LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

02|08
2019
08:54

Μελωδικά φινάλε για τη Φιλαρμονική Λεχαινών

Μελωδικά κλείνει η σεζόν για τη Φιλαρμονική Λεχαινών απόψε, στις εννέα στο χώρο του γυμνασίου της πόλης. Πραγματοποιείται με μεγάλη ετήσια συναυλία, που έρχεται ως επιστεγασμά και της σημαντικής δουλειάς που έγινε όλη τη χρονιά, αλλά και με την ολοκλήρωση του πρώτου σεμιναρίου κρουστών και πνευστών που διοργάνωσε η Φιλαρμονική στα Λεχαινά.

Ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Λεχαινών Ανδρέας Μίγκο, μίλησε για το σεμινάριο αλλά και για τη μεγάλη αποψινή συναλία στο γυμνάσιο Λεχαινών. “Την Παρασκευή το βράδυ στις εννέα η ώρα, στο χώρο του γυμνασίου Λεχαινών θα γίνει η καθιερωμένη καλοκαιρινή συναυλία της φιλαρμονικής Λεχαινών, η οποία φέτος θα έχει και συμμετοχή από τους πέντε δασκάλους, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρώτο σεμινάριο πνευστών και κρουστών οργάνων που διοργανώνει η φιλαρμονική Λεχαινών στο χώρο του γυμνασίου. Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή γιατί εκτός από τα δικά μας παιδιά, θα παίξουν και πολύ μεγάλοι σολίστες, οι οποίοι έχουν πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση, τους οποίους μετά θα παρουσιάσει και ο μαέστρος, είναι μέλη της κρατικής ορχήστρας Αθηνών και γενικά άνθρωποι που έχουν διαγράψει μεγάλη πορεία στην μουσική” είπε ο κ. Μίγκος.

“Εγώ καλώ όλο τον κόσμο, να έρθει να πλαισιώσει την φιλαρμονική, η οποία έχει ανέβει πολλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια και σε όλη την Ελλάδα πλέον συζητιέται το όνομά της. Πιστεύω ότι έχουμε κατορθώσει να δημιουργήσουμε ένα σύνολο το οποίο παίζει πολύ ποιοτική μουσική και γενικά είναι σεβαστό από όλους τους αρχιμουσικούς και από όλες τις μπάντες της Ελλάδας. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο καθώς και ελληνικά τραγούδια με τη συμμετοχή στο τραγούδι της Στεφανίας Σιλαιδή, του Νίκου Μπουσδούκου, ενώ στο βιολί θα παίξει και η Αλεξάνδρα Συλαιδή”.

Ο αρχιμουσικός της φιλαρμονικής Λεχαινών Ευρυσθένης Χατζηγιάννης μίλησε για αυτό το πρώτο σεμινάριο που διοργάνωσε η Φιλαρμονική στην περιοχή. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διεξάγεται φέτος το πρώτο σεμινάριο πνευστών και κρουστών οργάνων. Είναι μία ιδέα η οποία υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή μας, στην περιοχή της Ηλείας. Στο σεμινάριο διδάσκουν πέντε εξαίρετοι καθηγητές, οι οποίοι δεν είναι μόνο πανελλαδικά γνωστοί και καταξιωμένοι, έχουν δώσει δείγματα γραφής, έχουν παρουσιάσει ρεσιτάλ και πολλές συναυλίες σε μεγάλες ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πρώτα απ’ όλα είναι άνθρωποι και φαίνεται αυτό από την αγάπη από τους έδειξαν τα παιδιά. Ήταν χθες και σήμερα όλη την ημέρα εδώ τα παιδιά, από τις 10 πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Αυτό το πράγμα που βιώνω, για μένα προσωπικά είναι πρωτόγνωρο. Ελπίζω να συνεχίσουμε με αντίστοιχες τέτοιες δράσεις, από την φιλαρμονική μας, έχουμε όλη την καλή διάθεση. Θα ήθελα να τονίσω επίσης ότι το σεμινάριο αυτό δεν στηρίχθηκε μόνο από μουσικούς δικούς μας, της φιλαρμονικής τον Λεχαινών, είχαμε πολλές συμμετοχές και από την Ανδραβίδα και από την Γαστούνη και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αυτό πιστεύω”.

Ο Παναγιώτης Μπαλαμός, τρομπετίστας στην κρατική ορχήστρα Αθηνών, μιλώντας για το σεμινάριο της Φιλαρμονικής Λεχαινών τόνισε πως ο ίδιος έχει ταξιδέψει για ανάλογο σκοπό σε πολλά μέρη της Ελλάδας και σε ακριτικές περιοχές, όμως είναι η πρώτη φορά στην Ηλεία. “Πρώτη φορά έρχομαι στα μέρη σας, αυτό που είδα και μου άρεσε πολύ, είναι ότι είδα πολύ κόσμο σε μία μικρή πόλη των 3000 κατοίκων, είδα μία φιλαρμονική 50 ατόμων που και σε μεγαλύτερες πόλεις ούτε καν μπορούν να το διανοηθούν, είδα πολλά παιδιά με πολύ όρεξη και με ταλέντο, που μέσα στον Αύγουστο είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, και μιλάμε, συζητάμε παίζουμε, κάνουμε πρόβες για να γίνει μια πολύ ωραία συναυλία αύριο. Βλέπω ένα μη σύνηθες για τα ελληνικά δεδομένα, ότι τέτοια εποχή με κλειστά σχολεία υπάρχουν 50 παιδιά εδώ που κάνουν μαθήματα” σημείωσε.

Filarmonik2

Ο Παναγιώτης Θωίδης που παίζει κρουστά, αναφέρθηκε στην αξία του σεμιναρίου. “Συνεργάζομαι με την φιλαρμονική από το 2016, το επίπεδο έχει ανέβει, υπάρχει πολλή θέληση, η φιλαρμονική έχει δείξει ήδη πολλά δείγματα με πολλές συναυλίες, παρουσίες σε πολλά μέρη της Ελλάδος και είμαι πολύ ευχαριστημένος που δίδασκα αυτό το σεμινάριο και ευχαριστώ πολύ την φιλαρμονική για την πρόσκληση. Χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι με τα παιδιά, γιατί πάνω απ’ όλα ανεξάρτητου επιπέδου, η συνεργασία με τα παιδιά και η θέληση για τη μουσική μας ανεβάζει επίπεδο. Παρόλα αυτά περιμένουμε τον κόσμο, να απολαύσει μια πολύ ωραία συναυλία, να δει και ένα ωραίο σόου που έχουμε κάνει οι κρουστοί, και φυσικά να το χαρούμε και να τα ευχαριστηθούμε ολοι”.

Η Ευγενία Κοΐνη που παίζει φλάουτο, τόνισε πως “… είναι λίγο δύσκολο να ασχοληθεί ένα παιδί με το φλάουτο, είναι πιο δύσκολο να βγάλεις ήχους στην αρχή, αλλά εδώ πέρα στα Λεχαινά έχω δει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα όργανα αλλά και για το φλάουτο και υπάρχει και ευκαιρία για το παιδί αν δυσκολευτεί στο φλάουτο να διαλέξει τρομπέτα ή το αντίστροφο. Προφανώς έχει τις δυσκολίες του όπως κάθε όργανο. Το διάβασμα είναι δύσκολο, θέλει καθημερινή εξάσκηση, αλλά όταν υπάρχουν σύνολα σαν της Φιλαρμονικής τον Λεχαινών όπως και άλλες φιλαρμονικές, τα παιδιά έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον να ασχοληθούν, γιατί παίζουν γνωστά κομμάτια, είναι γνωστό το ρεπερτόριο, συνεργάζονται με άλλα παιδιά και δημιουργούνται φιλίες”.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ