LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

12|09
2019
08:49

Αντωνακόπουλος: "Η γνώση είναι ένα μεγάλο παιχνίδι"

Ο δήμαρχος Πύργου  στον αγιασμό του 7ου δημοτικού σχολείου και του 3ου Γυμνασίου

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε  ο αγιασμός στο 7ο δημοτικό σχολείο Πύργου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό παρουσία του δημάρχου Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Επαμεινώνδα Κυριαζή και του διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτρη Μικέλη.

 Μετά τον αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας, απευθυνόμενος στα παιδιά του δημοτικού, μιλώντας με την τέχνη της παραβολής, έδειξε ένα κούτσουρο ελιάς που είχε φέρει μαζί του, τονίζοντας την χρησιμότητά του όταν "πελεκηθεί" σωστά. "Κάπως έτσι, τόνισε, με διάβασμα και επιμέλεια ο άνθρωπος μπορεί να γίνει χρήσιμος στην κοινωνία".

 Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Αντωνακόπουλος ο οποίος ευχήθηκε μια αποδοτική και χαρούμενη χρονιά σε παιδιά, δασκάλους και γονείς. "Η γνώση είναι ένα μεγάλο παιχνίδι όπως και η εκπαίδευση και πρέπει όλοι εσείς φέτος να κερδίσετε". Κάνοντας μάλιστα χιούμορ για τις νέες συνήθειες των παιδιών και το χρόνο που σπαταλούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης., δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τις δύσκολες εποχές που διανύουμε όπως και τις θυσίες που κάνουν οι γονείς προκειμένου να παρέχουν στα παιδιά τους τα καλύτερα μέσα.

Αναφερόμενος όμως στο ρόλο της πολιτείας για την καλή ποιότητα ζωής των μαθητών σημείωσε μια σειρά έργων που ήδη υλοποιούνται αλλά και θα δρομολογηθούν σύντομα από τον Δήμο. "Η πολιτεία είναι υπεύθυνη για να έχετε εσείς καλές συνθήκες στο σχολείο.

Προσπαθήσαμε να φύγουν εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών από την πόλη. Έχουμε ελέγξει τις αθλητικές υποδομές των σχολείων ώστε τα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια. Γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο καλυμβητήριο και σύντομα θα δοθεί προς χρήση. Επιπλέον ως δήμος θα φροντίσουμε να εγκαινιάσουμε σειρά δημοτικών εργαστηρίων όπως μουσικής, γυμναστικής, θεάτρου ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ποιοτικό ελεύθερο χρόνο". Τέλος ο δήμαρχος Πύργου και με την ιδιότητα του γιατρού τόνισε την αξία της καλής διατροφής για την ανάπτυξη των παιδιών και υπογράμμισε την σπουδαιότητα του να έρχονται οι μαθητές σε επαφή με την εκκλησία για την ψυχοσωματικής τους ανάπτυξη.

antonakopoulos agiasmos 2

Στο 3ο γυμνάσιο

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πύργου μαζί με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μεσσαλά και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παραβρέθηκε στον αγιασμό του 3ου γυμνασίου Πύργου. Και εκεί μίλησε στα παδιά για την αξία της γνώσης και ανάμεσα στα όσα ανέφερε πως θα κάνει για την πόλη που αφορούν τη νεολαία, ήταν και η παροχή δωρεάν ίντερνετ στους δημόσιους χώρους, γεγονός που έκανε τους μαθητές να χειροκροτήσουν το δήμαρχο.

antonakopoulos agiasmos 3

antonakopoulos agiasmos 4

antonakopoulos agiasmos 5

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor