LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|06
2021
14:58

Η μουσική του Γ. Βούκανου ταξίδεψε στην Ευρώπη τις μαγευτικές εικόνες της Ελλάδας

Η μουσική του Γιώργου Βούκανου ταξίδεψε στην Ευρώπη τις μαγευτικές εικόνες της Ελλάδας στο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός «Η Ευρώπη γιορτάζει τον Beethoven» 9 πόλεις – 9 συναυλίες – 9 Συμφωνίες

Η μουσική του Γιώργου Βούκανου έντυσε τις πανέμορφες εικόνες της Ελλάδας, στην παρουσίαση της Ελληνικής Καρτ Ποστάλ της προβολής της χώρας μας, συμμετέχοντας έτσι στο κορυφαίο Πολιτιστικό Γεγονός που μεταδόθηκε ζωντανά σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Η Ευρώπη γιορτάζει τον Beethoven» 9 πόλεις – 9 συναυλίες – 9 Συμφωνίες, την Κυριακή 6 Ιουνίου. 
 
voukanos europi4
 
Τη μετάδοση από κάθε διαφορετική πόλη «προλογίζει» ένα σύντομο βίντεο, μια οπτικοακουστική «καρτ ποστάλ», με παρουσιαστή έναν δημοσιογράφο από την εκάστοτε χώρα, ο οποίος βοηθά τον θεατή να εξοικειωθεί με τη μουσική ατμόσφαιρα της κάθε Συμφωνίας, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα μαγευτικά τοπία και αξιοθέατα της κάθε περιοχής. Την ελληνική «καρτ ποστάλ» παρουσιάζει η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια Λένα Αρώνη και ο Γιώργος Βούκανος έγραψε την μουσική.
 
voukanos europi1
 
Αυτό το σπάνιο πανευρωπαϊκό μουσικό γεγονός υλοποιείται από τον γαλλογερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARTE σε συνεργασία με την ZDF (Κρατική Γερμανική Τηλεόραση) και την Unitel, κορυφαίο διεθνή διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής, με το Μέγαρο να «ταξιδεύει» εκτός αθηναϊκών τειχών και παρουσίασε στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών, στις 8:00 μ.μ., τη Συμφωνία αρ. 7 σε λα μείζονα, έργο 92, με τον διεθνούς φήμης έλληνα μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή να διευθύνει τη musicAeterna.
 
voukanos europi2
 
Με το διάσημο σύνολο συμπράττει η Sasha Waltz, μία από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου χορού, η οποία ετοίμασε ειδικά για τη συναυλία στους Δελφούς μια νέα χορογραφία σε παγκόσμια πρεμιέρα, ένα έργο με 12 χορευτές εμπνευσμένο από την κινησιολογία των αρχαιοελληνικών ιεροτελεστιών που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο αλλά και τη μουσική του Beethoven (II. Allegretto-Δεύτερο Μέρος της Έβδομης Συμφωνίας).  Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού ήταν η αριστουργηματική Ενάτη Συμφωνία μεταδόθηκε από την πρωτεύουσα της Αυστρίας, με την ελληνικής καταγωγής αρχιμουσικό Karina Canellakis επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης. 
 
voukanos europi3
 
Έργα του βραβευμένου συνθέτη Γιώργου Βούκανου έχουν μεταδοθεί και στο παρελθόν από ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το ARD1, ZDF, RSI, TV Lumiere κ.α. 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών