LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|05
2022
19:07

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου Π. Αντωνακόπουλου με τον Υπουργό Τουρισμού Β. Κικίλια

Θέματα τουριστικής ανάπτυξης και ανάδειξης εναλλακτικών μορφών

Μια πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια είχε στο υπουργείο, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Σε συνέχεια της αγαστής συνεργασίας που είχαν αναπτύξει ήδη το προηγούμενο διάστημα όταν ο υπουργός εκτελούσε τότε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Υγείας, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με εμφανή διάθεση συνεργασίας σε τομείς που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού της ευρύτερης περιοχής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου κι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος, καθώς και ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του υπουργού και νυν διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και Πύργιος στην καταγωγή, Θεόδωρος Τσουρούλας.

kikilias antonakopoulos 2

Η τουριστική κίνηση στο λιμάνι του Κατακόλου, οι αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων, καθώς και οι πολλαπλές μορφές τουρισμού που ενδείκνυνται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, ήταν από τα βασικά θέματα συζήτησης με τον δήμαρχο Πύργου να δηλώνει:

«Είχαμε μια σημαντική συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια. Ενημερώσαμε τον Υπουργό για την τουριστική κίνηση και για την κρουαζιέρα που οι μέχρι σήμερα προγραμματισμένες αφίξεις είναι πολύ ικανοποιητικές και προμηνύουν μια καλή τουριστική περίοδο. Επίσης μιλήσαμε για τα υδατοδρόμια, όπου στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του MASTER PLAN του λιμένα προβλέπεται κι η υποβολή φακέλου αδειοδότησης για την ίδρυση υδατοδρομίου, ενώ έγινε αναφορά και για άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που έχει γι’ αυτές προδιαγραφές ο τόπος μας και το πώς αυτές μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερο και συμφωνήσαμε στην ανάδειξη αυτών των μορφών τουρισμού. Τέλος, ανανεώσαμε το ραντεβού και καταλήξαμε στην ανταλλαγή συγκεκριμένων εγγράφων με το Υπουργείο για περαιτέρω εξειδίκευση συνεργασίας. Ήταν μια καλή και χρήσιμη συνάντηση».

Από την ατζέντα της θεματολογίας, δεν έλειψε και ο πολιτιστικός τομέας, με τον κ. Αντωνακόπουλο να ενημερώνει τον κ. Κικίλια για την διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς που θα πραγματοποιηθεί το φετινό καλοκαίρι στο Κατάκολο. Ο δήμαρχος Πύργου απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στον υπουργό, με τον ίδιο να δεσμεύεται πως θα επισκεφτεί την περιοχή μας για να παρακολουθήσει και κάποια από τις εκδηλώσεις.

Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος τίμησε με ένα αναμνηστικό δώρο του Δήμου Πύργου τον κ. Τσουρούλα, με τον οποίο συνδέεται με χρόνια φιλία, για το πολύτιμο έργο και τη βοήθεια που έχει προσφέρει αθόρυβα σε πολλούς δημότες του Πύργου.

kikilias antonakopoulos 3

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών