LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

02|11
2019
08:41

Αμαλιάδα: Οπαδικές οι διαφορές 15χρονου και 16χρονου

Σε οπαδικές διαφορές αποδίδει ο δικηγόρος του 16χρονου δράστη της αιματηρής επίθεσης σε συμμαθητή του μέσα στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, τα αίτια του επεισοδίου. Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος του θύματος μιλά για χρήση μαχαιριού και όχι “πολυεργαλείου - ανοιχτηριού” που θα μπορούσε να οδηγήσει και στη στέρηση της ζωής για αυτό και ζητά η ποινική δίωξη να είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Βέβαια για να φτάσουμε στην άσκηση ποινικής δίωξης και την απόδοση κατηγοριών από την Εισαγγελέα Αμαλιάδας θα πρέπει πρώτα να ληφθεί υπόψη η ιατροδικαστική έκθεση που θα φτάσει επισήμως στα χέρια της την Δευτέρα.

Kotsifas

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 15χρονου, Σάκης Κότσιφας, τόνισε ότι “… υπήρξε μία πληροφορία ότι ο δράστης της επίθεσης, εμφανίστηκε στην αστυνομία και παρέδωσε σαν όπλο της εγκληματικής πράξεως, ένα πολυεργαλείο, το οποίο σύμφωνα με τα όσα μου έχει μεταφέρει το θύμα της υποθέσεως, δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Το θύμα μου ανέφερε, ότι η επίθεση έγινε με μαχαίρι και όχι με πολυεργαλείο της μορφής που με μεγάλη προθυμία παρέδωσε στην αστυνομία ο δράστης, για να δημιουργήσει τις εντυπώσεις ότι πρόκειται περί ενός ασήμαντου όπλου, χωρίς δυνατότητα να προκαλέσει θανατηφόρα αποτελέσματα στο θύμα. Είναι ξεκάθαρο και είναι απόλυτο, ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είναι μαχαίρι, το οποίο μπορούσε να προκαλέσει και το θάνατο του θύματος. Και το λέω αυτό για ποιο λόγο, γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ιατροδικαστή και ένα σχόλιο που έγινε δεν έχει συντάξει ακόμα την έκθεσή του - εάν το χτύπημα με το μαχαίρι ήταν λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω δε θυμάμαι ακριβώς το - σημείο που περιέγραψε, στην ωμοπλάτη του θύματος, θα είχαμε βαρύτατα αποτελέσματα και όχι τα σοβαρότατα αποτελέσματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και στη στέρηση της ζωής. Είναι εμφανές λοιπόν και αυτή είναι και η επιδίωξη η δική μας, να τοποθετηθεί η υπόθεση από πλευράς ποινικής δίωξης στα πλαίσια που πρέπει και όταν λέω πλαίσια που πρέπει, είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας” είπε ο κ. Κότσιφας. Σε δεύτερο χρόνο των δηλώσεών του ο κ. Κότσιφας συμπλήρωσε ότι “…κατέθεσε η κυρία εισαγγελέας την δικογραφία και τα στοιχεία της δικογραφίας αναλυτικά και διεπίστωσε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ιατροδικαστική έκθεση για την σοβαρότητα των τραυμάτων, θεωρεί όπως κι εμείς άλλωστε απαραίτητη την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης πριν γίνει ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης. Αφού προηγηθεί μία προκαταρκτική εξέταση για να καταλήξουμε στο αν υπήρξε επικίνδυνη σωματική βλάβη η αν υπήρχε και η απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από την περιγραφή πλέον των τραυμάτων που θα καταχώρηση ο ιατροδικαστής την έκθεση η οποία αναμένεται να σταλεί στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Xaldis

Από την πλευρά του 16χρονου δράστη ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννης Χαλδής δήλωσε ότι “…αφέθηκε ελεύθερο το παιδί, κατόπιν εντολής της εισαγγελέως, δεν υπάρχουν στοιχεία επιβαρυντικά, η κυρία εισαγγελεύς περιμένει μία ιατροδικαστική έκθεση για να ασκηθεί από κει και πέρα ποινική δίωξη. Το παιδί ισχυρίστηκε ότι το χτύπησε με ένα ανοιχτήρι, όχι σουγιά, με ένα ανοιχτήρι που ανοίγουν τις μπύρες. Ήθελε απλώς να τον φοβίσει και όχι να τον χτυπήσει. Ανάμεσα στα παιδιά υπήρχαν προηγούμενα. Οι γονείς των παιδιών μεταξύ τους τα βρήκαν, ζητήσαμε ταπεινά συγνώμη από τους γονείς, τους μαθητές και από την κοινωνία της Αμαλιάδας, για την συμπεριφορά του παιδιού. Τα παιδιά είχαν οπαδικές διαφορές…” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ στο ilialive.gr μίλησαν το πρωί της Παρασκευής, τόσο ο πατέρας του θύματος, όσο και συγγενής του δράστη που σημείωσε πως τα δύο παιδιά έχουν και μακρινή συγγένεια και γίνεται προσπάθεια να τα βρουν οι δύο πλευρές.

pateras

Ο πατέρας του θύματος, Παναγιώτης Κούντουρας, περιέγραψε τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στο γιο του και το 16χρονο.

"Καθότανε ο γιος μου με την παρέα του, με κάτι φίλους του, και του φώναξαν Χάρη πρόσεχε! Έβαλε το χέρι του και τον χτύπησε μία μαχαίρια στον αγκώνα και δύο μαχαιριές στην πλάτη. Ή μία είναι βαθιά. Πήγαινε να τον χτυπήσει στο λαιμό, η μαχαίρια δεν ήταν για το πρόσωπο αν δεν έβαζε όμως στη συνέχεια το χέρι του θα τον χτυπούσε και στο πρόσωπο. Σας λέω ότι μου περιέγραψαν εγώ δεν ήμουνα εκεί. Έγινε χωρίς προειδοποίηση. Απλώς το Σάββατο ανάμεσα τους είχε γίνει μία παρεξήγηση από ότι έμαθα.
Αυτό το παιδί που χτύπησε το γιο μου, του έλεγε να τον έχει στην παρέα του. Ο δικός μου δεν ήθελε και αυτός ήθελε να το παίξει ότι εγώ είμαι και θα κάνω ότι θέλω. Έτσι λοιπόν πήγε στο σχολείο, να λύσει τις διαφορές του με μαχαίρι. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα" σημείωσε και συνέχισε.

"Εγώ δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, ούτε να πω γιατί ο γιος μου δεν ήθελε να κάνει αυτό το παιδί παρέα. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα οι γονείς και κάποιοι άλλοι. Ξέρουν το παιδί αυτό τι είναι. Έχει ξαναλειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και στο παρελθόν από ότι έχω μάθει. Και πάλι έχει βγάλει μαχαίρι από ότι μου είπαν. Έμαθα ότι είχαν σαν παιδιά μία διαφορά, αλλά να φτάσει σε σημείο να βγάλει μαχαίρι μέσα στο σχολείο; Οι καθηγητές όλοι αυτοί που ήταν; Πήγα στο σχολείο και ρώτησα τους καθηγητές και μου είπαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα. Εγώ μια ώρα ήρθα εδώ στο σχολείο και έμαθα από τα παιδιά ότι κυκλοφορούν μαχαίρια, σιδηρογροθιές και διάφορα τέτοια. Οι καθηγητές μου είπαν ότι σήμερα το έμαθαν κι αυτοί. Το παιδί είναι σοκαρισμένο, είναι φοβισμένο, δεν μπορεί να το ξεπεράσει εύκολα. Έφαγε δύο μαχαιριές και θα μπορούσε σήμερα να μην υπήρχε. Τώρα είμαστε ήρεμοι και μιλάμε ήρεμα γιατί το παιδί είναι καλά, σε άλλη περίπτωση όμως δεν θα είμαστε έτσι. Αυτό το παιδί ήθελε πιθανότατα να δείξει ότι είναι κυρίαρχος. Από την οικογένειά του δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί μου. Ούτε για μια συγνώμη. Σε αυτό το σχολείο γίνεται μπάχαλο!" είπε επιρρίπτοντας ευθύνες και στο σχολικό περιβάλλον.

 ksaderfos

Από την πλευρά του δράστη ο Παναγιώτης Αστερής, ξάδερφος του πατέρα του 16χρονου μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται για να τα βρουν οι δύο πλευρές.

Υπάρχει μία μακρινή συγγένεια ανάμεσα στα δύο παιδιά. Εγώ έχω μιλήσει και με τους δύο πατεράδες και από τις δύο πλευρές, είναι πάρα πολύ στεναχωρημένοι και οι δύο.
Και ο πατέρας του Νίκου και ο πατέρας του Χάρη, ο οποίος μου είπε ότι αν είχε ενημερωθεί για το πρώτο συμβάν του Σαββάτου θα είχε παρέμβει για να σταματήσει εκεί.
Εγώ πιστεύω ότι αν κάτσουν κάτω και τα βρουν οι γονείς και τα δύο παιδιά μπορούν να συμβιώσουν κάτω από την ίδια σχολική στέγη".

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ