LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|05
2022
16:53

Εκδήλωση με τίτλο: «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό μέσα από τις δράσεις του έργου InnoXenia PLUS» από την ΠΔΕ και το ΙΝ.ΒΙ.Σ.

«Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό μέσα από τις δράσεις του έργου InnoXenia PLUS» ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ.) του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ στα Καλάβρυτα, την Τετάρτη 11 Μάϊου 2022, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη και του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη.

Μέσα από την εκδήλωση αναλύθηκαν οι δυνατότητες που οι σύγχρονες τεχνολογίες και η καινοτομία παρουσιάζουν για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του τουρισμού σε κρίσεις καθώς και αναγκαίες πολιτικές για την ανάκαμψη του σημαντικού τομέα για την Ελληνική οικονομία.

Η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου αλλά και στις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που παρουσιάζουν τουριστικές περιοχές όπως αυτή των Καλαβρύτων, ενώ παράλληλα μίλησε και για τον σχεδιασμό του Υπουργείου αναφορικά με τον θεματικό τουρισμό, την προσβασιμότητα, τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων του κλάδου αλλά και αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του.

Στην τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, χαρακτήρισε τα Καλάβρυτα ως πρωτεύουσα του χειμερινού τουρισμού, αφενός λόγω του χιονοδρομικού κέντρου το οποίο είναι πλέον σε φάση αναβάθμισης των υποδομών και αφετέρου λόγω του ιστορικού, φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος στοιχεία τα οποία σε συνδυασμό με το ξενοδοχειακό δυναμικό προσδίδουν μια ιδιαίτερη δυναμική. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη στόχευσης και στήριξης του χειμερινού τουρισμού μέσω εκπόνησης ειδικής στρατηγικής χρηματοδοτήσεων αλλά και προβολής τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

pde invis imerida 2

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του οδικού δικτύου πρόσβασης προς τα Καλάβρυτα, χαρακτηρίζοντας το ως έργο απαραίτητο για την συνολική αναβάθμιση της περιοχής. Παράλληλα, παρουσίασε εκτενώς τα πλεονεκτήματα της περιοχής καθώς και προτάσεις σχετικά με το πως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν καινοτόμες λύσεις.

Το έργο “InnoXenia PLUS" παρουσίασε ο Υπεύθυνος του έργου από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας, τονίζοντας τα εξής: «Στόχος του έργου ΙΝΝΟΧΕΝΙΑ PLUS είναι η βελτίωση του καινοτόμου χαρακτήρα του τουριστικού κλάδου, με τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης το οποίο θα επηρεάσει περιφερειακές και τοπικές στρατηγικές, μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας και ενίσχυσης των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας για τις δράσεις του έργου είναι η ενεργός συμμετοχή των εκπροσώπων του κλάδου.»

Για τη στρατηγική ατζέντα για τον τουρισμό στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής Ιονίου μίλησε ο Διευθυντής Ερευνών του ΙΝΒΙΣ - ΕΚ ΑΘΗΝΑ, Αθανάσιος Καλογεράς, παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με το πως έχει επηρεαστεί ο τουρισμός από τα διάφορα κύματα κρίσης που έχουν πλήξει την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο καθώς και τους κυριότερους θεματικούς τομείς στους οποίους οι νέες τεχνολογίες και οι καινοτόμες εφαρμογές μπορούν να προσδώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε επιχειρήσεις και φορείς.

Τέλος την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Διευθυντής ΙΝΒΙΣ - ΕΚ ΑΘΗΝΑ, Χρυσόστομος Στύλιος, ο Διευθυντής Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας, Γεώργιος Τελώνης.

Το έργο INNOXENIA χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG ADRION 2014-2020.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ