LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|07
2021
10:25

ΕΦΑ Ηλείας: Αγώνες - Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ διαθέσιμο στην πλατφόρμα ERTFLIX

Όσοι έχασαν το υπέροχο νέο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Αρχαία Ολυμπία, το οποίο μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής 18 Ιουλίου από το κρατικό κανάλι, μπορούν να το απολαύσουν όποτε το θελήσουν στο ertflix, την διαδικτυακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Μεταξύ των εκλεκτών συνομιλητών της παρουσιάστριας Κατερίνας Αναστασοπούλου η οποία είχε την ιδέα και την επιμέλεια του αφιερώματος, συγκαταλέγονται η Διευθύντρια της Εφ. Α. Ηλείας κα Ερωφίλη Κόλια καθώς και πολλοί από τους πρωταγωνιστές και συντελεστές της Τελετής Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, όπως η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, και η Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου.

Το ντοκιμαντέρ, του οποίου πολλά πλάνα γυρίστηκαν τις παραμονές της Τελετής Αφής της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το Μάρτιο του 2020, βγαίνει στον τηλεοπτικό και διαδικτυακό αέρα λίγες ώρες πριν πάρει τη θέση της στο βωμό του Ολυμπιακού Σταδίου στην Ιαπωνική πρωτεύουσα, κατά την Τελετή Έναρξης, την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.

Η ταινία ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝΕΣ – Από τον μύθο στην αναβίωση αναδεικνύει μέσα από την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό τις ολυμπιακές, πανανθρώπινες αξίες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία και οδήγησαν στην ιδέα της αναβίωσης. Καταγράφει άγνωστες πτυχές της ολυμπιακής ιστορίας που συνδέονται με την Ελληνική και τη Γαλλική Επανάσταση. Το ντοκιμαντέρ είναι μία παραγωγή της ΕΡΤ, με γυρίσματα σε εμβληματικά σημεία τεσσάρων πόλεων: Αρχαία Ολυμπία, Αθήνα, Παρίσι και Βιέννη. Μουσικά ντοκουμέντα από παρτιτούρες του 19ου αιώνα ενορχηστρώθηκαν και ηχογραφήθηκαν ειδικά για το ντοκιμαντέρ από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Τη μουσική υπογράφει ο διακεκριμένος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σενάριο-δημιουργία: Κατερίνα Αναστασοπούλου
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Σκηνοθεσία γυρισμάτων: Γιάννης Γεωργιουδάκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Ε. Παπαδημητρίου
Μοντάζ: Στράτος Τσιχλακης, Δημήτρης Κλάγκος
Εικονοληψία: Θάνος Μπακόπουλος, Γιώργος Παπαϊωάννου, Μανόλης Βουρεξάκης, Μερκούρης Μουμτζόγλου, Φώτης Πάντος, Αποστόλης Κυριάκης

Πηγή : ERTFLIX

Η Εφ. Α. Ηλείας συγχαίρει τους δημιουργούς, τους συντελεστές και την ΕΡΤ για την σημαντική και ποιοτική αυτή δουλειά, μια παρακαταθήκη που μπορεί να αξιοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο έργο τους.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ