LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|11
2019
10:48

Αντωνακόπουλος: Ανοίγει μέτωπο με Λυμπέρη

Η αναφορά στα αυτονόητα, δηλαδή πως ο χώρος του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, από το δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, ανοίγει μέτωπο διαμάχης με το δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και ενόψει της ανάδειξης νέας διοίκησης στο ΦΟΔΣΑ Ηλείας.

Θέλοντας να μειώσει την επιβάρυνση στο κόστος της διαχείρισης των σκουπιδιών για το δήμο Πύργου, ο κ. Αντωνακόπουλος, δεν διστάζει να ανοίξει αυτό το μέτωπο με την χωροθέτηση της Τριανταφυλλλιάς.

Το πού ανήκει η περιοχή, στο δήμο Πύργου ή στο δήμο Ήλιδας, είναι ξεκάθαρο απο μια σειρά χαρτών και δεδομένων που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και χρόνια. Ο ΧΥΤΥ ανήκει στα όρια των δύο δήμων με τον δήμο Πύργου να είναι αυτός που έχει τη μονάδα εντός των ορίων του και συγκεκριμένα εντός της Τ.Κ. Κορυφής.

Το θέμα είχε ανοίξει ξανά στην αρχή της θητείας του Γαβρίλη Λιατσή, όταν τα απορριμματοφόρα του δήμου, - πριν ανοίξει ο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, πήγαν να αδειάσουν σκουπίδια στο οικόπεδο της Αγίας Ξένης δίπλα ακριβώς από το ΧΥΤΥ. Τότε ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Ήλιδας είχαν δημιουργήσει ασπίδα και είχαν σταματήσει αυτή την κίνηση μέσα από έναν κύκλο έντασης. Το θέμα έκλεισε με την λειτουργία του ΧΥΤΥ που έδωσε ανάσα σε όλου τους δήμους του νομού για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Η διεκδίκηση καλύτερων ανταποδοτικών για το δήμο Πύργου είναι το ζητούμενο για το δήμαρχο της ηλειακής πρωτεύουσας που υποστηρίζει πως τα έσοδα για τον ανάδοχο του εργοστασίου επεξεργασίας, θα είναι υπερπολλαπλάσια του κόστους κατασκευής και πως ο δήμος μπορεί να λάβει ένα μέρος αυτών των κερδών μέσα από τη μείωση του κόστους της διαχείρισης των σκουπιδιών με τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση για τους πολίτες και το δήμο.

Το θέμα της διεκδίκησης του αυτής έχει αναλάβει ο έγκριτος νομικός Θοδωρής Αντωνόπουλος.

Οι εξελίξεις πλέον θα είναι σημαντικές και ραγδαίες, δεδομένης και της μαχητικότητας του Γιάννη Λυμπέρη σε αυτά τα ζητήματα "τιμής" για τον ίδιο...

xartis2

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ