LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|06
2022
19:07

Πάτρα: «Γιατί να δώσει το πανάκι στις Αρχές αν είχε διαπράξει έγκλημα;» - Τι λέει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το ιατροδικαστικό πόρισμα

Ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, μίλησε για το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη - Καλόγρηα που «έδειξε» ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε ασφυξία.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί αιφνιδιασμό, ήταν κάτι που λίγο πολύ ήταν μεταξύ των σοβαρών πιθανοτήτων. Εμείς δεν έχουμε στα χέρια μας αυτό το πόρισμα, διότι δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για την πράξη. Δεν έχουμε κάποια ιδιότητα υπόπτου ή κατηγορούμενου σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε αρχικά ο δικηγόρος της 33χρονης, ο οποίος τόνισε πως η ενημέρωσή του έρχεται από τα τηλεοπτικά μέσα.

Με τη λύση του μυστηρίου του θανάτου της Ίριδας να βρίσκεται στο ματωμένο πανάκι της, ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ένοχη δεν θα παρέδιδε το στοιχείο αυτό στις Αρχές.

«Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με την μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές» είπε συγκεκριμένα.

Για την περίπτωση της Μαλένας, ο Όθων Παπαδόπουλος τόνισε πως η ίδια η 33χρονη είχε αντιδράσει στον τρόπο που είχε διενεργηθεί η ιατροδικαστική έκθεση και μάλιστα είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τις ακριβές συνθήκες του θανάτου του παιδιού.

«Αυτό δεν θα συνέβαινε εάν υπήρχε κάποιου είδους εμπλοκή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, που σήμερα κατέθετε επί πέντε ώρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μητέρα της 33χρονης περιέγραψε στους αστυνομικούς τη διαδρομή του ζεύγους Δασκαλάκη από τον γάμο τους μέχρι και σήμερα, μίλησε για τα μητρικά ένστικτα της κόρης της και τη σχέση που είχε με την Τζωρτζίνα και διατύπωσε ξεκάθαρα τη θέση πως αποκλείει το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει κάνει κακό στα παιδιά της.

Το πόρισμα - «κόλαφος»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Για «βίαιο μηχανισμό θανάτου» κάνει λόγο το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτίων θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου», όπως μεταδίδει το Mega.

 Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «χέρι έφραξε στόμα και μύτη στη Μαλένα και την Ίριδα», σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο.

 Τι έδειξαν οι νέες ιστοπαθολογικές εξετάσεις

Σε ό,τι αφορά τη Μαλένα:

Τα σπλάχνα έχουν καταστραφεί λόγω παρέλευσης μεγάλου διαστήματος και εφόσον δεν υπήρχε ένδειξη ότι θα επανεξεταστούν. Επιβεβαιώνεται η κενοτοπιώδης εκφύλιση του ήπατος – πρώτου παθολογοανατόμου, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται η ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου.

Σχετικά με την Ίριδα:

Εξετάστηκαν τα σπλάχνα που είχαν εξεταστεί στα Ιωάννινα. Δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί η αγενεσία φλεβόκομβου –πρώτης παθολογοανατόμου.

Το συμπέρασμα και για τα δύο παιδιά είναι η υποξία, δηλαδή η έλλειψη οξυγόνου, που μπορεί να προέρχεται από ασφυξία, λοίμωξη, δηλητηρίαση. Ωστόσο, αν και δεν αποδεικνύεται, όλα τα ευρήματα συνηγορούν υπέρ της ασφυξίας, όπως υπογραμμίζει το Mega.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ