LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|05
2022
08:12

Πύργος: Νέες εξελίξεις για τον “υπηρέτη του Θεού” που άπλωσε το χέρι στο χρηματοκιβώτιο εκκλησίας

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του μακρυχέρη “υπηρέτη του Θεού” που κατηγορείται πως αφαίρεσε το ποσό των 6300 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο εκκλησίας στον Πύργο, που αποκάλυψε το ilialive.gr.

Ο ιερωμένος που κατάγεται από τον Πύργο αλλά έχει χειροτονηθεί από Μητροπολίτη στη Θεσσαλία, όπως είχαμε αναφέρει είχε υπηρετήσει από άλλο πόστο στον ιερό ναό και γνώριζε πολύ καλά ζητήματα της λειτουργίας του.

Τα νεότερα έρχονται από την ιστοσελίδα ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE που αναφέρει πως ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία επιρρίπτοντας ευθύνες για το συμβάν σε παιδιά της περιοχής πέριξ του ναού.

Όμως όπως είχαμε αναφέρει στο αρχικό ρεπορτάζ οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου έφτασαν στο δράστη αξιοποιώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά το Πάσχα σε Ιερό Ναό του Πύργου, όπου ο φερόμενος ως δράστης γνώριζε τα κατατόπια και λόγω προηγούμενης θητείας του εκεί είχε και τα κλειδιά, για να μπορεί να κινείται άνετα σε κάθε χώρο, ενώ σήμερα υπηρετεί σε άλλη περιοχή.

Ο “υπηρέτης του Θεού” φαίνεται πως γνώριζε από αντίστοιχες χρονικές περιόδους στο παρελθόν, πως το ταμείο του ναού το συγκεκριμένο διάστημα του Πάσχα θα ήταν γεμάτο.
Έτσι παρότι πλέον δεν είχε κάποια σχέση με τον συγκεκριμένο Ιερό Ναό, έχοντας τα κλειδιά, είχε πρόσβαση και στο χρηματοκιβώτιο, το οποίο και άδειασε αφού - σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr - πήρε το ποσό των 6300€.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή δύο ημέρες μετά και οι υπεύθυνοι του ιερού ναού ενημέρωσαν άμεσα το Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και την Αστυνομία που κλήθηκε να εντοπίσει το δράστη της κλοπής.

Από την έρευνα που διενήργησε το προσωπικό της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, εντόπισε τον δράστη επιβεβαιώνοντας τις κινήσεις του και από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Ο δράστης προσήχθη και σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχθηκε τις πράξεις του, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και μέρος του ποσού που έκλεψε το οποίο επιστράφηκε στους υπεύθυνους του Ιερού Ναού.

Ο κατηγορούμενος για την κλοπή, με εξώδική διαμαρτυρία προς την ιστοσελίδα ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE που ανάρτησε τη φωτογραφία του ανέφερε τα εξής:

Παρακαλώ όπως μου γνωρίσετε ποιο σκοπό εξυπηρετεί η δημοσίευση της φωτογραφίας μου που βάλατε στο site σας και συγκεκριμένα στο άρθρο με τίτλο «Δεν χειροτονήθηκε από τον Ηλείας Γερμανό Ο Ιερέας που κατηγορείται για αδίκημα στον Πύργο» το άρθρο αυτό έχει ανέβει Σάββατο 21 Μαΐου 2022 και ώρα 16:59 μ.μ. παρόλο που ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα απαγορεύει την χρήση της χωρίς την συγκατάθεση μου.

Παρακαλώ άμεσα να αφαιρεθεί η φωτογραφία μου από την ιστοσελίδα σας και επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμού δικαιώματος μου.

Σημείωση η υπόθεση δεν έχει κριθεί δικαστέα” ανέφερε χαρακτηριστικά στο εξώδικο.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo