LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|05
2022
08:14

ΜΟΔ Ηλείας: Απολογήθηκε ο κατηγορούμενος για το δολοφονία του Μ. Μετάι

Η ώρα της απολογίας του 27χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Μάριου Μετάι στην Πάτρα, ήταν χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας. Είχαν προηγηθεί το διάστημα από τις 21 Μαρτίου που ξεκίνησε η δίκη, οι καταθέσεις των μαρτύρων της υπόθεσης αιματηρής συμπλοκής που έγινε στις 25 Ιανουαρίου 2021 και κόστισε τη ζωή στον 27χρονο άντρα.

Τέσσερις άντρες είναι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης που βαρύνονται κατά περίπτωση με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της συνέργειας σε αυτές τις πράξεις, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και άλλων κατηγοριών περί όπλων.

Ο 27χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε την συμμετοχή του στη δολοφονία του Μετάι. Αποδέχθηκε την οπλοφορία, αλλά όχι τη δολοφονία υποστηρίζοντας πως το μόνο που ήθελε ήταν να προστατέψει τον εαυτό του μέσα στη συμπλοκή. Περιέγραψε από την πλευρά του το όσα έγιναν λέγοντας πως μαζί με τον συνεπιβάτη και συγκατηγορούμενο του έκαναν βόλτες στην Πάτρα όταν το αυτοκίνητο του Μετάι τους έκλεισε το δρόμο και οι επιβάτες του, άρχισαν να χτυπούν με κατσαβίδι τον συνεπιβάτη του. Ο 27χρονος δέχθηκε ότι πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και υποστήριξε πως τότε ο Μετάι του επιτέθηκε με σκοπό να τον πλήξει με το κατσαβίδι στην καρδιά. Τότε ο κατηγορούμενος τον χτύπησε με το δεξί χέρι που κρατούσε το όπλο, το οποίο όπως υποστήριξε εκπυρσοκρότησε. Στη συνέχεια απάντησε για το πως και από ποιον προμηθεύτηκε το όπλο και για ποιους λόγους. Στη συνέχεια εξήγησε πως και γιατί πέταξε το όπλο στην θάλασσα και που κρύφτηκε για λίγες μέχρι να παραδοθεί στις Αρχές.

Ο 31χρονος που κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία και ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο του 27χρονου, υποστήριξε πως δεν γνώριζε για ποιο λόγο τους επιτέθηκαν και πως δεν έχει καταλάβει ακόμα τι συνέβη τη συγκεκριμένη ημέρα, περιγράφοντας τα γεγονότα.

Περισσότερο φως στα αίτια της συμπλοκής θέλησε να ρίξει με την κατάθεση του στο δικαστήριο ο αδερφός του Μάριου Μετάι που βρίσκεται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ανέφερε πως υπήρχε “παρελθόν” ανάμεσα στον Μάριο και τον 31χρονο κατηγορούμενο και μάλιστα με λεπτομέρειες για άλλα αιματηρά περιστατικά. Κατέληξε στην απολογία του εστιάζοντας στη στιγμή που έπεσε νεκρός ο αδερφός του.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως σε όλα όσα συνέβησαν είχε ελάχιστη συμμετοχή, προσπαθώντας να ηρεμίσει τους άλλους εμπλεκόμενους στο περιστατικό.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Μαΐου με την πρόταση της Εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ