LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|08
2022
06:32

Πύργος: Αντίστροφη μέτρηση για τη “Λευκή Νύχτα 2022”

Έως τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα στη διάρκεια της “Λευκής Νύχτας 2022” στον Πύργο, το Σάββατο 20 Αυγούστου. Και μαζί με τις αγορές τους οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με πλήθος δράσεων σε διάφορα σημεία της αγοράς, με κορυφαία τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στην κεντρική πλατεία.

Χθες αναφερόμενοι στην διοργάνωση παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης.

“Η Λευκή Νύχτα πλέον αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός θεσμός για την οικονομία της πόλης, στον εμπορικό κόσμο αλλά και για την ψυχαγωγία του κόσμου. Ο Εμπορικός Σύλλογος αρμοδίως πρωτοστατεί σε αυτή την εκδήλωση με πολλά χαρακτηριστικά. Ο Δήμος Πύργου συνδράμει με σημαντική βοήθεια και από ότι άκουσα και το Επιμελητήριο” είπε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

“Θεωρώ ότι τέτοιες πρωτοβουλίες, εκφράζουν όλους και όλοι πρέπει να βοηθούν και να συμμετέχουν. Είναι μία διαφήμιση για την πόλη, μία εξωστρέφεια, αυτή η πόλη θέλει “λευκό” ακόμα, αρκετό σκοτάδι είχε στον πολιτισμό και στην ψυχαγωγία. Ο Πύργος έχει στερηθεί πάρα πολλά, χρειάζεται ένα νέο πνεύμα, με στροφή στην κοινωνία, στροφή προς την οικονομία, στήριξη των επαγγελματιών που μέσα στο γενικό πλαίσιο το παγκόσμιο και το πανευρωπαϊκό που ζούμε της φτώχειας και της ακρίβειας, καθώς και της πανδημίας, δεν είναι ότι καλύτερο. Μάλλον είναι οι χειρότερες συνθήκες που θα μπορούσε κανείς να δουλέψει στην αγορά. Απάντηση σε όλα αυτά είναι η καλύτερη ψυχολογία, με Χατζηγιάννη στο μουσικό μέρος, καλύτερη οικονομία με αγορές σε ιδιαίτερες τιμές και προσφορές, είναι η επικοινωνία που πιστεύω ότι χιλιάδες κόσμος θα έρθει στον Πύργο και όχι μόνο οι κάτοικοι της περιοχής αλλά από όλο το νομό έρχεται ο κόσμος, γνωρίζουν ότι η αγορά του Πύργου είναι η καλύτερη στην Ηλεία, είναι η αγορά που προσφέρει ήταν πάντα” συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος σχολίασε ακόμα ότι “… έχει μία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που δεν μπορεί να βρει κάποιος κάπου αλλού. Αυτό είναι χαρακτηριστικό σε κάθε πρωτεύουσα νομού. Ο Πύργος είναι η πρωτεύουσα, είναι η μεγαλύτερη πόλη, αυτό το αναγνωρίζει η ζωή, υπάρχουν και κάποιοι που δεν το αναγνωρίζουν αλλά πρέπει σιγά-σιγά να το πιστέψουν και πρέπει να το αποδείξουμε κι εμείς ότι το πιστεύουμε. Ότι ο Πύργος είναι πρωτεύουσα και πρέπει να πρωτοστατεί. Χωρίς βεβαίως να αδιαφορεί και να απαξιώνει τους άλλους. Αυτός είναι όμως ο ρόλος κάθε πρωτεύουσας σε έναν τόπο. Να τραβάει μπροστά σε όλα αυτά τα θέματα που αφορούν τον τόπο αυτό. Συγχαρητήρια στην διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, σε όλους όσοι έχουν βοηθήσει να έχουμε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα, καλώ όλους τους πολίτες να βγουν, να ψωνίσουν, να διασκεδάσουν, να συναντήσουν τους φίλους τους, να περάσουν ένα όμορφο βράδυ. Έχουν ληφθεί όλα τα μέσα προστασίας, όλες οι υπηρεσίες είναι σε ενημέρωση, θα είναι γενικώς σε εγρήγορση, έτσι κι αλλιώς λευκή, ειρηνική νύχτα θα έχουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούμε” κατέληξε ο δήμαρχος Πύργου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης αναφέρθηκε στη διοργάνωση που γίνεται σε συνεργασία με το δήμο. “Ύστερα από δύο χρόνια απραξίας λόγω της πανδημίας φέτος διοργανώνεται στις 20/8  η Λευκή Νύχτα με κεντρική συναυλία τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Οι προσφορές στα καταστήματα θα είναι πάρα πολύ μεγάλες και θα υπάρχει αφθονία στα προϊόντα. Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και γενικά τον Δήμο Πύργου για την βοήθεια που μας παρέχουν φέτος και που για πρώτη φορά συνδιοργανώνουμε την συγκεκριμένη εκδήλωση. Σε όλη την πόλη θα ακούγεται μουσική. Θα υπάρχουν τέσσερα τοπικά συγκροτήματα τα οποία θα παίζουν στην πλατεία ταχυδρομείου, στην πλατεία του ΟΤΕ, στις οδούς Γερμανού και Αιόλου και στην πλατεία Ιατρίδη, θα υπάρχει DJ στην οδό Ερμού και στις οδούς Μιαούλη και 28η Οκτωβρίου” είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ξανθούλης στάθηκε και στο ωράριο της “Λευκής Νύχτας” . “Το ωράριο θα είναι από τις 8.00 μέχρι τις 3.00 το πρωί, άλλαξε σήμερα με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη και τον ευχαριστώ προσωπικά που διόρθωσε ένα λάθος που έγινε. Δυστυχώς για τους μικρούς μας φίλους δεν θα υπάρχει φέτος Καραγκιόζης. Γιατί ο Δήμος πρόλαβε και το έκλεισε νωρίτερα από μας και θα βρίσκεται στην Ξυλόκερα”.

Με διαφάνεια ο κ. Ξανθούλης αναφέρθηκε και στα πόστα που θα δαπανηθούν για τη διοργάνωση. Έτσι ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου θα δαπανήσει 10.000 ευρώ, ο δήμος Πύργου 8.000 ευρώ, ενώ θα συνδράμει και το Επιμελητήριο Ηλείας με 2.500 ευρώ. “Με προσωπική μου απόφαση και των περισσότερων μελών του συμβουλίου, δεν θα πάρουμε φέτος χρήματα από κανέναν επαγγελματία. Ζητήσαμε και την βοήθεια από το Σωματείο Εστίασης, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να μας βοηθήσουν. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο “Όλυμπος” για τα δωμάτια και την εξαιρετική τιμή που μας έκαναν για να καλύψουμε την διαμονή του συγκροτήματος και του κ. Χατζηγιάννη καθώς επίσης και το ξενοδοχείο Πάνθεον” κατέληξε ο κ. Ξανθούλης.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ