LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|07
2022
18:51

Σε κίνδυνο τα χωριά Βάλμη και Αγ. Παρασκευή - Οι αρχές απομακρύνουν τους πολίτες (photos & video)

Οι φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία απειλούν τα χωριά Βάλμη και Αγία Παρασκευή. Οι αρχές απομακρύνουν πρώτα τους ανήμπορους και ηλικιωμένους καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα δύο χωριά.

Πολύ μεγάλη η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή, της αστυνομίας, του δήμου και της Περιφέρειας.

Νεότερη Ενημέρωση

Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει το χωριό Βάλμη, καθώς η φωτιά πλησιάζει, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που δεν συμμορφώθηκαν με την διαταγή της αστυνομίας και έχουν παραμείνει στο σημείο.
 
Μεγάλο πρόβλημα όμως δημιουργούν οι άνεμοι, οι οποίοι την τελευταία ώρα έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας που δίνει τεράστια μάχη προκειμένου η φωτιά να μην πλησιάσει στο χωριό αφού οι φλόγες βρίσκονται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά.
 
Αυτή τη στιγμή 13 εναέρια μέσα επιχειρούν στην μεγάλη πυρκαγιά, με μοναδικό ευτύχημα ότι πολύ κοντά βρίσκεται η τεχνητή λίμνη του Πηνειού. Από εκεί τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη παίρνουν πολύ γρήγορα νερό και επιστρέφουν.
 
Ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται και προς τον οικισμό Κότρωνα όπου εκεί υπάρχουν κάποια σπίτια και οι πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της.
 
Νεότερη Ενημέρωση
 
Με τους ανέμους στην περιοχή της Πηνείας να είναι ιδιαιτέρως ισχυροί και καθώς πέφτει η νύχτα, το σενάριο για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που πλησιάζει την Βάλμη είναι εφιαλτικό, αφού η συνδρομή των εναέριων μέσων δεν θα είναι δυνατή.
Η προσοχή των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας έχει στραφεί εδώ και ώρα και προς την περιοχή της Απιδούλας που φαίνεται να κινδυνεύει. Ωστόσο εδώ και ώρες οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί και στον Πύργο, όπου οι άνεμοι μεταφέρουν και μεγάλες ποσότητες στάχτης.
Επιπλέον ο Θοδωρή Κονδύλη (MSc φυσικών καταστροφών και κρίσεων) με σχετική του ανάρτηση δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, θα διατηρηθούν για τις επόμενες 36 ώρες, με σταθερά καταβατικό ΒΒΑ ρεύμα και χαμηλή υγρασία, ενώ από το μεσημέρι της Τρίτης θα γίνει στροφή σε ΒΔ.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

valmi fotia 2

valmi fotia 3

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ