LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|09
2019
14:11

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Κατάφορη αδικία, η απώλεια 150 εκατ. ευρώ από την Ηλεία»

Επανέρχεται σε συζήτηση στη βουλή η υπόθεση του «ταμείου Μολυβιάτη» που είχε συσταθεί για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που είχε μαζευτεί από δωρεές δεν δόθηκε τελικά στην Ηλεία αλλά μοιράστηκε σε όλη την Ελλάδα από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις και υπάρχει ακόμη ένα ποσό 47 εκατ. ευρώ το οποίο παραμένει αδιάθετο. 

Και η συζήτηση αφορά σε ερωτηματικά σχετικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μεταφέρει τα υπόλοιπα του ταμείου Μολυβιάτη στον ειδικό λογαριασμό για το Μάτι που ψηφίζεται στη Βουλή αυτές τις ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από δωρεές, για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία το 2007, ήταν περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 130 φέρεται να έχουν υπαχθεί πλέον στη διαχείριση του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, από τα 208 εκ ευρώ που συγκεντρώθηκαν από 93.000 δωρητές, με βάση τα ποσά που αξιοποιήθηκαν ως σήμερα για διάφορες δράσεις (και σε περιοχές εκτός της Ηλείας, της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου), προκύπτει ότι υπάρχει ένα ταμειακό υπόλοιπο 47 εκ. ευρώ περίπου στον «Λογαριασμό Αρωγής Πυροπλήκτων» στο Γ.Λ.Κ., ο οποίος αποτελεί και τη διοικητική συνέχεια του «Ταμείου Μολυβιάτη».

Από τα 208 εκ. ευρώ, περίπου 105 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί για έργα στη Δυτική Ελλάδα και στην Ηλεία, την Ηλεία που πλήρωσε βαρύ-σχεδόν αποκλειστικά- το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές από τις πρωτοφανείς πυρκαγιές.

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος ως Βουλευτής Ηλείας το 2011 είχε καταψηφίσει

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος είχε αντιδράσει έντονα κατά τα χρόνια της θητείας του ως Βουλευτής Ηλείας στο να μην μοιραστούν τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη αποκλειστικά στην Ηλεία και μάλιστα είχε  καταψηφίσει ως Βουλευτής τον Δεκέμβρη του 2011 στο ελληνικό κοινοβούλιο τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.

Στον νόμο του προϋπολογισμού του 2012, υπήρξε κωδικός εσόδων του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Έσοδα από δωρεές καταργηθέντων νομικών προσώπων». Τα έσοδα αυτά χρηματοδοτούν το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) σε όλη τη χώρα και με τον τρόπο αυτό οι δωρεές συμπολιτών μας αντί να πηγαίνουν στην πυρόπληκτη Ηλεία (έστω περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) κατανέμονταν σε όλη τη χώρα.

Σε εκείνη την ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Τάκης Αντωνακόπουλος είχε διαφωνήσει και δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό του υπουργού Ανάπτυξης.

Μάλιστα είχε έγκαιρα αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδη, στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκη, όταν πρότεινε τη δημιουργία ειδικού κωδικού εσόδων στον προϋπολογισμό, με δέσμευση για την πυρόπληκτη Ηλεία, όπως κάτι αντίστοιχο είχε γίνει για τη σεισμόπληκτη Φωκίδα, παλαιότερα.

Υπενθυμίζεται μάλιστα πως αρκετοί φορείς του νομού  είχαν στείλει επιστολές υιοθετώντας τις ανησυχίες του και τις προτάσεις του τότε Βουλευτή Ηλείας Τάκη Αντωνακόπουλου, στους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της χώρας, χωρίς όμως να εισακουστούν.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ