LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|09
2020
15:34

«Χαράλαμπος Βιλαέτης»: Συνεργασία με Δήμο Ήλιδας για εκδηλώσεις εορτασμού 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»: Αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας για τις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Την πρώτη συνάντηση με τον Δήμο Ήλιδας είχαν χθες το απόγευμα στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου στην Αμαλιάδα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης».

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκαν με τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Δήμου Ήλιδας σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού Βασίλη Καψή όπου είχαν μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τις εκδηλώσεις – δράσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση στον Δήμο Ήλιδας ενώ έγινε εκτενής αναφορά στο πλαίσιο συνεργασίας του Συλλόγου με τον Δήμο.

Ο Δημιουργός του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» Θεόδωρος Λάμπρος αφού ευχαρίστησε τον κ. Καψή για την πρόσκληση της εν λόγω συνάντησης, αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους του Συλλόγου με βασικό αυτόν της ανάδειξης και προβολής του 1821 στην Ηλεία αλλά και στην υπόλοιπη Ελληνική Επικράτεια.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα δράσεις του Συλλόγου που αφορούσαν την δημιουργία τριών ιστορικών ντοκιμαντέρ με κυριότερο αυτό που πραγματοποιήθηκε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στην ευρύτερη περιοχή του Λάλα Αρχαίας Ολυμπίας και αφορούσε την ιστορική πολιορκία και Άλωση του Λάλα τον Ιούνιο του 1821.

Όπως ανέφερε ο κ. Λάμπρος η εν λόγω ταινία – ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία και άλλων Συλλόγων Ιστορικής Αναβίωσης από Πάτρα και Καλαμάτα καθώς, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάλα «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» και εθελοντών από την ευρύτερη περιοχή.

Ολοκληρώνοντας τόσο ο κ. Λάμπρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» τόνισαν πως οι δράσεις του Συλλόγου είναι πολύπλευρες αφού αφορούν την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα όπως βιωματικά εργαστήρια για τα μικρά παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας και οπλισμού της εποχής καθώς και προβολή των ντοκιμαντέρ – ταινιών για το 1821 που πραγματοποίησε ο Σύλλογος αλλά και αυτές που σχεδιάζει στο μέλλον.

Διασύνδεση με Συλλόγους Ιστορικής Αναβίωσης και βιωματικά εργαστήρια για τα μικρά παιδιά

Με στην σειρά του ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Ήλιδας σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού Βασίλης Καψής αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την αποδοχή της πρόσκλησης αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους του Δήμου για τις εκδηλώσεις των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως σημείωσε βασικός στόχος του Δήμου Ήλιδας είναι η δημιουργία βιωματικών εργαστηρίων για τις νέες ηλικίες με σκοπό αυτές να μάθουν καλύτερα και να αγαπήσουν το 1821 το οποίο είναι ξεχασμένο και απαξιωμένο από ένα μεγάλο ποσοστό της Ελληνικής Κοινωνίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οφείλουμε με διάφορες δράσεις ουσίας όπως τα βιωματικά εργαστήρια, οι εκθέσεις φωτογραφίας, οπλισμού, ενδυμασίας αλλά και την προβολή ταινιών – ντοκιμαντέρ όπως αυτές που έχετε δημιουργήσει να κάνουμε τις νέες ηλικίες και κυρίως τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν το 1821 και να μάθουν για αυτό. Η φιλοσοφία του Δήμου σε ότι αφορά την προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, συνοψίζεται σε δύο βασικούς όρους: ψυχαγωγία και γνώση. Έτσι με βιωματικό και δημιουργικό τρόπο θα δώσουμε τη δυνατότητα στη νεολαία μας να γνωρίσει και να κατανοήσει το 1821».

Συνεχίζοντας ο κ. Καψής ανέφερε ότι ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» θα είναι από τους βασικούς αρωγούς του Δήμου Ήλιδας σε αυτή την προσπάθεια σε συνδυασμό με τους συλλόγους του Δήμου,  και ζήτησε τη βοήθεια του ώστε να προγραμματιστούν και να υλοποιηθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Επίσης σημείωσε ότι αυτή η στενή συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου αλλά και τους Συλλόγους Ιστορικής Αναβίωσης ανά την Ελλάδα, έχει  ως στόχο να προβληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η σημαντική αυτή περίοδος της Ελληνικής μας ιστορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της συζήτησης, ο κ. Καψής ξενάγησε τα μέλη του Συλλόγου στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους χώρους στους οποίους θα φιλοξενηθούν εκθέσεις, βιωματικά εργαστήρια καθώς και το αμφιθέατρο «στολίδι» του Πολυχώρου.

Το Δ.Σ.τ ου Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Θεόδωρος Λάμπρος, ο Αντιπρόεδρος Φώτης Βερβίτας, ο Ταμίας Νίκος Μητσόπουλος και το μέλος Θανάσης Αναγνωστόπουλος ενώ παραβρέθηκε και το νέο μέλος του Συλλόγου Σταμάτης Πολίτης.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ