LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|06
2022
17:45

Πάτρα – Συγκλονίζει ο γιατρός της Τζωρτζίνας: Τα έδωσα όλα όταν έμαθα ότι είχε χάσει τα αδελφάκια της

«Εγώ ήμουν δίπλα στην Τζωρτζίνα στην πρώτη ανακοπή της», επισήμανε αναφορικά με την υπόθεση των παιδιών από την Πάτρα που πέθαναν με διαφορά μερικών μηνών ο επικεφαλής αναισθησιολόγος στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της πόλης, Ιωάννης Χασαπόπουλος. Ο γιατρός μίλησε για την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας αλλά και για τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης για τη δολοφονία του παιδιού, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όταν ρωτήθηκε εάν νιώθει ικανοποίηση που η υπόθεση με τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία, ο κ. Χασαπόπουλος απάντησε πως «όχι, δεν μπορώ να εκφράσω τέτοιο συναίσθημα, όχι. Δε βλέπω να είναι ξεκαθαρισμένο κάτι ακόμα και την τελική απόφαση θα την πάρουν τα δικαστήρια. Είμαι προβληματισμένος. Εν τω μεταξύ, πλακώνονται μεταξύ τους οι ιατροδικαστές, οι παθολογοανατόμοι, οι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων… Ο ένας λέει εκείνο, ο άλλος λέει το άλλο! Εντάξει, τι να πω…».

Δε θέλω να πιστέψω ότι μία μάνα θα έφτανε σε αυτό το σημείο

«Εγώ ήμουν δίπλα στην Τζωρτζίνα στην πρώτη ανακοπή της», σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ αναφέρθηκε και στην κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης, Ρούλα Πισπιρίγκου. «Απ’ την εμφάνιση και τη συμπεριφορά, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Και μάλιστα όταν ας πούμε εγώ προσωπικά δεν είχα την πολυήμερη επαφή που είχαν άλλοι συνάδελφοι του Ρίου. Μπορεί να μη μ’ αρέσει η εμφάνιση, η συμπεριφορά ενός ανθρώπου άλλο δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω και δολοφόνο», σημείωσε και συνέχισε: «Έχω ένα σφίξιμο στο στομάχι, έχω ένα άγχος ακόμα. Ίσως γιατί δε θέλω να πιστέψω κιόλας ότι μια μάνα έφτασε σε αυτό το σημείο. Δε θέλω ακόμα να το πιστέψω. Μπορεί κι αυτό να φταίει. Εκείνες τις ώρες δεν είχαμε καμία υποψία, απλά “εγκλιματιστήκαμε” στο γεγονός ότι ένα τρίτο παιδί της ίδιας οικογένειας, έφτασε να κάνει ανακοπή και να πεθαίνει. Και αυτό ήταν κάτι πολύ συγκλονιστικό και πολύ περίεργο. Θεωρούσαμε ότι έπρεπε να το δούμε».

Ο αναισθησιολόγος αποκάλυψε, ακόμα, ότι δε γνώριζε ότι η Τζωρτζίνα είχε χάσει και δύο αδελφάκια, αλλά το συνειδητοποίησε την ώρα της ανάνηψης. «Το έμαθα την ώρα της ανάνηψης και αυτό ήτανε που με σόκαρε και παρά πολύ. Με καταλάβατε; Με σόκαρε! Αυτό στη διάρκεια δηλαδή της ανάνηψης ήταν ίσως και μια… η αφορμή για να τα δώσω όλα, που λέμε, να κάνουμε κάθε προσπάθεια, ό,τι μπορούσαμε περισσότερο για να μπορέσουμε να επιβιώσει αυτό το παιδί. Να το ξαναφέρουμε στη ζωή. Εντάξει, ήταν κάτι που το έμαθα στη διάρκεια της ανάνηψης, μου το είπαν οι συνάδελφοι. “Ξέρετε ποιο είναι αυτό το παιδί; Είναι της οικογένειας που έχει χάσει άλλα δύο παιδιά”», είπε.

Σε ερώτηση για το εάν ο ίδιος είναι αυτός που έδωσε στην Τζωρτζίνα την ευκαιρία να αποκαλύψει με έναν τρόπο ιδιαίτερο το τι συνέβαινε σε αυτή την οικογένεια και πώς χάθηκαν τα αδελφάκια της, ο κ. Χασαπόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν μπορώ μα περηφανευθώ για κάτι. Με καταλάβατε; Ήταν ας πούμε έτσι η συγκυρία των πραγμάτων. Δηλαδή, πραγματικά αν η Τζωρτζίνα δεν επιβίωνε από αυτή την ανακοπή της, μπορεί όλα αυτά να είχαν μείνει στο σκοτάδι».

Δασκαλάκης: «Η Τζωρτζίνα είδε να χαστουκίζω τη μητέρα της»

Ταυτόχρονα, αίσθηση προκαλούν όσα φέρεται να είπε ο πατέρας των τριών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, στην παιδοψυχολόγο, που εξέτασε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας. «Η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί και η Μαλένα της Ρούλας», ανέφερε ο Δασκαλάκης, σύμφωνα με το Star, τονίζοντας ότι, για αυτό τον λόγο, η Ρούλα Πισπιρίγκου δε θα μπορούσε να έχει σκοτώσει τη δεύτερη κόρη τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δασκαλάκης ανέφερε, ακόμα, ότι η Τζωρτζίνα, «είδε να χαστουκίζω τη μητέρα της».

Όπως σημειώνει στο πόρισμά της η ψυχολόγος, «Συνοψίζοντας με τις συνεδρίες με τον πατέρα, φάνηκε να είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος. Είχε, τόσο στη διάρκεια των συναντήσεών μας, όσο και γενικότερα, μια συγκαταβατική στάση. Ήταν φανερό ένα πρωταρχικό ενδιαφέρον να μην εμπλακεί ο ίδιος σε ό,τι γίνεται με τη σύζυγό του. Φάνηκε να τον ενδιαφέρει η εικόνα του σε εμένα». Η ίδια, πρόσθεσε ότι «Μοιάζει να μην επιμένει ιδιαίτερα όταν δεν παίρνει αυτό που αναμένει, όχι τόσο γιατί αποδέχεται το να μην παίρνει αυτό που επιθυμεί, όσο γιατί μοιάζει να επενδύει και να αποεπενδύει πολύ γρήγορα από τις σκέψεις του, τις επιθυμίες του και τις σχέσεις με τους άλλους, ακόμα και με σημαντικούς άλλους, όπως τα παιδιά του».
 
Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ