LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|05
2019
07:52

Αντιπυρική περίοδος και σεισμοί στη συνεδρίαση του ΣΤΟ Δήμου Πύργου

Με θέμα τη νέα αντιπυρική περίοδο πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του δήμου Πύργου, την οποία όπως ήταν αναμενόμενο απασχόλησε ιδιάιτερα και σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας και Διοικητής της ΠΥ Πύργου Δημήτρης Αντωνάκης ανέφερε ότι σκοπεύουν να διαθέσουν στον δήμο του Πυργου κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 4 περιπολικά. Έκανε επίσης γνωστό ότι έχει εκδοθεί η διάταξη που απαγορεύει την χρήση πυρός μέσα στην  αντιπυρική περίοδο με την καύση να επιτρέπετε μόνο ύστερα από σχετική άδεια της ΠΥ.
 
Με την σειρά του ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας υποστηριξε πως πρέπει το αγροτοδασικό οδικό δίκτυο να βελτιωθεί άμεσα κυρίως στην ΔΕ Ωλένης. 
 
Τόνισε επίσης ότι ως Υπηρεσία από την περιοχή αυτή πρόκειται να ξεκινήσουν την βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου μετά από χρηματοδότηση 19.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο. Οι υδατοδεξαμενές σημείωσε επίσης ο κ. Λάττας ότι λειτουργούν πλήρως όπως επίσης και τα πυροφυλάκια. Ο Δασάρχης Πύργου αναφέρθηκε ακόμα στο  τόξο αντιπυρικής προστασίας που εκτείνεται από τις εκβολές του Αλφειού έως τον Άγιο Ηλία περνώντας από Σπιάτζα, Κατάκολο και Σκαφιδιά, το οποίο δημιούργησαν οι  εργάτες δασοπροστασίας 8μηνης απασχόλησης, καθαρίζοντας τις περιοχές από την θαμνώδη βλάστηση.
 
Να αξιοποιήσει τα χρήματα από το πρόγραμμα δασοπροστασίας δεσμεύτηκε στη συνέχεια ο Δήμος του Πύργου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες δασοπροστασίας στον Άγιο Ηλία,το Λεβεντοχώρι, το Κορακοχώρι, το Κατάκολο και τη Μυρτιά.
 
Αναφερόμενος στη συνέχεια στο θέμα του σεισμού, ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής συνέστησε ψυχραιμία, τόνισε ότι ο Δήμος είναι σε εγρήγορση και συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, επαναφέροντας επιπλέον το θέμα των ετοιμόρροπων κτιρίων στον Πύργο, τα οποία πρέπει άμεσα να κατεδαφιστούν.
 
sto pirgou2

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ