LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|05
2019
09:03

Αίτημα για μοριοδότηση των υποψηφίων στις πανελλαδικές από τους δήμους Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Πηνειού

Οι επαναλαμβανόμενες σεισμικές δονήσεις που πλήττουν το τελευταίο διάστημα τον δήμο Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, εκτός από την ανησυχία που έχουν σκορπίσει στους κατοίκους, έχουν δημιουργήσει και ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα. Οι μαθητές της Γ´ Λυκείου που πρόκειται φέτος να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, δεν έχουν την δυνατότητα να προετοιμαστούν όπως πρέπει, αφού η καθημερινότητά τους έχει διαταραχθεί.
 
Για τον λόγο αυτό την περασμένη Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Λεχαινών, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων των Δήμων αυτών, οι διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων και πολλοί γονείς.
 
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε, να προωθήσουν άμεσα στο υπουργείο Παιδείας και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  αίτημα, με το οποίο να ζητούν την μοριοδότηση των μαθητών αυτών που δοκιμάζονται από τις σεισμικές δονήσεις.
 
Επιπλέον έλαβαν την απόφαση, να οριστεί ένα ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας στο οποίο θα συμμετέχει αντιπροσωπεία γονέων και αιρετών, οι οποίοι θα μεταβούν στην Αθήνα με λεωφορείο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης . 
 
Παρόντες επίσης στην σύσκεψη ήταν από τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο Δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, οι Αντιδήμαρχοι Μίγκος Ανδρέας και Παλαιολόγος Χρήστος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαφειρόπουλος Χρήστος, από το Δήμο Πηνειού ο Αντιδήμαρχος Γεωργόπουλος Διονύσιος. Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας  Αθανασόπουλος Τρύφωνας.
 
Το ψήφισμα-αίτημα που συντάχθηκε θα αποσταλεί στον Υπουργό Παιδείας ,στους Βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη, στον Διευθυντή Εκπαίδευσης και στον Τύπο. 

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Οι γονείς  των μαθητών της Γ Λυκείου των Λυκείων των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης

Προς  τον Υπουργό Παιδείας – Θρησκευμάτων κ  .Κωνσταντίνο Γαβρόγλου  

Αξιότιμε , κ. Υπουργέ όλοι εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών – υποψήφιων πανελλαδικών εξετάσεων 2019 ΕΠΑΛ, ΓΕΛ και Μουσικού , οι οποίοι κατοικούν στο δήμο Ανδραβίδας –Κυλλήνης και Πηνειού του νομού Ηλείας έπειτα από συγκέντρωση και ανταλλαγή προβληματισμού, καταλήξαμε στα εξής :  

1) Εδώ και ένα μήνα η περιοχή ταλαιπωρείται από δεκάδες σεισμικές δονήσεις , και δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα ακόμα θα διαρκέσει ,γεγονός που αναστατώνει τα παιδιά μας, τα  φοβίζει    και δεν τα  αφήνει να ξεκουραστούν κατά τις νυχτερινές ώρες ή τα διακόπτει στη διάρκεια  της  μέρας από την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις. Επίσης σας είναι ήδη γνωστό ότι τα σχολεία είναι κλειστά ήδη δυο μέρες   και υπάρχει απόφαση για αύριο 17/5/2019 .

2) Υπό αυτές τις συνθήκες και γνωρίζοντας πολύ καλά την ευαισθησία σας σε ότι  αφορά την βιολογική και   ψυχολογική ισορροπία των μαθητών , το ενδιαφέρον σας για την πρόοδο τους καθώς επίσης και την ανάλογη αντιμετώπιση σε Λευκάδα και  Μύτικα, Κω, Χίο, Λέσβο, Κεφαλονιά και πιο πρόσφατα στη Ζάκυνθο σύμφωνα με το άρθρο 51 του νόμου    4264/2014 ζητάμε την μοριοδότηση των μαθητών της Γ΄ Τάξης  ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, και Μουσικού , που κατοικούν στους δυο δήμους , είτε φοιτούν στα σχολεία των δήμων,  είτε φοιτούν σε άλλα σχολεία εκτός δήμων.

Ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών εκφράζουμε την ελπίδα και συγχρόνως τη βεβαιότητα , ότι θα ληφθούν υπόψη οι προβληματισμοί και το αίτημα μας , δεδομένης της ιδιότητας του πανεπιστημιακού δασκάλου, του υπουργού Παιδείας και της εκπεφρασμένης ευαισθησίας σας σχετικά με τη νεολαία. 

Με εκτίμηση οι γονείς – κηδεμόνες  των μαθητών  των Λυκείων των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης».

siskeps lexen2

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ