LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|06
2022
14:19

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Νικολακόπουλος για την Ολυμπιακή Ημέρα

Σε δηλώσεις σχετικά με την Ολυμπιακή ημέρα προέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Νικολακόπουλος Δημήτρης.

Η πρώτη Ολυμπιακή Ημέρα ,όπως δήλωσε, γιορτάστηκε πρώτη φορά στις 23 Ιουνίου 1948 και 30 χρόνια αργότερα, στην «έκδοση» του Ολυμπιακού Χάρτη του 1978, η ΔΟΕ συνέστησε σε όλες τις εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές να οργανώσουν μια Ολυμπιακή Ημέρα για την προώθηση του Ολυμπιακού Κινήματος. Τα τελευταία 20 χρόνια, η Ολυμπιακή Ημέρα έχει συσχετιστεί συχνά με εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο , που θυμίζουν κατά πολύ την γιορτινή αλλά και ειρηνική παγκόσμια διάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όμως η Ολυμπιακή Ημέρα είναι και μια ημέρα γιορτής για τον τόπο μας , την γενέτειρα του Αθλητισμού , την βάση του Ολυμπισμού , την Αρχαία Ολυμπία. Με το φετινό στοίχημα ακόμα μεγαλύτερο καθότι για δεύτερη συναπτή χρονιά η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα σηματοδοτεί και την επιστροφή στην κανονικότητα του αθλητισμού που τόσο δοκιμάστηκε από την πανδημία και τις συνέπειες της. Γεγονός που φάνηκε και από την περσινή συμμέτοχη όπου παρά τις προκλήσεις της πανδημίας COVID-19, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι σε 116 χώρες γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα το 2021.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού η τιμή και η χαρά μου είναι μεγάλη διότι ο θεσμικός μου ρόλος μου επιτρέπει να αισθάνομαι μέρος αυτής της Παγκόσμιας Γιορτής του Αθλητισμού και με την σειρά μου θα ήθελα να ευχηθώ την γρήγορη ανάκαμψη του αθλητισμού στο μέγιστο δυνατό βαθμό , αφήνοντας στο ζοφερό παρελθόν το προηγούμενο δύσκολο χρονικό διάστημα. Ειρήνη σε όλον τον κόσμο που δυστυχώς εν έτη 2022 δεν είναι δεδομένη και φυσικά να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές εκεί έξω αλλά και στους αθλητές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους με τις κατακτήσεις τους και παλεύουν για τα ιδανικά τους παρά τα όποια εμπόδια.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω  πως η Ολυμπιακή Ημέρα είναι επίσης μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τις Ολυμπιακές αξίες της αριστείας, της φιλίας και του σεβασμού μέσα από τέσσερις πυλώνες που καθοδηγούν την οργάνωση των δραστηριοτήτων της Ολυμπιακής Ημέρας: κινηθείτε, μάθετε, ανακαλύψτε και να είστε μαζί για έναν καλύτερο κόσμο.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo