LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|08
2019
11:52

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Τρεις νέες γεωτρήσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης είναι η ύδρευση, ειδικότερα το παλαιό δίκτυο σε πολλά μέρη του Δήμου δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα. Η απερχόμενη δημοτική αρχή, ακόμα και λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη στη νέα, συνεχίζει να υλοποιεί τα έργα που είχε προγραμματίσει. Σήμερα υπεγράφησαν τρεις νέες συμβάσεις για γεωτρήσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στην υδροδότηση σε χωριά του δήμου.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου μας εργαζόμαστε ακατάπαυστα και συνεχώς νέα έργα γίνονται πραγματικότητα. Εξασφαλίσαμε πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ  χρηματοδότηση για αλλαγή δικτύου ύδρευσης σε Βάρδα, Νησί, Κάστρο, Νεάπολη ,Ψάρι, Δάφνη, Μπόρσι και Μέλισσα και το έργο θα δημοπρατηθεί σύντομα. Επίσης, έχουμε εξασφαλίσει 250,000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για έργα που ξεκίνησαν να γίνονται  πράξη ώστε να τροφοδοτήσουμε με νερό περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ.

Έτσι υπογράφθηκε σύμβαση με τον  ανάδοχο ,μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων αδειών  και εγκρίσεων για τρεις νέες γεωτρήσεις που αφορούν:

- Γεώτρηση στη θέση Κεραία της Δ.Κ Κάστρου με προϋπολογισμό 21500ευρώ και χρόνο περαίωσης 3 μήνες. Ιδιαίτερη η σημασία της μετά τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν σε δύο γεωτρήσεις ταυτόχρονα.

- Γεώτρηση στην Τ.Κ. Καπελέτου  και προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος προϋπολογισμού 21000ευρώ

- Γεώτρηση στον οικισμό Αγίων Θεοδώρων της Δ.Κ. Λεχαινών και προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος  προϋπολογισμού 22000ευρώ,η οποία ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων

Επίσης έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης στην περιοχή Ανάληψη της Δ.Κ. Κάστρου προϋπολογισμού 40000 ευρώ με μήκος αγωγού 1700m και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, προχωρά σε δύο γεωτρήσεις στην Μυρσίνη και στον Άγιο Χαράλαμπο σύντομα.

Ακόμα υπογράφονται συμβάσεις για δύο έργα

1) Βελτίωση της λειτουργίας αντλιοστασίου και σύνδεση  νέου αγωγού ύδρευσης  με το αντλιοστάσιο Λεχαινών με π/υ 17000ευρώ

2) Στεγανοποίηση και αλλαγή σωληνώσεων υδατόπυργου Τ.Κ. Μανωλάδας   με π/υ 24800ευρώ.

«Ο Δήμος μας χρειάζεται συνεχώς παρεμβάσεις και βελτιώσεις και για το λόγο αυτό εργαζόμαστε με συνέπεια και πετυχαίνουμε συνεχώς χρηματοδοτήσεις» σχολίασε ο κ. Μοράντ.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ