαντασμαγορικό σόου των πανέμορφων ίππων. 75 συμμετοχές αλόγων ελληνικών και ξένων φυλών μαζί με τους αναβάτες μάγεψαν το κοινό, εκτελώντας ασκήσεις δεξιοτεχνίας μοναδικής αρμονίας. Άλογα φυλής Ανδραβίδας, Πηνείας, Ζακυνθινά, Φρεϊζιάν, Ισπανικά, και άλλα,παρέλασαν στο στίβο του Ιππικού Κέντρου και καθήλωσαν τους θεατές. 

«Τα χρόνια της ιστορίας της ξεπερνούν ακόμα και την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης»

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας κήρυξε την έναρξη των αγώνων αναφερόμενος στο «ιστορικό βάρος» που κουβαλά η Ιππική Έκθεση της Ανδραβίδας. «Τα χρόνια της ιστορίας της ξεπερνούν ακόμα και την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση της Ιππικής Έκθεσης πέρα από τα όρια της Ελλάδας. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε βρέθηκε στην Ανδραβίδα η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.  

«Συνεχίζουμε σταθεροί στην δέσμευσή μας για αναβάθμιση τις Ιππικής Έκθεσης. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια με την κατασκευή του νέου Ιππικού Κέντρου, αλλά δεν θα σταματήσουμε εκεί», ανέφερε ο Γιάννης Λέντζας. 

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τιμόθεο Τσουραπά, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κωνσταντίνο Χαντζή, τον Γ.Γ. του Δήμου Κώστα Βαρβαρέσο, όλους τους Αντιδημάρχους και την Δημοτική Αρχή, καθώς και το Συμβούλιο της Κοινότητας Ανδραβίδας, οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα για την διοργάνωση. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκο Κοροβέση, καθώς και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Μπίλια που παραβρέθηκε στους αγώνες, για την στήριξη στον θεσμό. Ακόμα, ευχαρίστησε την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και τον Πρόεδρό της Θανάση Παπαδόπουλο για την στήριξη. 

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους ιπποπαραγωγούς οι οποίοι με την συμμετοχή τους δίνουν αίγλη στην Ιππική Έκθεση, καθώς και όλους τους θεατές που με την παρουσία τους στηρίζουν την διοργάνωση.

«Δυναμώνοντας η Ιππική Έκθεση, δυναμώνει η Ανδραβίδα, δυναμώνει ο Δήμος μας. Χρόνια πολλά στην Ανδραβίδα!», κατέληξε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης. 

Ακολούθως στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, τόνισε: «Η Περιφέρεια στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις που προάγουν τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμά μας! Είμαστε δίπλα σας στην πράξη!».

Ακολούθησε το φαντασμαγορικό σόου διάρκειας 2 ωρών που μάγεψε τους εκατοντάδες θεατές. 

Το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η απονομή των επάθλων στους νικητές, καθώς και σύντομη επίδειξη από τους βραβευθέντες.

ippiki 2

ippiki 3

ippiki 4

ippiki 5

ippiki 6

ippiki 7

ippiki 8

ippiki 9

ippiki 10

ippiki 11

ippiki 12

ippiki 13

ippiki 14

ippiki 15

ippiki 16

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ