LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|09
2021
07:51

Η τρισέγγονη του Πιερ ντε Κουμπερτέν στην Ολυμπία

Στιγμές συγκίνησης βίωσαν οι άνθρωποι που αντίκρισαν την τρισέγγονη του εμπνευστή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αρχ. Ολυμπία και δίπλα στη στήλη που βρίσκεται η καρδιά του Πιερ ντε Κουμπερτέν.

Η Ντιάνα ντε Ναβασέλ ντε Κουμπερτέν το απόγευμα της Τρίτης επισκέφθηκε την περιοχή καθώς συνοδεύει και συντονίζει το τηλεοπτικό συνεργείο της  Γαλλικής τηλεόρασης, TV5,  το οποίο κινηματογραφεί σε διάφορες περιοχές της χώρας και το υλικό αυτό θα αποτελέσει μέρος ενός ντοκιμαντέρ, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Η κα Ντε Κουμπερτέν συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, επίκουρο καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ιωάννη Μπάρμπα και τον προπονητή του Συλλόγου Πάλης Τιτάν Πύργου Αλέξη Κολιτσόπουλου.

Koumperten

Η Ντιάνα ντε Ναβασέλ ντε Κουμπερτέν, σε δήλωσή της τόνισε πως “… ο κύριος λόγος που έχω επισκεφτεί αυτό τον χώρο είναι για να μπορέσω να βοηθήσω τα νέα παιδιά που είναι αθλητές, να δούνε από που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και να μπορέσω να τους δείξω με αυτή μου την επίσκεψη ότι ένα ξεκίνημα που έγινε από τον Πιέρ Ντε Κουμπερτέν, πρέπει να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί μέσω όλων των νέων αθλητών”.

Mparmpas

Ο Ιωάννης Μπάρμπας μίλησε για τη συνεργασία αυτή που γίνεται ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας. “Ήρθαμε πριν πέντε ημέρες η Κουμπερντέν με την ομάδα των Γάλλων, επισκέφθηκαν την Κατερίνη, ήρθαμε στην Αρχαία Ολυμπία εδώ για να δει το μνημείο του προπάππού της, θα ακολουθήσει ένα τουρ στην Αθήνα, έχει κάποια ραντεβού με τους εκεί πολιτικούς. Στο πλαίσιο της διαδικασίας πρόκειται να γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ για το “Παρίσι 2024” και να εγκαινιαστεί και το μνημείο του Πιέρ Ντε Κουμπερτέν το 2024 στο Παρίσι. Θα ακολουθήσουν δράσεις σε όλες τις χώρες που έχουν διοργανώσει Ολυμπιακούς αγώνες, ξεκινήσαμε από δω, η επόμενη στάση μας θα είναι στην Ιταλία και θα επισκεφτούμε αν όλα πάνε καλά και με την πανδημία και τις τέσσερις ηπείρους που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

kolitsopoulos

Ο προπονητής του Τιτάνα Πύργου Αλέξης Κολιτσόπουλος που συνοδεύει επίσης την κα Κουμπερτέν στην επίσκεψή της στην περιοχή της Ηλείας, τόνισε πως “… είναι μεγάλη μας τιμή που βρίσκεται εδώ η κυρία Ντε  Κουμπερτέν και έχουμε την χαρά να περιηγηθούμε μαζί της στα μουσεία και στα μνημεία της Ολυμπίας στο μνημείο του απογόνου της του Πιέρ Ντε Κουμπερτέν. Σκοπός της επίσκεψης της είναι να δείξει στους Γάλλους μαθητές που γεννήθηκε ο Ολυμπισμός, πως εξελίχθηκε, πως κρατήθηκε μέσω του Πιέρ Ντε Κουμπερτέν και με την ευκαιρία φέραμε κι εμείς τους μαθητές – αθλητές από την πόλη μας να δουν επίσης και να συμμετέχουν στην ξενάγηση αυτή. Μπροστά μας έχουμε την Ολυμπιάδα Παρίσι 2024, αυτοί οι νέοι πρέπει να μεταφέρουν το μήνυμα, τις αξίες του Ολυμπισμού και να έχουν μία ιδιαίτερη παιδεία πάνω στον Ολυμπισμό. Την ευχαριστούμε πάρα πολύ που βρέθηκε εδώ και την γνωρίσαμε. Η πάλη πιστεύω ότι θα παραμείνει, διότι είναι το πιο αρχαίο άθλημα, είναι η κολώνα του Ολυμπισμού μέσα από τα αθλήματα και πιστεύω ότι θα κρατηθεί. Η εμπορευματοποίηση της Ολυμπιακής ιδέας είναι αντίπαλος μεγάλος της πάλης και του κλασικού αθλητισμού όμως μέχρι στιγμής έχει κρατηθεί και εύχομαι να μην χαθεί αυτό” σχολίασε.

koumperten 2

koumperten 3

koumperten 4

koumperten 5

koumperten 6

koumperten 7

koumperten 8

koumperten 9

koumperten 10

koumperten 11

koumperten 12

koumperten 13

koumperten 14

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών