LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|10
2018
15:52

Αντωνακόπουλος: "Σεισμός" αρνητικών εξελίξεων για τον Πύργο - Χάνεται το ΤΕΙ

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει τελειωμός στα υπονομευτικά χτυπήματα που δέχεται η τοπική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ,από αποφάσεις ανώτερων διοικητικών οργάνων της πολιτείας. Η προβλέψιμη πορεία του τμήματος Μουσειολογίας στο ΤΕΙ Πύργου δεν ανακόπηκε από καμία σοβαρή συλλογική και αποτελεσματική αντίδραση του τοπικού πολιτικού δυναμικού της πρωτεύουσας της Ηλείας ,του Πύργου.

Ανούσιες δηλώσεις, κουραστικές συσκέψεις, δειλές μόνον επικοινωνιακές συναντήσεις τοπικών αρχόντων με Υπουργούς, λειτούργησαν παρελκυστικά τα τελευταία χρόνια.

Μου έρχεται στο νου ,η επίσκεψη που κάναμε στον πρόεδρος ΤΕΙ Πάτρας,25 Ιανουαρίου 2002,ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κος Γερμανός, ο Δήμαρχος Πύργου Κος Λιατσής ,ο Δήμαρχος Αμαλιάδος Κος Λυμπέρης και ο γράφων, Βουλευτής Ηλείας.

Εκεί πείσαμε τον πρόεδρο  Κο Μακρυγένη να στηρίξει την πρόταση περί ίδρυσης τμημάτων του ΤΕΙ Πάτρας στην Ηλεία (Πύργος – Αμαλιάδα).
·         Θυμήθηκα την απόφαση που έλαβε το 2002 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, περί ανάγκης ίδρυσης ΤΕΙ στην Ηλεία (Πύργος) μετά από πρότασή μου.
·         Θυμήθηκα τον αγώνα που δώσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας να ενταχθούν στο Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό και υπηρεσίες ΤΕΙ στην Ηλεία.

Ίσως και άλλοι να θυμούνται δικές τους πρωτοβουλίες και δράσεις τις οποίες πρέπει να τις πουν  στους πολίτες, ώστε όλοι να κριθούν από τα έργα τους.

Δυστυχώς όμως «το φυλάξαι τα αγαθά χαλεπότερον του κτήσασθαι», αποδείχτηκε για άλλη μια φορά αληθινό.

Δεν υπήρξε ο αναμενόμενος επισπεύδων ρόλος του Δήμου Πύργου, όσον αφορά τον συντονισμό δράσεως για στελέχωση του ΤΕΙ με μόνιμους καθηγητές .Δεν  στηρίχθηκε όσο έπρεπε η Διοικητική υπηρεσία του ΤΕΙ .Η στέγαση από την αρχή της λειτουργίας του υπήρξε αντικείμενο  προσωπικών μυωπικών  προσεγγίσεων.

Η συμπεριφορά προς τους φοιτητές από τις τοπικές αρχές ήταν αρκετά αδιάφορη έως παγερή.

Ο λογαριασμός δεν άργησε να έρθει.

Αντί ,στο άκουσμα της επικείμενης αναστολής, λειτουργίας του ΤΕΙ ,οι φορείς να ανασκουμπωθούν, πάλι θα αρχίσει το γαϊτανάκι των δηλώσεων «ειδικών» με ύφος παιχνιδιού της «κολοκυθιάς» να προτείνουν πρόχειρα και με αρκετή ελαφρότητα Πανεπιστημιακές Σχολές και οτιδήποτε φανταχτερό.

 «Αφού δεν έχετε ψωμί φάτε παντεσπάνι»

Καλά κρατεί στην πόλη αυτή η αντίληψη. Οι πολίτες το έχουν αντιληφθεί;

Άμεσα πρέπει να γίνει σύσκεψη στον Δήμο με την παρουσία των Βουλευτών της Ηλείας.

Να υπάρξει κινητοποίηση φορέων.

Δεν γράφεται αλλιώς η Ιστορία. Τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές, δειλίες και  εκδουλεύσεις εξουσιών.
 
Αντωνακόπουλος Παναγιώτης
Καρδιολόγος

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών