LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

13|05
2022
07:22

Πύργος: Μπλόκο στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε τέσσερις σχολικές μονάδες

Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου, όταν εργολάβος εταιρίας κινητής τηλεφωνίας επιχείρησε να τοποθετήσει νέα κεραία σε κτίριο που στεγάζεται καφετέρια, στην οδό Κατακόλου στον Πύργο.

Το θέμα έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες και η κίνηση της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας βρίσκει αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής, όπου βρίσκονται αρκετές σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργολάβος της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας επιχείρησε να προσεγγίσει το χώρο με το πρόσχημα του ελέγχου της ηλεκτρικής εγκατάστασης, όμως έγινε αντιληπτός ο πραγματικός λόγος και οι κάτοικοι μπλόκαραν τη διαδικασία.

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας UNI4 όπου επρόκειτο να εγκατασταθεί η κεραία, Διονύσης Μάργαρης, μιλώντας στο ilialive.gr τόνισε ότι είναι αρνητικός στην εγκατάσταση της κεραίας πάνω από το κατάστημά του “… Το θέμα είναι πως στο μαγαζί που διατηρώ, έχει υπογραφεί από το 2019 η εγκατάσταση μίας κεραίας. Και όχι απλά ενός αναμεταδότη, μίας κεραίας ύψους 7,5 μέτρων. Δήλωσα τις αντιρρήσεις μου σε αυτό και στην ιδιοκτήτρια και στην εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο - πάρα πολλές φορές - έχω ενημερώσει την γειτονιά, ένα πρωί τους βρήκα πάνω στην ταράτσα χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα και το σταμάτησα. Έτσι έχουμε την ευκαιρία να συζητάμε σήμερα και να μπορούμε να διεκδικήσουμε την υγεία μας. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, για σήμερα το ακυρώσαμε, δεν έγινε εγκατάσταση της κεραίας αλλά το θέμα είναι ότι αυτό θα συνεχιστεί και θα πρέπει να υπάρξει μία οριστική λύση. Στο πίσω μέρος, στα 30 μέτρα υπάρχει ένα νηπιαγωγείο, με 20 με 30 παιδάκια, μπροστά στην ευθεία στα 100 μέτρα υπάρχει ένα λύκειο, δίπλα ακριβώς είναι ο Παιδικός Σταθμός Ρήγας και δεν ξέρω ποιος υπεύθυνος – ανεύθυνος είναι αυτός που έδωσε εντολή για την εγκατάσταση της κεραίας. Δεν έχω καμία ευθύνη για την εγκατάσταση της κεραίας που θέλουν να κάνουν, ίσα-ίσα που έχω δηλώσει την διαφωνία μου σε αυτό. Τους έχω διώξει πάρα πολλές φορές, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, απλά αυτό που ζητώ είναι η στήριξη της γειτονιάς και του κόσμου για να μην μπει η κεραία”.

Ο Γιώργος Ρήγας από τον Παιδικό Σταθμό Ρήγα, από την πλευρά του σημείωσε πως “… οτιδήποτε γίνεται σε μία πόλη θα πρέπει πάντα, πρωτίστως να λαμβάνει υπόψιν το καλό και την ασφάλεια των μικρών παιδιών. Αυτή τη στιγμή γίνεται μία προσπάθεια να μπει μία κεραία από κάποια εταιρία, η οποία θα εκπέμπει προφανώς κάποια ακτινοβολία, θα πρέπει λοιπόν για όλα τα σχολεία που εμπλέκονται στην γύρω περιοχή, τα οποία είναι τέσσερα σε αριθμό, να εξασφαλιστεί ότι δεν είναι βλαβερό σε καμία περίπτωση για αυτά τα παιδιά. Έγινε μία προσπάθεια από τους κατοίκους γύρω γύρω και η κεραία που πήγε να ανέβει, κατέβηκε. Θα πρέπει λοιπόν να πάρουμε όλες αυτές τις εγγυήσεις εάν υπάρχουν και αν μπορούν να δοθούν, έτσι ώστε αν είναι να γίνει κάτι να γίνει με τον πλέον νόμιμο τρόπο. Προς το παρόν, βλέπουμε ότι οι αποστάσεις δεν υπάρχουν, και το ένα σχολείο το δικό μας είναι εντός της ακτίνας των 300 μέτρων, αλλά από ότι πληροφορήθηκα τώρα ένα άλλο νηπιαγωγείο, παιδιά προσχολικής ηλικίας, που είναι ακριβώς δίπλα, ούτε στα 50 μέτρα δεν έχει συμπεριληφθεί στην αίτηση των αρμοδίων της εταιρείας. Θα πρέπει λοιπόν από όλους, να υπάρχει ευαισθησία και προσοχή σε αυτά τα πολύ σημαντικά θέματα ασφαλείας για τα παιδιά και να μπαίνουν οι κεραίες εκεί που δεν ενοχλούν τα παιδιά. Δεν είμαστε εναντίον των κεραιών, αλίμονο, αλλά θα πρέπει να μπαίνουν μελετημένα εκεί που δεν κάνουν κακό κυρίως τα μικρά παιδιά" επισήμανε.

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος για να υποστηρίξει τις θέσεις των κατοίκων. “Εμείς ως Δήμος έχουμε πάρει ήδη απόφαση ομόφωνη στο δημοτικό συμβούλιο να μην μπει η κεραία σε απόσταση 30 μέτρων από ένα νηπιαγωγείο. Σύμφωνα με τα χαρτιά της εταιρείας που έχουμε στα χέρια μας, το νηπιαγωγείο δε φαίνεται πουθενά στο σχέδιο ότι υπάρχει και είναι στα 30 μέτρα από εκεί που θα μπει κεραία. Έχουμε κάνει ήδη ως τμήμα παιδείας καταγγελία στον Εισαγγελέα για ασφαλιστικά μέτρα και είμαστε εδώ σήμερα να προστατέψουμε την περιοχή, πόσο μάλλον τα σχολεία. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει αυτή η κεραία στην περιοχή αυτή, είναι παράνομη και προχωράμε όλοι μαζί έτσι ώστε να καταφέρουμε να μην μπει” είπε ο κ. Πλεμμένος.

Μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής σημείωσε ότι “… όλο αυτό είναι επικίνδυνο είναι βλαβερό, έχω τέσσερα εγγόνια τα έχω εδώ κάθε μέρα. Έχω υπογράψει και εγώ και ο άντρας μου όλοι, για να φύγει η κεραία. Εδώ στην παιδική χαρά επίσης έρχονται πάρα πολλά παιδιά και παίζουν” τόνισε.

keraia 2a

keraia 3a

keraia 4a

keraia 5aa

keraia 6a

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ