LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|05
2022
07:33

Ηλεία: “Βγάζει λαβράκια” η ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. για τους ΡΟΜΑ - Αστυνόμευση και στην κεντρική πλατεία Πύργου

"Φρένο" στην παραβατική συμπεριφορά των ΡΟΜΑ στην Ηλεία η ειδική ομάδα που συστάθηκε λίγο πριν το Πάσχα και βγήκε στους δρόμους στις αρχές Μαΐου. Όπως είχαμε αναφέρει και με δημοσίευμα μας στις 3 Μαΐου, η ομάδα δημιουργήθηκε με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. με σημείο αναφοράς την Α.Δ. Ηλείας. Αντίστοιχες ομάδες δρουν πλέον και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου καταγράφεται παραβατική συμπεριφορά των ΡΟΜΑ.

Οι αστυνομικοί μέλη της πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους και επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία του νομού και πλησίον καταυλισμών. Τα μέλη της ομάδας φέρουν πλήρη εξοπλισμό, πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουν κάθε κατάσταση που πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι.

Ο νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Σκούμας, έχει θέσει στο στόχαστρο την παραβατική αυτή συμπεριφορά των ΡΟΜΑ που εξαπλώνεται και προκαλεί πάρα πολλά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Όπου απαιτείται υπάρχει η συνεργασία της νέας ειδικής ομάδας, με τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. σε Πύργο και Αμαλιάδα αλλά και την ΟΠΚΕ Δ.Α. Ηλείας ώστε συντονισμένα να φέρουν αποτέλεσμα. Η ενίσχυση των ομάδων αυτών αποτελεί μονόδρομο για την άμεση και αποτελεσματική αστυνόμευση στους δρόμους, για την πρόληψη της παραβατικότητας ή την καταστολή της την ώρα που αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.

astunomia plateia nuxta 2

Η παρέμβαση στην κεντρική πλατεία Πύργου

Τις τελευταίες ημέρες η νέα ειδική ομάδα έκανε αισθητή την παρουσία της και στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Εκεί παρατηρείται εδώ και αρκετό καιρό μια παραβατική συμπεριφορά γύρω από την παιδική χαρά, όπου γονείς αλλά και άλλοι πολίτες έχουν αναφέρει, ενώ και παιδιά έχουν αναφέρει περιπτώσεις σε βάρος τους εκφοβισμού, από άτομα ΡΟΜΑ καθώς και μικροκλοπές.

Οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να κινηθούν με τα περιπολικά και επί της πλατείας προκειμένου μέσα στη νύχτα να γίνει πλήρως αντιληπτή η παρουσία τους και να απομακρυνθούν όσοι κινούνται παραβατικά.

Η παρουσία αυτή θα είναι συχνή πλέον σε συνεργασία και με τις άλλες ομάδες της Δ.Α. Ηλείας προκειμένου να νιώσουν και πάλι ασφάλεια οι πολίτες στο συγκεκριμένο χώρο.

astunomia plateia nuxta 3

Συλλήψεις φυγόποινων και ακινητοποιήσεις οχημάτων

Ένα άλλο συχνό φαινόμενο που παρατηρείται είναι η κίνηση με ακατάλληλα ή προβληματικά οχήματα με μεγάλες ταχύτητες. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές αρκετοί σκηνίτες ΡΟΜΑ έχουν αγοράσει “σαξοραλλα”, δηλαδή αυτοκίνητα συγκεκριμένων εταιριών που ως “πειραγμένα” ή “φτιαγμένα” παρουσιάζουν μια μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Τα αυτοκίνητα αυτά στα χέρια συγκεκριμένων οδηγών αποτελούν κινητές βόμβες και τα ατυχήματα είναι συχνά, σε αυτές τις περιπτώσεις. Το χειρότερο είναι πως κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και μέσα στην πόλη και είναι πρόσφατο το περιστατικό ακινητοποίησης οχήματος τέτοιας περίπτωση στην οδό Μανωλοπούλου, όπου ο οδηγός του επέλεξε να κάνει το ραλίστα. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε προς φύλαξη στην Δ.Α. Ηλείας και στον οδηγό βεβαιώθηκε παράβαση.

astunomia plateia nuxta 4

“Ντου” σε καταυλισμούς, λαϊκές, επικίνδυνα σημεία

Η δράση της ειδικής ομάδας δεν σταματά εδώ. Ειδικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό συγκεκριμένων ατόμων γίνονται εντός καταυλισμών σε διάφορες περιοχές του νομού. Επίσης συχνές είναι και οι “επισκέψεις” της ομάδας στις λαϊκές αγορές, προς αποτροπή κλοπών ή άλλων παραβατικών πράξεων.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ