LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|08
2022
19:24

Πρόεδρος Βουλιαγμένης: Δεν ζητήσαμε την διακοπή της προβολής - Δεν είχαν άδεια, προκάλεσαν φθορές στο χώρο - Η ανταπάντηση Κωνσταντόπουλου

Τη δική του εκδοχή δίνει ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βουλιαγμένης Σπύρος Κολοβός, μετά τα όσα κατήγγειλε σε βάρος του μέσα από τα social media ο εκ των πρωτεργατών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους Χρήστος Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κολοβός που εκλέγεται πρόεδρος στο χωριό από το 2010, ανέφερε μιλώντας στο ilialive.gr πως δεν ζητήθηκε άδεια για τη χρήση του δημόσιου χώρου, ούτε υπήρξε κάποια προηγούμενη συνεννόηση. Το όχημα που ανέβηκε από την διοργάνωση στην πλατεία προκάλεσε φθορές και τότε κλήθηκε η Αστυνομία. Παρά την ένταση που δημιουργήθηκε ο κ. Κολοβός υποστηρίζει πως ρωτήθηκε από την Αστυνομία αν θέλει να διακοπεί η προβολή και εκείνος απάντησε αρνητικά και η προβολή συνεχίστηκε.

Ο κ. Κολοβός χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής:

“Θέλο να απαντήσω στην αναληθή τοποθέτηση του κ. Χρήστου Κωνσταντόπουλου. Ο κ. Κωνσταντόπουλος ήρθε στο χωριό που είμαι πρόεδρος να προβάλει μια ταινία, χρησιμοποιώντας δημόσιο χώρο, χωρίς να έχει άδεια και χωρίς να ενημερώσει εμένα ως πρόεδρο ή κάποιον αρμόδιο από το δήμο. Και πέρα από αυτό προκλήθηκε ζημιά, όταν ανέβηκε το αυτοκίνητο στην πλατεία από τα σκαλοπάτια με αποτέλεσμα να σπάσει τα μάρμαρα. Εγώ ως πρόεδρος όφειλα να ενημερώσω το δήμο. Ο δήμος Ήλιδας δήλωσε άγνοια για το γεγονός και έστειλε την Αστυνομία να καταγράψει τα στοιχεία του κυρίου που προκάλεσε τη ζημιά.

Όταν επικοινώνησαν μαζί μου οι αστυνομικοί τους είπα να μην διακόψουν την προβολή της ταινίας, απλά ο κύριος που προκάλεσε τη ζημιά να αναλάβει να την φτιάξει. Αν έφευγε ποιος θα έφτιαχνε τη ζημιά; Εγώ έκανα λοιπόν το σωστό, άφησα να προβληθεί η ταινία και προστάτευσαν το δημόσιο χώρο, από κάποιους που τον κατέλαβαν παράνομα και έκαναν ζημιά. Επειδή όμως η ζημιά είναι μεγάλη και ο κ. Κωνσταντόπουλος την πλήρωσε, μάλλον δεν του άρεσε αυτό και ανέφερε αναλήθειες και ανακρίβειες, τις οποίες του μετέφερε ο κύριος που ήταν εκεί από τη διοργάνωση, για μικροπολιτικά συμφέροντα.

Και επειδή βγαίνει και λέει τα ίδια ο κ. Ζ.Ζ., του απαντώ πως η κοινωνία είναι κλειστή και όλοι γνωρίζουν. Οι πολίτες της Βουλιαγμένης με γνωρίζουν καλά, με τιμούν εδώ και 20 χρόνια για τους υπερασπίζομαι και αυτούς και το χωριό μου. Τους ευχαριστώ και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλύτερο του χωριού μου, χωρίς τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι κύριοι αυτοί”… ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ με νέα ανάρτηση στα social media ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος ανταπάντησε με λεπτομέρειες για το περιστατικό.

"Απάντηση προς όλους (ή μιλώντας για τα αυτονόητα):
 
1. Το Φεστιβάλ Ολυμπίας απευθύνει κάθε χρόνο ανοιχτή πρόσκληση προς τις τοπικές κοινότητες, τους πολιτιστικούς και λοιπούς φορείς της Ηλείας για να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες» και να προβάλλουν ταινίες στα χωριά τους. Από τη Βουλιαγμένη, τόσο φέτος όσο και τα δυο προηγούμενα χρόνια, ΔΕΝ υπεβλήθη αίτημα εκ μέρους της κοινότητας. Υπεβλήθη από ομάδα ενεργών πολιτών που εκπροσωπούσε ο κ. Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος. Σ’ αυτό το αίτημα, καταγεγραμμένο ήδη από τις 29 Ιουνίου, ανταποκρίθηκε το Φεστιβάλ.
 
2. Βασικός όρος της πρόσκλησης είναι ότι α) η προβολή γίνεται ΔΩΡΕΑΝ προς όλους, β) ο τοπικός φορέας έχει την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης (επιλογή κατάλληλου χώρου, παροχή ρεύματος, καθίσματα, ενημέρωση κοινού κλπ.) και γ) το Φεστιβάλ προσφέρει την ταινία και αναλαμβάνει όλες τις σχετικές δαπάνες (ενοικίαση εξοπλισμού, αμοιβή τεχνικού προβολής, έξοδα μετακίνησης κλπ.).
 
3. Κατά την προετοιμασία της προβολής στη Βουλιαγμένη, ο πρόεδρος της κοινότητας, με …όχι και τόσο ευγενικό τρόπο, απαίτησε από τον τεχνικό του Φεστιβάλ να μην προβεί στην εγκατάσταση της οθόνης και του λοιπού εξοπλισμού. «Μαζεύτε τα και φύγετε τώρα», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε περισσότερες από μια φορές και με το ανάλογο ύφος. Στη συνέχεια, λέγοντας ότι «αυτό που κάνετε είναι παράνομο», κάλεσε την αστυνομία …ίνα επιληφθεί της παρανομίας.
 
4. Κατά τα εννέα χρόνια που οργανώνουμε το πρόγραμμα αυτό, δεν έχει ζητηθεί από καμία δημοτική, κοινοτική ή άλλη αρχή οποιαδήποτε άδεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, οι οποίες πέραν του ότι είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό, χρησιμοποιούν ελαφρύ εξοπλισμό με μηδενική επιβάρυνση του δημόσιου χώρου. Μάλιστα οι τοπικές κοινότητες, ακόμη κι όταν δεν είναι οι ίδιες φορείς των εκδηλώσεων αυτών, υποστηρίζουν και διευκολύνουν με κάθε τρόπο τους συλλόγους και τους άλλους φορείς που τις διοργανώνουν. Αυτό που είδαμε στη Βουλιαγμένη από τον πρόεδρο της κοινότητας δεν το έχουμε συναντήσει σε καμία από τις 250 προβολές που έχουμε πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια στα χωριά της Ηλείας.
 
5. Μπορούμε να υποψιαστούμε τα κίνητρα μιας τέτοιας συμπεριφοράς, ωστόσο δεν μας αφορούν. Σημειώνουμε μόνο ότι πέρσι και πρόπερσι οι αντίστοιχες προβολές έγιναν πάλι στο προαύλιο της εκκλησίας και ο ίδιος πρόεδρος δεν είχε προβάλλει κάποιο κώλυμα. Τι μεσολάβησε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ούτε θέλουμε να μάθουμε καθ’ ότι για λόγους αρχής δεν επιθυμούμε οποιαδήποτε εμπλοκή σε τοπικές αντιθέσεις ή αντιπαλότητες. Θεωρήσαμε, όμως, επιεικώς απαράδεκτη τη συμπεριφορά του να εμποδίσει μια πολιτιστική εκδήλωση και μάλιστα να καλέσει την αστυνομία για να την απαγορεύσει. Αυτό είχαμε υποχρέωση να το καταγγείλουμε, ακόμη κι αν δεν αφορούσε δική μας εκδήλωση.
 
6. Τέλος, ιδού και …η ζημιά. Το αυτοκίνητο που μετέφερε τον εξοπλισμό ράγισε δυο μάρμαρα της πλατείας (βλ. πρώτη φωτογραφία). Σήμερα το πρωί φροντίσαμε να αντικατασταθούν (βλ. δεύτερη φωτογραφία).
 
Αυτά κι ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω" ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών