LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|05
2022
12:57

Καλαμάτα: Αθώοι Σύροι, που κατηγορούνταν ως διακινητές - Διεθνές ενδιαφέρον για την περιπέτεια προσφυγόπουλων

Αθώους λόγω αμφιβολιών έκρινε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δύο Σύρους, οι οποίοι κατηγορούνταν για την παράνομη διακίνηση 184 προσφύγων και μεταναστών.

Είχαν φτάσει στην Καλαμάτα με τη θαλαμηγό “White Angel” πέρυσι τη Δευτέρα του Πάσχα, ύστερα από τρεις μέρες που το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο νοτιοανατολικά του Ακρωτηρίου Ταίναρο. Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι -οι οποίοι δεν είχαν προφυλακιστεί αντίθετα με τους δύο αθωωθέντες- δεν προσήλθαν στο δικαστήριο και καταδικάστηκαν σε 3,5 αιώνες κάθειρξη.

Η ιστορία των δύο Σύρων απασχόλησε ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα στη Γερμανία και τη Γαλλία. Παράλληλα είχαν την ενεργή συμπαράσταση και υποστήριξη από 6 διαφορετικές οργανώσεις που προασπίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων.

Prosfuges suria kalamata 2

Ο κατηγορούμενος ως χειριστής του σκάφους αν και υποδείχθηκε από Αφγανούς μεταφερόμενους, αντιμετωπίζει σοβαρό έλλειμμα όρασης, ενώ ο άλλος φέρεται από τις συνηγόρους του να στοχοποιήθηκε ως διακινητής γιατί τα δύο του παιδιά, τα οποία είχε μαζί του στο ταξίδι… δεν έμοιαζαν με τον πατέρα τους, καθώς έχουν τα ασιατικά χαρακτηριστικά της Κινέζας μητέρας τους. Πρόκειται για τα δύο αδέλφια από τη Συρία 10 και 12 ετών, τα οποία χωρίστηκαν από τον πατέρα τους όταν αυτός συνελήφθη και προφυλακίστηκε και την περιπέτειά τους είχε αναδείξει η “Ε” όσο αυτά φιλοξενούνταν προσωρινά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η επιμέλεια των παιδιών είχε δοθεί στην οργάνωση ΜΕΤΑδραση και σήμερα ζουν σε ανάδοχη οικογένεια στο Κιάτο.

Με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ως κυβερνήτη του σκάφους, Αντώνης Κατσάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση για την αθώωση των δύο παρόντων κατηγορουμένων που υπερασπιστήκαμε με τις συναδέλφους Ελένη Σπαθανά και Χρυσάνθη Καούνη. Στην υπόθεση αυτή κατά την προδικασία έγιναν σοβαρές παραβιάσεις της ποινικής δικονομίας, φαλκιδεύτηκαν σοβαρότατα δικαιώματα των δύο κατηγορουμένων και τσαλαπατήθηκαν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το δικαστήριο με μια εξαίρετη πρόεδρο και με μια άψογη διαδικασία ευτυχώς αθώωσε τους κατηγορούμενους και αποκατέστησε το κοινό περί δικαίου αίσθημα”.

Πηγή: Εleftheriaonline.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών