LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|05
2022
17:56

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον αναπληρωτή δ/ντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Θ. Κοτταρά

Στόχος η ανάδειξη της ιστορικότητας του σταθμού - Πρόταση για ήπια αστική ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο

Στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα συναντήθηκε πρόσφατα ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον Ηλείο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά, με βασικό θέμα συζήτησης την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου του σταθμού στον Πύργο, την ανάδειξη της συλλεκτικής αξίας εξοπλισμού αλλά και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, παρευρέθηκε κι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος. Η συζήτηση στράφηκε γύρω από την ανάδειξη της ιστορικότητας του κτιρίου και την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου, με τον δήμαρχο Πύργου να προτείνει δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αντωνακόπουλος: «Στη συνάντησή μας με τον κ. Κοτταρά, πρότασή μας που κατατέθηκε είναι, μέσα μέσα από τυπική συνεργασία και διαδικασία να καθαρίσουμε όλο το χώρο στο σταθμό του ΟΣΕ και παράλληλα να αναδείξουμε κάποια στοιχεία που έχουν ιστορική αξία. Όπως, η ατμομηχανή Breda που βρίσκεται εκεί, και έχει μεγάλη ιστορική και συλλεκτική αξία. Επίσης συζητήσαμε την πρότασή μας, να φτιάξουμε έναν μικρό παιδότοπο, ώστε να γίνει ο χώρος ένας «πνεύμονας» ψυχαγωγίας και ζωής. Κι επίσης, το ιστορικό κτίριο του σταθμού να χρησιμοποιηθεί και ως ένα θεματικό μουσείο για το τρένο».

Ο κ. Κοτταράς εκφράστηκε πολύ θετικά για τις παραπάνω προτάσεις, και  συμφώνησε με τον δήμαρχο Πύργου σε περαιτέρω γραφειοκρατικές διαδικασίες, απαραίτητες για την επιπλέον αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου και την ήπια ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Μάλιστα όπως συζητήθηκε, υπάρχει ανάλογο κονδύλι στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΟΧΕ, γεγονός σαφώς σημαντικό για την υλοποίηση.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ