LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|01
2021
17:44

Η Apple δίνει 100 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση των φυλετικών ανισοτήτων

Ξεκινά η λειτουργία του Apple Academy στο Ντιτρόιτ – Στόχος η εξάλειψη των εμποδίων και η καταπολέμηση των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι έγχρωμες κοινότητες 

Επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Apple, στο πλαίσιο της δέσμευσής της μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ για να « βοηθήσει στην εξάλειψη των εμποδίων και στην καταπολέμηση των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι έγχρωμες κοινότητες».

Η Apple ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας της «Apple Academy» στο Ντιτρόιτ και της εταιρικής σχέσης με αμερικανικά πανεπιστήμια με μεγάλο αριθμό μαύρων φοιτητών στην Ατλάντα.

Σε ανακοίνωσή του, ο αμερικανικός όμιλος αναφέρει λεπτομερώς τα προγράμματα που θα χρηματοδοτήσει στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας.

Στο Πανεπιστήμιο της Ατλάντα (Τζόρτζια), η Apple θα κατασκευάσει το «Propel Center» που θα περιλαμβάνει πανεπιστημιακά προγράμματα και πόρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το δίκτυο ιστορικά μαύρων πανεπιστημίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο όμιλος συνεισφέρει με 25 εκατομμύρια στο πρόγραμμα αυτό.

Η Apple θα ανοίξει επίσης μια ακαδημία, την «Apple Developer Academy», στο Ντιτρόιτ (Μίσιγκαν), για να εκπαιδεύει «μαύρους νέους επιχειρηματίες, δημιουργούς (λογισμικού), κωδικοποιητές».

Ο όμιλος ελπίζει να εγγράφονται χίλιοι σπουδαστές κάθε χρόνο.

Τέλος, η Apple θα συνεισφέρει σε δύο ιδρύματα που ειδικεύονται στην επένδυση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ιδρύονται από μειονότητες.

Η εταιρία θα επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια στο Harlem Capital, ένα ταμείο για την υποστήριξη χιλίων εταιριών για τα επόμενα 20 χρόνια. Έδωσε επίσης 25 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο Siebert Williams Shank Clear Vision Impact Fund.

«Πρέπει όλοι να συμβάλουμε στο επείγον έργο για την οικοδόμηση ενός δικαιότερου και πιο ισότιμου κόσμου και τα νέα αυτά σχέδια στέλνουν σαφές μήνυμα της διαρκούς δέσμευσης της Apple», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ.

Πηγή: Protothema.gr

 

Tags: Apple

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών