LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|10
2019
08:08

Αμαλιάδα: Αδύνατη η άμεση επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου

Άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κολυμβητήριο της Αμαλιάδας σήμερα. Η εικόνα που παρουσίασε ο κ. Λυμπέρης πως άφησε πίσω της τη απερχόμενη δημοτική αρχή και διοίκηση του Ηλείου είναι τραγική και οι ζημιές στον εξοπλισμό μεγάλες. Τέτοιες που το κόστος είναι υψηλό για την αποκατάστασή τους και ο χρόνος μεγάλος, γεγονός που φαίνεται να αποκλείει την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου στους επόμενους μήνες.

Λυμπέρης … καταπέλτης

Ο κ. Λυμπέρης ήταν καταπέλτης κατά πάντων – όσων είχαν την ευθύνη για το κολυμβητήριο αλλά και όσων χρησιμοποίησαν το χώρο. «Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου έδωσε στην δημοσιότητα πριν μερικές ημέρες την αθλιότητα που υπάρχει σε αυτό το χώρο. Το καλύτερο κολυμβητήριο της χώρας, το μοναδικό κολυμβητήριο που λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές για την θέρμανση της πισίνας, βρίσκεται σε αυτό το χάλι, που πιστεύω ότι θα αποτυπώσατε κατεβαίνοντας στο μηχανοστάσιο. Επειδή δεν θέλω να γυρίσω πίσω και να ασχοληθώ ούτε με το τι έκαναν τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ούτε με το τι έλεγαν, ούτε με τις αλήθειες που είπαν προεκλογικά, τις οποίες έτσι κι αλλιώς τις έκρινε ο κόσμος. Αυτό που θέλω να ασχοληθώ και να πω στον κόσμο της Αμαλιάδος, του Δήμου, αλλά και ολόκληρο το νομό που περιμένει να κάνει χρήση του κολυμβητηρίου, είναι, ότι για να λειτουργήσει αυτό το κολυμβητήριο και να γίνει όπως τα άφησα εγώ το 2014, καινούργιο, με δοκιμαστική λειτουργία έξι μηνών, για να λειτουργήσει λοιπόν αυτό το κολυμβητήριο πάλι όπως τότε χρειάζεται γενικές επισκευές» είπε ο κ. Λυμπέρης.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας εξήγησε πως «… οι ζημιές που έχουν υπάρξει, οι καταστροφές που έχουν υπάρξει, γιατί δεν πρόκειται για απλές ζημιές, όταν καταστρέφεται μία αντλία θερμότητας που κοστίζει 75.000 €, για την γεωθερμία, και όταν η άλλη αντλία θερμότητας επισκευάζεται από εξαρτήματα της κατεστραμμένης, φαντάζεστε λοιπόν ότι αμέσως αμέσως από τις 600.000 που δώσαμε για τα μηχανολογικά της γεωθερμίας μόνο, οι 150 είναι στον αέρα. Αν σας βάλω και δύο εναλλάκτες, με 40 ή 50 χιλιάδες που μπορεί να κάνουν κι αυτοί, αν σας βάλω ένα πάρκο ηλιοθερμίας οι οποίοι από 350, 370 τμ που είναι, δουλεύει το 40%, με σωληνώσεις οι οποίες είναι τρύπιες και με ένα κατεστραμμένο δίκτυο, καταλαβαίνετε το μέγεθος της ζημιάς. Ας φύγουμε όμως και από το μέγεθος της ζημιάς. Η λειτουργία για να γίνει, για να μπορέσει να σηκώσει θερμοκρασία μεθαύριο που θα έχουμε μηδέν βαθμούς Κελσίου στο περιβάλλον, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί αυτή τη στιγμή» είπε ξεκαθαρίζοντας έτσι πως το κολυμβητήριο δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει άμεσα.

«Με όρους και κανονισμό»

Ο κ. Λυμπέρης σημείωσε πως η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου θα γίνει με όρους και κανόνες από εδώ και στο εξής και σε αυτό θα είναι αυστηρός, εξηγώντας πως και οι σύλλογοι θα ακολουθήσουν τον κανονισμό που θα δημιουργηθεί ώστε να μην είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. «Προκειμένου λοιπόν να αρχίσουμε να κολυμπάμε και σε ένα μήνα να πω ότι κλείνει το κολυμβητήριο γιατί δεν έχει την απαραίτητη θερμοκρασία το νερό, είπα θα περιμένετε, να το δούμε, να ξεκινήσουμε άμεσα το μπάλωμα και την επισκευή και την στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι να διασφαλίσουμε την λειτουργία του, θα σας καλέσω για να μπείτε μέσα. Να μπείτε μέσα πως; Όχι μπάτε σκύλοι αλέστε, όπως μπαίνατε μέχρι τώρα! Όχι με τα συμπράγκαλά σας όλοι, πάρτε τα και βάλτε τις αφίσες σας, τα πράγματα σας, τα ρούχα σας, τα μαγιό σας και πάρτε και ένα κλειδί οι προπονητές να κατεβαίνετε στο μηχανοστάσιο να κάνετε αλχημείες... Θα μπείτε με κανονισμό! Και θα μπείτε με τον τρόπο που πρέπει! Ούτε είναι το γραφείο μας και είναι δικαίωμά μας. Κανένα δικαίωμα δεν έχετε! Εκεί είστε χρήστες και έχετε υποχρεώσεις! Υποχρέωση σας είναι να κάνετε την δουλειά σας, να πληρώνεται αυτά που λέει ο κανονισμός ότι θα πρέπει να πληρώσετε, και να προσέχετε και να φροντίζετε τα παιδιά που έχετε στην ευθύνη σας.
Με αυτά τα λίγα λοιπόν και με αυτούς τους όρους, ξεκινάμε άμεση καταγραφή η οποία θα γίνει και με ορισμένους μηχανικούς όπως προβλέπει ο νόμος, γιατί εδώ πέρα έχουμε χάσει πια όχι την αλήθεια και το ψέμα, το μαύρο και το άσπρο, εδώ πέρα σε λίγο θα χάσουμε την ταυτότητα μας! Σε λίγο μπορεί να με λέτε εμένα Χριστοδουλόπουλο και ο άλλος να λέγεται Λυμπέρης...» είπε ο Γιάννης Λυμπέρης.

Οι «Λυμπερικοί»

Ο δήμαρχος Ήλιδας συνέχισε καυστικά λέγοντας πως «… ξεκινήσαμε το 2014 προς 15 με την κυρία Γκουβίτσα να λέει ότι δεν δουλεύει αυτό, και τα ίδια έλεγε και τώρα. Τώρα αυτοί μας λένε ότι το πήρανε χαλασμένο και το παραδίδουν καινούργιο. Ας μας πούνε τελικά τι να πιστέψουμε από όλα αυτά που λένε. Εμείς πιστεύουμε στα έργα γι’ αυτό και φροντίσαμε και κάναμε τόσο τεράστια έργα, πιστεύουμε ότι μπορούν να λειτουργήσουν αυτά τα έργα. Ξέρετε ότι όλα τα παιδιά του νομού έρχονται εδώ για να κάνουν μαθήματα κολύμβησης. Είναι ένα στολίδι, ένα μοναδικό έργο για την Ελλάδα, για την Ευρωπαΐκή Ένωση, και τέτοιο θα το καταστήσουμε πάλι παρά τον φθόνο, παρά το μίσος, και παρά τις φθορές που υπέστη τα προηγούμενα πέντε χρόνια.
Πιστεύω ότι η ζημιά αγγίζει τριψήφιο νούμερο. Δεν την βγάζουμε με διψήφιο νούμερο δηλαδή χιλιάδων. Δεν είμαι σε θέση όμως να σας πω ακριβώς, αυτοί όταν ήρθαν έδιωξαν τους ανθρώπους που θα το συντηρούσαν. Τον ηλεκτρολόγο και τον μηχανικό τους είπε η κυρία «φύγετε είστε Λυμπερικοί». Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφούν τα μηχανήματα.
Εμείς για αυτά θα ζητήσουμε ευθύνες. Δεν παίρνουμε την περιουσία των δημοτών και του Δήμου σαν να είναι χωράφι και αμπέλι του πατέρα μας. Έχουμε ευθύνη! Γι’ αυτό και φέρνω ανθρώπους που θα υπογράψουν τι παραλαμβάνω για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση γι’ αυτό» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Λυμπέρης.

Lumperis kolumv2

Lumperis kolumv3

Lumperis kolumv4

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor