LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|07
2022
12:19

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Ήλιδας λόγω επικίνδυνων συνθηκών πυρκαγιάς

 Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου 3.7.2022

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ήλιδας συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης με την παρουσία του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας κ . Ευάγγελου Χριστοφόρου κι εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων, την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 10.30 μ.μ. στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας (στο Λαζαράκειο) , με αφορμή τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (Κατηγορία 4 – Πολύ Υψηλός) που προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις επόμενες ώρες , για την Π. Ε Ηλείας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να δοθούν οι αναγκαίες οδηγίες για τη διαχείριση του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς τα προσεχή 24ωρα.

Έγινε σύντομη ενημέρωση των ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και τονίστηκε η ανάγκη ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας να τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση πιθανού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να γίνει σύσταση προς τους πολίτες να αποφεύγουν εργασίες καθώς και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Ενδεικτικά, απαγορεύεται η χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών κ.α. Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο. Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη για εφαρμογή της οδηγίας περί απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές, ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση οι συμμετέχοντες και απευθυνομενοι στους πολίτες τους καλούν σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ενημερώσουν άμεσα τις αρμόδιες Αρχές.

Ήδη από το Σάββατο η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ήλιδας ενημέρωσε σχετικά και τους προέδρους των Τ.Κ προκειμένου να είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Για τον ίδιο λόγο το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ.Βασίλη Γιαννόπουλο, με τη συμμετοχή φορέων της Περιφέρειας και την παρουσία από πλευράς του Δήμου, του Αντιδημάρχου κ. Χριστοφόρου.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ