LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|09
2021
13:47

Η χορωδία Μυρτουντίων θα συμμετέχει στη μεγάλη συναυλία του δήμου Τρίπολης στην μνήμη του Μ. Θεοδωράκη

Υπό την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου - Ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων​​​​ για την Επέτειο των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, τιμά τον «Αρχάγγελο της Ρωμιοσύνης»​  ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ παρουσιάζοντας το Συμφωνικό και Χορωδιακό έργο: «Όλη η Πελοπόννησος μια χορωδία για τον Μίκη & την Ελλάδα- Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις…200 χρόνια μετά» σε μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση του διακεκριμένου μαέστρου: Παναγή Μπαρμπάτη.

Στη μεγάλη διοργάνωση συμμετέχει η Χορωδία Μυρτουντίων (Λεχαινών) υπό τη διεύθυνση της Λένας Σουρμελή και εκπροσωπώντας την Ηλεία, σε μία μουσική σύμπραξη Χορωδών από διάφορες πόλεις της Πελοποννήσου (Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Κόρινθος, Επίδαυρος, Αίγιο)

mirtountion xorodia lena

​Για πρώτη φορά, την Κυριακή́ 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 20.30, στην Πλατεία Άρεως, 400 χορωδοί από όλη την Πελοπόννησο και η Συμφωνική Ορχήστρα & Μαντολινάτα Ελλάδας, ενώνουν τις φωνές αλλά και τις ψυχές τους ​στο κέντρο του Μωριά, στην Ιστορική Τριπολιτσά.

Μια παράσταση Ύμνος!!!

Για την Ελλάδα…την Ελευθερία…την Ανεξαρτησία.

Για την θυσία των ηρώων του ‘21…για τον Παγκόσμιο μεγάλο Έλληνα συνθέτη, τον «Αρχάγγελο της Ρωμιοσύνης», Μίκη Θεοδωράκη.

Σολίστ οι λυρικοί καλλιτέχνες

Ελένη Βουδουράκη, Ελένη Δάβου, Αντώνης Κορωναίος, Παντελής Κοντός

Λαϊκός Ερμηνευτής: Γεράσιμος Ανδρεάτος                             

Αφηγητής ο ηθοποιός: Τάσος Νούσιας 

Κείμενα - Ποίηση - Αφήγηση: Κλέλια Χαρίση

Μετά την ιστορική́ παράσταση «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΗ» με 1000 χορωδούς που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο τον Ιούνιο του 2017 με την επιθυμία/έγκριση και συμμετοχή́ του ιδίου του Μίκη Θεοδωράκη, η Χορωδία Μυρτουντίων λαμβάνει μέρος ξανά σε τέτοιου μεγέθους διοργάνωση, ύστερα από την τιμητική πρόσκληση του Μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Αυτή τη φορά η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης  παρουσιάζει τη συνέχεια του Έργου αυτού με τίτλο «Ο επικός, λυρικός και λαϊκός Μίκης Θεοδωράκης», έργο για Συμφωνική́ Ορχήστρα, Χορωδίες, λυρικούς και λαϊκούς ερμηνευτές .

Το έργο αυτό παρουσιάζεται φέτος για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική́ Επανάσταση και γι’ αυτό περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα κυριότερα έργα με επικό χαρακτήρα που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης όπως:

«Πνευματικό Εμβατήριο του Άγγελου Σικελιανού», «Ωδές του Ανδρέα Κάλβου», «Ρωμιοσύνη του Γιάννη Ρίτσου», «Επιφάνεια και μυθιστόρημα του Γεωργίου Σεφέρη», «Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη», «Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη»,

«Τα Τραγούδια του Αγώνα του Μάνου Ελευθερίου (Αρκαδία IV)» κ.α.

Τη μουσική διεύθυνση και την Συμφωνική́ & Χορωδιακή Ενορχήστρωση του Έργου του Μ. Θεοδωράκη, υπογράφει ο διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης και τα Κείμενα- Ποίηση η βραβευμένη ποιήτρια Κλέλια Χαρίση. Η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών