LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|05
2022
18:46

Πάτρα: Η Πισπιρίγκου αλλάζει υπερασπιστική γραμμή και επικαλείται σπάνιο σύνδομο - Τι συμβαίνει με το φιαλίδιο

Το φιαλίδιο με το αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας το οποίο βρέθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας φαίνεται πως αλλάζει ορισμένα δεδομένα γύρω από την υπόθεση. Η προφυλακισμένη μητέρα του παιδιού Ρούλα Πισπιρίγκου, μέσω των δικηγόρων της εκφράζει αμφιβολίες για το αν τελικά το φιαλίδιο περιέχει αίμα της 9χρονης και αποτελεί στοιχείο για τον θάνατο του παιδιού και παράλληλα φαίνεται ότι αλλάζουν ριζικά την υπερασπιστική γραμμή.

Μιλώντας στον Alpha, ο δικηγόρος της δήλωσε: «Θα γίνει αίτημα για εξέταση DNA για να πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για αίμα του παιδιού και περιμένουμε με ενδιαφέρον το πόρισμα. Προς το παρόν αναφερόμαστε στο πώς αυτό ανασύρεται τώρα. Ξαφνικά, σε αυτό το ύστερο στάδιο έρχεται ένα τέτοιο στοιχεί. Ο τρόπος που εμφανίζεται το φιαλίδιο αφήνει μία αμφιβολία. Τι στοιχεία έχουν, ποια η σκοπιμότητα αυτής της κίνησης…».

Σύμφωνα με την εκπομπή TLive, κανείς δεν ασχολήθηκε με το φιαλίδιο μέχρι τις 16 Μαΐου παρόλο που οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για εβδομάδες. Στο κάδρο μπήκε «αφού ελήφθη το έγγραφο της 18ης ανακρίτριας από την Αθήνα, προκειμένου να ερευνηθούν τα πάντα και να βρεθεί οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, είτε αίμα, είτε ούρα, είτε οτιδήποτε άλλο», αναφέρουν ιατρικές πηγές.

Κάπως έτσι, ερευνήθηκε και το ψυγείο που φυλάσσονται φιαλίδια με αίμα ασθενών… «Εντελώς τυχαία ήταν το δείγμα της πρώτης μέρας της εισαγωγής της Τζωρτζίνας. Η ποσότητα αίματος είναι ένα φιαλίδιο των 2,5 ml ποσότητα για μία διασταύρωση, για μία γενική αίματος».

Γιατί είχε ληφθεί αίμα από την Τζωρτζίνα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επειδή στα παιδιά είναι λίγο πιο δύσκολη η εξέταση αίματος, γιατί δεν είναι εύκολο να βρεθεί φλέβα, συνηθίζεται να λαμβάνουν λίγο μεγαλύτερη ποσότητα αίματος από όση θα χρησιμοποιήσουν εκείνη την ώρα και αυτό που δε θα χρειαστούν άμεσα, φυλάσσεται στο ψυγείο.

Η ποσότητα «φυλάσσεται μήπως χρειαστεί και διατηρείται στο ψυγείο των αιμάτων, στην παιδιατρική κλινική». Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι ίδιες ιατρικές πηγές, μέχρι τώρα το αίμα της Τζωρτζίνας δεν είχε ζητηθεί από κανέναν.

Ιατροδικαστής Λέων: Είναι ένα πολύτιμο στοιχείο στα χέρια μας

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην εκπομπή LiveNews σχολίασε ότι το φιαλίδιο αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση. «Για εμάς τους ιατροδικαστές και τοξικολόγους είναι ένα πολύτιμο στοιχείο. Δηλαδή αν όντως αποδειχθεί ότι αυτό το αίμα είχε ληφθεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει αλλοιωθεί, σημαίνει ότι έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο στοιχείο, το οποίο είναι ικανό μέσα από τοξικολογικές αναλύσεις να μας δείξει την παρουσία ουσιών για εκείνο το χρονικό διάστημα. Είναι ένα πολύτιμο στοιχείο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν έχει αποθηκευτεί και συντηρηθεί κατάλληλα «δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί» για εξετάσεις που μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση θανάτου στην Τζωρτζίνα.

Θα αναλάβει ο Λύτρας την Πισπιρίγκου;

Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο Mega, έκανε ξεκάθαρο ότι υπάρχει αλλαγή πλεύσης αναφορικά με την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όπως σημείωσε ο ποινικολόγος, ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου τον προσέγγισε αλλά εκείνος αρνήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση της κατηγορούμενης.

Σύμφωνα με την εκπομπή, πληροφορίες θέλουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει προσεγγίσει ξανά τον Απόστολο Λύτρα, με τον γνωστό δικηγόρο να φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπισή της. Ο δικηγόρος και η 33χρονη κατηγορούμενη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνομιλούν εδώ και αρκετό καιρό, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να θέλει να την εκπροσωπήσει ο γνωστός ποινικολόγος.

Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Λύτρας είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη πριν από τη σύλληψη της 33χρονης για το θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Αλλαγή με την υπερασπιστική γραμμή

Οι δικηγόροι της 33χρονης αλλάζουν ριζικά υπερασπιστική γραμμή και πλέον θα υποστηρίξουν πως δεν σκότωσε η κεταμίνη την Τζωρτζίνα αλλά ένα σπάνιο σύνδρομο από το οποίο έπασχε το παιδί. Ο Γιώργος Σιδεράς που την υπερασπίζεται επικαλείται ότι «η κεταμίνη δεν σκοτώνει. Δεν έχει καθόλου καρδιοτοξικότητα. Το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί άπνοια και μπορεί να πεθάνει κανείς από την άπνοια όχι από την κεταμίνη».

Επίσης, ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης υποστηρίζει ότι οι γιατροί μπέρδεψαν τα μπουκαλάκια και αντί να χορηγήσουν ροκουρόνιο, χορήγησαν κεταμίνη, σκοτώνοντας άθελα τους την 9χρονη Τζωρτζίνα. «Δεν δώσανε ροκουρόνιο, δώσανε από λάθος κεταμίνη γι’ αυτό βγήκε κεταμίνη στα ούρα θετική και το ροκουρόνιο δεν αναγνωρίστηκε ούτε στο αίμα, ούτε στα ούρα» εξήγησε ο Γιώργος Σιδεράς.

Ο κ. Σιδεράς θα πει επίσης πως όλη η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε λάθος δρόμο γιατί ασχολείται με τα τρία παιδιά στην Πάτρα ενώ το κλειδί βρίσκεται στη μητέρα και σ’ ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοάνοσο που ισχυρίζεται πως έχει. «Θα έλεγα ότι αυτό πρέπει να το αναζητήσει κανείς στην ασθένεια της μητέρας γιατί η μητέρα πάσχει από ινομυαλγία. Η ινομυαλγία είναι ένα αυτοάνοσο, το οποίο έχει σχέση με πολλά άλλα όπως και με τον ερυθηματώδη λύκο» είπε ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης.

Καταρρίπτουν το επιχείρημα οι ιατροδικαστές

«Όταν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα κεταμίνη και προκαλέσει την άπνοια σε έναν άνθρωπο έχει πεθάνει αυτός ο άνθρωπος άρα η κεταμίνη φταίει» δήλωσε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης.

«Για να γίνει ένα τέτοιο λάθος θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα διάλυμα το οποίο θα φαινόταν στο διάγραμμα που υπήρχε πάνω από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας και να χορηγηθεί η ανάλογη δοσολογία. Συνεπώς, μια τέτοια σύγχυση από τους γιατρούς τη θεωρώ σχεδόν αδύνατη» επισήμανε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Πηγή: Ethnos.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ