LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|06
2022
07:22

Γ.Ν. Αμαλιάδας: Στην τελική ευθεία για την ορθή επαναλειτουργία του λέει ο Λυμπέρης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επαναλειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας και ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ύστερα από την χθεσινή του συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη στο γραφείο του στην Πάτρα, θέλησε να κάνει γνωστό σε όλους ότι «…το νοσοκομείο ξεκινάει… ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι θα έχει νοσοκομείο».

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο ιατρός Γιώργος Μπακέλας, ο οποίος είχε ετοιμάσει σχετική έκθεση σχετικά με την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων, δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείο Αμαλιάδας, η Αλεξία Κοτσαύτη και ο Βασίλης Μιχαλόπουλος αλλά και η διοικήτρια της Ν.Μ. Αμαλιάδας Ειρήνη Αγγελάκου.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία συνάντηση κατά την οποία όπως τόνισε και ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης επαναβεβαιώθηκαν και σφραγίστηκαν από τον κ. Καρβέλη όλα όσα είχαν συμφωνηθεί σχετικά με την επαναλειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας. Ο κ. Λυμπέρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη συνέχεια, έστρεψε τα πυρά του για μία ακόμα φορά σε όλους όσοι από τις θέσεις τους και από τα δημοσιεύματά τους δεν θέλουν να λειτουργήσει το νοσοκομείο Αμαλιάδας, με στόχο να πλήξουν τον δήμαρχο, τονίζοντας ότι είναι ντόπιοι και χαρακτηρίζοντας τους ανευθυνοϋπεύθυνους.

«Έχω μιλήσει και έχω χαρακτηρίσει τέτοιους ανθρώπους στο παρελθόν, προφανώς τους αφήνουμε πίσω και προχωράμε. Είπαμε ότι την 1 Ιουνίου η έκτακτη ανάγκη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχει λήξει. Επομένως οι νοσηλευτικές μονάδες, πρέπει να επανέλθουν στην κανονικότητα. Η κανονικότητα της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας, είναι η γνωστή που ξέραμε. Για να την πω απλά, είναι να πάει ο ασθενής σε ένα νοσοκομείο προκειμένου να βρει λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Αυτό σημαίνει, λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών στη νέα πτέρυγα, όπου ο ικανός αριθμός γιατρών γενικής ιατρικής και τελούντων το αγροτικό τους, θα καλύψει επί 30 ημέρες ή 31 τις εφημερίες αυτού του νοσοκομείου. Δηλαδή κάθε ασθενής που θα πάει εκεί θα βρει τον γιατρό και θα τον κατευθύνει. Δεύτερον, θα επαναλειτουργήσουν εκτός  από τα έκτακτα ιατρεία του τμήματος επειγόντων και τα τακτικά ιατρεία. Οι γιατροί που έχει το νοσοκομείο, θα επιστρέψουν στη θέση τους και θα κάνουν τακτικά ιατρεία. Τα τακτικά ιατρεία είναι ιατρεία με ραντεβού που κλείνουν οι γιατροί στους ασθενείς τους, που έχουν χρόνιο πρόβλημα ή πρόβλημα υπό εξέλιξη για να τους παρατηρήσουν και να τους δώσουν περαιτέρω οδηγίες. Μέσα σε αυτούς είναι και οι χειρουργικοί ασθενείς. Και οι ορθοπεδικοί ασθενείς, οι οποίοι προγραμματίζονται από το γιατρό τους να πάνε με ραντεβού σε μία εβδομάδα, σε ένα μήνα να κάνουν το προγραμματισμένο χειρουργείο τους. Πρώτον για το νοσηλευτικό προσωπικό, το ειδικευμένο που είχε φύγει στον Πύργο κατά την πανδημία, να επιστρέψει στη θέση του και δεύτερον, αφού υπάρξει η προμήθεια του αναλώσιμου υλικού, είτε για τους χειρουργούς είτε για τους ορθοπεδικούς. Συγχρόνως, για τις λειτουργίες αυτές και των έκτακτων και των τακτικών, θα λειτουργήσουμε τα εργαστήρια. Είτε μικροβιολογικό βιοχημικό, είτε ακτινολογικό με τα νέα μηχανήματα που έχει εξοπλιστεί το νοσοκομείο και η νέα πτέρυγα» τόνισε ο κ. Λυμπέρης ενώ συνεχίζοντας στράφηκε κατά του διοικητή του Γ.Ν Ηλείας τον οποίο δεν θέλησε να κατονομάσει σχολιάζοντας ότι:

«Οποιοδήποτε άλλο κόλλημα έχει δημιουργηθεί από ένα πρόσωπο που δεν το κατονομάζω πια, δεν προφέρω ούτε το όνομά του, είναι επί σκοπό, θα κινηθούμε με όποια διαδικασία εμείς κρίνουμε σε οποιοδήποτε άλλο κόλλημα υπάρξει, θα απαντήσουμε στον κ. Καρβέλη και μόνο, σε όλα τα ερωτήματα τα οποία έχει θέσει,  διότι αύριο 9:30 έχουμε πάλι ραντεβού με τους μηχανικούς για να ολοκληρώσουμε και το θέμα των αδειοδοτήσεων.  Ο ακατανόμαστος αυτός διοικητής μας ζητούσε να του πούμε αν είναι στατικώς επαρκές ένα καινούργιο κτήριο ή αν πέσει από το σεισμό. Λες και τα κτίρια αυτά δε γίνονται με αδειοδοτήσεις σύμφωνα με τον ισχύοντα αντισεισμικό κανονισμό και δεν γίνονται από μηχανικούς. Του τα πήγαμε και πάλι έλεγε ιστορίες για αγρίους! Δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη με αυτόν τον άνθρωπο. Απορώ και πάλι πως και ο ίδιος ανέχεται μετά από αυτή την καταστροφή που έχει προκαλέσει σε αυτό το νομό και στα νοσηλευτικά του ιδρύματα και δεν σηκώνεται να φύγει. Και απορώ, με την αξιολόγηση του υπουργείου που τον κρατάει ακόμα στη θέση του. Ελπίζω ότι δεν θα είναι για πολύ. Επιτέλους, να έρθει ένας άνθρωπος να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και να δούμε τι θα κάνουμε με τα πάρα πολλά προβλήματα που έχει αυτός ο νομός, με τα νοσηλευτικά του ιδρύματα. Στην Αμαλιάδα και Πύργο. Είναι περισσότερα από ότι αντιμετωπίζει η υπόλοιπη Δυτική επαρχία».

Τέλος, ο δήμαρχος Ήλιδας σημείωσε ότι δεν θα σταματήσει να ασχολείται προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι να επανέλθει πλήρως η κανονικότητα στην λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Στόχος είναι όπως επεσήμανε, από 1 Ιουλίου να έχουν ετοιμαστεί τα πάντα, να προγραμματίσουν δηλαδή οι ιατροί τα χειρουργεία τους και να έρθουν 4 γενικοί ιατροί, να κανονίσουν τις εφημερίες τους, να ρυθμιστούν τα εργαστήρια, να κλείνονται ραντεβού και να αντιληφθεί πλέον ο κόσμος ότι αν προκύψει ανάγκη θα πάει στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και θα βρει γιατρό.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor