LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|08
2022
15:53

Πληθώρα εκδηλώσεων διοργάνωσε το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας σε πόλεις και χωριά

Ν. Κοροβέσης “ Όλη η Ηλεία μια γιορτή τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου”!

Δυναμικό παρών με την διοργάνωση μιας πληθώρας πολιτιστικών εκδηλώσεων με μουσικές και θεατρικές βραδιές σε όλη την Ηλεία, με γεμάτες πλατείες και μαγαζιά, σκορπίζοντας κέφι και χαρά στον κόσμο, έδωσε το τμήμα πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παραμονές Δεκαπενταύγουστου αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση ή συνδιοργάνωση όλων αυτών των εκδηλώσεων. Στόχος βεβαίως να χαρίσει όμορφες και ξένοιαστες στιγμές στον κόσμο που τόση ανάγκη είχε να διασκεδάσει, ενισχύοντας ταυτόχρονα το έργο κυρίως των τοπικών συλλόγων, Εμπορικών, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων αλλά και της τοπικής οικονομίας.

Πρωτόγνωρες στιγμές στην Λευκή Νύχτα Αμαλιάδας

Κορυφαίες διοργανώσεις, το Σάββατο 13 Αυγούστου, ήταν η μουσική βραδιά με τους Passepartout στην 4η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ Αμαλιάδας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της Ήλιδας, όπου όλη η πόλη αλλά και η τοπική αγορά, έζησε πρωτόγνωρες στιγμές, καθώς ο κόσμος από όλη την Ηλεία πλημμύρισε τις πλατείες και το κέντρο της Αμαλιάδας. Ψώνισαν, έκαναν τις βόλτες τους στην πόλη, τα καταστήματα εστίασης γέμισαν ασφυκτικά και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού η Paseepartout ήταν αυτοί που απογείωσαν τη βραδιά με την live εμφάνισή τους με αγαπημένα τραγούδια. Μια βραδιά ψυχαγωγίας αλλά και μεγάλης τονωτικής ένεσης για την αγορά.

Στα Σαβάλια ο Θεολόγος Αναγνωστόπουλος ξεσήκωσε το κοινό

Το ίδιο βράδυ, στα Σαβάλια το μουσικό σχήμα του δημοφιλούς Αμαλιαδίτη τραγουδοποιού, συνθέτη και τραγουδιστή Θεολόγου Αναγνωστόπουλου, χάρισε στο κοινό μια σπουδαία λαϊκή βραδιά, με ένα μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών που έχουμε αγαπήσει, αλλά και με κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία, σε μια συναυλία που επίσης διοργάνωσε το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας ενισχύοντας το έργο της αθλητικής ομάδας του Ολυμπιακού Σαβαλίων. Πλαισιωμένος από τη μπάντα του, ο Θεολόγος Αναγνωστόπουλος μας ταξίδεψε με μια μοναδική ελληνική βραδιά και τα Σαβάλια πλημμύρισαν από κόσμο, που διασκέδασε και χόρεψε σε ελληνικούς και παραδοσιακούς ρυθμούς.

Μουσικής συνέχεια, την Κυριακή το βράδυ, 14 Αυγούστου στο Τραγανό με μια ωραία βραδιά με το “Λαϊκό Πεντάγραμμο”, όπου η Ειρήνη Τσεκουρα με την θεσπέσια φωνή της μαζί με τον Νίκο Γκούσκο χάρισαν στον κόσμο μια αξέχαστη βραδιά με λαϊκά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Ολη η Ζαχάρω ήταν στον Μπάμπη Τσέρτο

koro ekdil3

Ωστόσο, το τριήμερο της μεγάλης γιορτής του Δεκαπενταύγουστου στην Ηλεία, ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ από την Ζαχάρω, όπου η Περιφέρεια στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου, διοργάνωσε μια μοναδική λαϊκή βραδιά με τον Μπάμπη Τσέρτο και την Νάντια Καραγιάννη, με τραγούδια που αγαπήσαμε. Τα μαγαζιά της πλατείας της Ζαχάρως γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο, η διασκέδαση χτύπησε “κόκκινο”, απίστευτη βραδιά από εκείνες που μόνο ο Μπάμπης Τσέρτος ξέρει να χαρίζει στο κοινό του! Ο κόσμος τραγουδούσε μαζί του, οι “παραγγελιές” αγαπημένων τραγουδιών έδιναν κι έπαιρναν, σε ένα μουσικό πρόγραμμα διάρκειας πολλών ωρών! Στην μουσική βραδιά με τον Τσέρτο στη Ζαχάρω παρευρέθηκαν και διασκέδασαν μαζί με τον κόσμο, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, ο δήμαρχος της Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος με αντιδημάρχους, συνεργάτες του και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός Γιάννης Τζουανόπουλος στην παρέα του Ν. Κοροβέση.

Αξέχαστες βραδιές σε Σκουροχώρι και Κούμανι

Το Σάββατο 13 Αυγούστου, η Περιφέρεια συνεισφέροντας στο έργο του αθλητικού σωματείου της ομάδας του Λευκού Αστέρα Σκουροχωρίου, διοργάνωσε λαϊκό πανηγύρι στο Σκουροχώρι, όπου το χωριό πλημμύρισε από κόσμο, κέφι και χορούς.
Τέλος, το βράδυ της Πέμπτης 11 Αυγούστου, στο Κούμανι, η Περιφέρεια διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ένωση Κουμανιατών Ηλείας, την θεατρική παράσταση “ Του χωριού το Κοινοβούλιο” από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, όπου ο κόσμος διασκέδασε με την κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα “Του χωριού το Κοινοβούλιο”, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα, σκηνικά Πιπίνας Μπατζιάκα και μουσική και τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές. Το “παρών” στην παράσταση έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κουμανιατών Ηλείας κ. Διονύσης Αλεξανδρόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καρδίτσας κ. Δημήτρης Ρήτας όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κοροβέσης.

Νίκος Κοροβέσης: Ζωντάνεψαν πόλεις και χωριά”

koro ekdil2

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης που είναι και πρωτεργάτης όλων αυτών των εκδηλώσεων στην Ηλεία μαζί με τους συνεργάτες του καθώς και όλου του προγράμματος των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας, δεν έκρυψε την χαρά του και την ενθουσιασμό του για την αποδοχή του κόσμου.

“Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζοντας αυτό το οδοιπορικό πολιτισμού που ξεκινήσαμε τον Ιούνιο από άκρη σε άκρη του νομού, διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμά της μια πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων σε όλη την Ηλεία. Συναυλίες, λαϊκά πανηγύρια που αιμοδοτούν τις τοπικές κοινωνίες και ζωντανεύουν τα χωριά μας τούτες τις μέρες και συνεργασίες με τοπικούς συλλόγους και πάντα με ελεύθερη είσοδο. Θέλαμε να αφήσει στην άκρη ο κόσμος τα προβλήματά του και να διασκεδάσει και ταυτόχρονα να κινηθεί η αγορά και η τοπική οικονομία. Και πιστεύω πως τα καταφέραμε, το αποδεικνύουν οι κατάμεστες πλατείες, ο κόσμος αγκάλιασε κάθε εκδήλωση που διοργανώσαμε, διασκέδασε χόρεψε, τα μαγαζιά δούλεψαν, οι ετεροδημότες απόλαυσαν τη ζωντάνια των χωριών τους, τους ευχαριστώ όλους. Να είμαστε καλά και του χρόνου και έχουμε και συνέχεια! Το καλοκαίρι δεν τέλειωσε ακόμα”

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ